Kuststof kozijnen bestellen

kunststof kozijnen bestellenIs het tijd voor nieuwe kunststof kozijnen, dan heb je de keuze uit verschillende opties. Zo is er het soort raam dat je kiest, de afmetingen en het glas dat je erin zet. Ook het materiaal heeft invloed op de prijs. Hier kun je lezen over de voordelen van kunststof, hoeveel je betaalt als je nieuwe kozijnen bestelt, hoe bovenstaande factoren de prijs beïnvloeden en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De voor- en nadelen van kunststof

Kunststof als kozijn materiaal heeft een groot aantal voordelen. Zo is het goedkoper dan de meeste andere materialen, maar heeft het wel een uitstekende isolatiewaarde. Samen met hoogrendementsglas vormen ze dus een zeer goed isolerende optie voor je huis. Ook is kunststof duurzaam en gaat het lang mee. Het heeft nauwelijks onderhoud nodig en kan gemakkelijk schoon worden gemaakt. Weersomstandigheden hebben niet of nauwelijks invloed. Behalve dat is kunststof brandvertragend en inbraakwerend, zodat je veiligheid ook verbeterd. Voor sommige mensen is het een nadeel dat je kunststof nooit hoeft te schilderen, omdat ze graag af en toe een andere kleur willen aanbrengen. Ook kun je vinden dat kunststof uitstraling mist, zoals hout dat bijvoorbeeld wel heeft.

Kunststof kozijnen bestellen, hoeveel kost dat?

Als je kozijnen bestelt, kun je dit meestal doen inclusief of exclusief montage. Veel mensen kopen ze zonder montage en doen dit vervolgens zelf. Anderen laten dit liever aan een specialist over. Hier lees je over de kosten van kunststof kozijnen exclusief montage, maar inclusief BTW en HR++ glas.

 

Soort kozijn 60cm x 60cm Prijs
Vast raam €100 – €150
Valraam €160 – €260
Draai/kiepraam €190 – €275

 

De kosten van de installatie zijn vaak te vergelijken met de kosten van het raam, dus als je de prijs maal 2 doet, heb je een aardig idee hoeveel je gemiddeld kwijt zou zijn inclusief installatie.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Zoals je al in de tabel kunt zien, worden de prijzen onder andere bepaald door het soort raam dat je kiest. Een vast raam is het goedkoopste, omdat deze geen mechanisme bevat zodat hij open kan. Een draai/kiepraam is om dezelfde redenen het duurste, het mechanisme is het ingewikkeldst. Ook de afmetingen hebben invloed. Hoe groter het raam, hoe duurder de prijs, omdat je voor meer materiaal moet betalen. En het glas dat je kiest kan de prijs veranderen. De meeste kozijnen komen standaard met HR++ glas, maar een glas met een lagere isolatiewaarde is goedkoper.

 

Bespaar op de kosten

Er zijn een aantal redenen waarom de prijzen van nieuwe kunststof kozijnen hoger kunnen uitpakken. Eén daarvan is de uitvoering, je kunt deze uitgebreider of luxer kiezen of juist simpeler. Hier vind je een paar tips waarmee je deze kosten onder controle kunt houden.

  • Verzorg je kozijnen goed: als je de kozijnen eenmaal hebt, kun je grote invloed uitoefenen op de levensduur door ze goed schoon te houden en jaarlijks af te stellen en te smeren.
  • Tweedehands: soms kun je ook tweedehands nog prima kunststof kozijnen vinden. Als je geduld hebt en de markt goed in de gaten houdt kun je deze voor een fractie van de prijs op de kop tikken.
  • Goede isolatie: door goed isolatieglas te kiezen, zal je in eerste instantie iets bij moeten betalen, maar dit verdien je terug door te bezuinigen op de stookkosten.

Vergelijk prijzen met onze vergelijkingstool

Onze vergelijkingstool is gratis en vrijblijvend, maar kun je wel in contact brengen met een leverancier van goedkope of kwalitatieve kozijnen. Het ligt aan jou wat je voorwaarden zijn, maar door de velden in te vullen kan de tool je in korte tijd laten zien wat er voor jou geboden wordt. Deze opties kun je bekijken en vergelijken zodat je de juiste keuze maakt wat betreft jouw kunststof kozijnen en snel kunt gaan beginnen met bestellen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …