Kunststof kozijnen behandelen

Kunststof kozijnen behandelenOok al staan kunststof kozijnen er bekend om dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben, zijn er toch een paar maatregelen die je kunt handhaven om de levensduur te verlengen. Ook kun je er zo voor zorgen dat je minder kosten hebt aan het laten repareren van je kozijnen. Hier kun je lezen wat je kunt doen om zo lang mogelijk van je kozijnen te kunnen genieten en hoe je zo min mogelijk uitgaven zal hebben.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De voordelen van kunststof

Ben je van plan kunststof kozijnen aan te schaffen, dan kan het waardevol zijn om de voordelen op een rijtje te zetten. Naast het gemak heeft kunststof ook een uitstekende isolatiewaarde. In combinatie met hoogrendementsglas gaat er dus een minimale hoeveelheid warmte verloren. Het is brandvertragend en inbraakwerend en je hoeft de kozijnen nooit over te schilderen.

Hoe behandel je kunststof kozijnen?

Kunststof is niet zoals hout, dat regelmatig behandeld moet worden tegen weersomstandigheden buiten en droogte binnen. Je kunt kunststof één keer per jaar behandelen met een speciale was. Dit gaat veroudering tegen, stoot vuil en vocht af en beschermt tegen Uv-straling.

Schoonmaken

Ook is het goed om je kozijnen regelmatig mee te nemen in de schoonmaakronde. Dit wordt vaak vergeten, maar stof en vuil kan in de scharnieren raken en hier slijtage veroorzaken. Ook als het rondom de ramen komt te zitten, kan het schuren en de kunststoflaag beschadigen. Heb je een vensterbank onder de kozijnen, stof deze dan ook goed af.

Smeren

Je kunt de bewegende delen jaarlijks smeren met een middel dat geen vet bevat. Dit is omdat vet ook vuil aantrekt. Door de scharnieren te smeren, zorg je ervoor dat het raam goed loopt en dat er dus geen onnodige druk op bepaalde onderdelen komt. Hiermee zal het mechanisme soepeler werken en dus langer meegaan.

Afstellen

Als laatste kun je ook je kunststof ramen zelf afstellen. Dit doe je door het raam open te zetten en de scharnieren die zich aan de boven- en onderkant van het raam bevinden aan- of los te draaien. Dit zorgt er wederom voor dat de ramen probleemloos open en dicht gaan en dat je dus geen onnodige kracht hoeft te zetten of het raam hoeft te forceren, met alle gevolgen van dien.

 

Bespaar op de kosten

Nadat je de kozijnen hebt aangeschaft heb je er dus weinig omkijken naar. Toch zijn er manieren waarop je de uitgaven nog kleiner kunt maken.

  • Hoogrendementsglas: heb je het budget, investeer dan in hoogrendementsglas. Hiermee zal je besparen op de stookkosten en verdien je het geld snel terug. Hoogrendementsglas is niet veel duurder dan dubbel glas.
  • Jaarlijks onderhoud: door bovenstaande behandelingen jaarlijks uit te voeren, zal je geld besparen op een reparatieservice en op het vroegtijdig moeten vervangen van je kozijnen.
  • Schakel snel hulp in: is er toch een defect aan je raam, laat deze dan niet onnodig lang onbehandeld en schakel meteen een reparatieservice in. Er is een grote kans dat deze het raam voor een klein bedrag kunnen repareren zodat je snel weer een goed werkend raam hebt dat nog jaren mee zal gaan.

Gebruik onze vergelijkingstool

Als je in contact wilt komen met de juiste reparatieservice, of je wilt weten hoeveel de aanschaf van kunststof kozijnen voor jou zal kosten, kun je gratis en vrijblijvend gebruik maken van onze vergelijkingstool. Je vult je postcode en gegevens in, en de tool zal doelgericht kunnen zoeken naar bedrijven uit jouw omgeving. Hier ontvang je vervolgens snel een aantal offertes van die je in je eigen tijd met elkaar kunt vergelijken op punten als kwaliteit, service en prijs. Zo kun je makkelijk een aantal opties analyseren en tot de juiste conclusie komen wat betreft jouw kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …