Kunststof kozijnen aanbieding

Kunststof kozijnen aanbiedingIs het tijd om nieuwe kozijnen aan te schaffen? Dan heb je de keuze uit verschillende materialen. De meest gangbare zijn kunststof, hout en aluminium. Kies je voor kunststof, dan zal je van een aantal voordelen kunnen genieten. Hier kun je lezen over deze voordelen, worden de kosten gegeven van kunststof kozijnen in de aanbieding en krijg je tips over hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Waarom kunststof?

Kunststof heeft een groot aantal voordelen en één hiervan is de prijs. Deze is lager vergeleken met de andere materialen. Daarnaast heeft kunststof een zeer goede isolatiewaarde en in combinatie met hoogrendementsglas kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. Ook is kunststof inbraakwerend en brandvertragend, duurzaam, gaat het lang mee en heb je er nauwelijks onderhoud aan. Het schilderen van kunststof kozijnen is namelijk nooit nodig en weersinvloeden kunnen geen beschadigingen aanbrengen. Dit kan echter ook een probleem zijn, omdat sommige mensen het leuk vinden om af en toe de kleur te veranderen. Ook wordt weleens genoemd dat kunststof de uitstraling mist die hout bijvoorbeeld wel heeft.

Hoeveel kosten kunststof kozijnen?

De prijs van een nieuw kunststof kozijn hangt af van de afmetingen, het soort raam en het soort glas dat je erin laat zetten. Soms kun je in de aanbieding goede kunststof kozijnen vinden voor een zeer lage prijs. De volgende tabel zet deze kosten neer, inclusief montage en BTW. Je kunt de gemiddelde prijzen zien en de prijzen voor een soortgelijk raam in de aanbieding.

Soort raam Gemiddelde prijs Aanbiedingsprijs
Vast raam €70 – €730 €60 – €600
Draai/kiepraam €330 – €760 €250 – €650
Valraam €200 – €720 €200 – €600

De factoren die de prijs beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat je voor het installeren en aanschaffen van een groter raam meer betaalt dan voor een klein raam. De prijzen hier beginnen bij een raam van 30 x 30 centimeter en gaan tot 120 x 180 centimeter. Het soort raam maakt ook verschil. Een vast raam is het goedkoopste, maar die kan niet open. Een draai/kiepraam is een erg populaire optie, omdat deze open kan zowel door hem te kantelen als te draaien. Een valraam kan alleen gekanteld worden, maar kan wel open. Als laatste is er het glas. Voor hoogrendementsglas betaal je meer, maar dan heb je wel de beste isolatiewaarde.

Hoe kun je de kosten laag houden?

Natuurlijk heb je met een goede aanbieding al een goedkopere optie te pakken, maar er zijn nog meer manieren waarop je de kosten onder controle kunt houden.

  • Kies hoogrendementsglas: met deze optie moet je eerst investeren (al is het prijsverschil met dubbel glas niet erg groot), maar deze kosten zal je makkelijk terug kunnen verdienen door het besparen op de stookkosten.
  • Neem een lokaal installatiebedrijf: zo bespaar je op de voorrijkosten en heb je de professionele plaatselijke kennis en contacten binnen handbereik.
  • Meer is minder: als je besluit meerdere kozijnen te kopen en te laten installeren door dezelfde producent, dan krijg je vaak nog meer korting, omdat je een grote klus kunt aanbieden.

Vergelijk offertes en laat je verrassen

Als je graag in contact wilt komen met een leverancier van nieuwe kunststof kozijnen, dan kunnen wij je een handje helpen. Onze vrijblijvende en gratis vergelijkingstool kun je helpen aan een aantal offertes voor jouw nieuwe raam. Alleen door alle mogelijke opties te bekijken zal je de beste beslissingen kunnen nemen. Vul je postcode en een omschrijving in van je klus en binnen een korte tijd kun je al een aantal offertes verwachten die onze tool doelgericht heeft kunnen zoeken. Deze vergelijk je vervolgens op de punten die voor jou belangrijk zijn, zodat je snel en gemakkelijk de juiste keuze kunt maken.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …