Kunststof kozijnen bijgebouw

Kunststof kozijnen bijgebouwAls je een bijgebouw aan het plannen bent, zal je ook de kozijnen moeten kiezen. Of misschien wil je je bijgebouw eindelijk eens opknappen en moeten de oude kozijnen vervangen worden. Een perfect materiaal voor kozijnen is kunststof en deze optie zou je zeker kunnen overwegen. Lees je verder, dan zal je leren over de kenmerken van kunststof, de prijs en vind je een paar tips waarmee je de kosten laag kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kenmerken van kunststof

Kunststof heeft een aantal kenmerken die gunstig kunnen zijn bij het gebruik in een bijgebouw. Zo is het goedkoop, maar kun je het in vele verschillende uitvoeringen krijgen. Dit is handig als je het bijgebouw wilt gebruiken voor opslag en er niet te veel geld aan uit wilt geven, of als je het juist een bepaalde uitstraling wilt geven en het als leefgedeelte wilt gebruiken. Kunststof heeft daarnaast ook een erg goede isolatiewaarde, het is duurzaam en kan wel 50 jaar meegaan. Ook is het brandvertragend, inbraakwerend en erg laag in onderhoud.

Hoeveel betaal je?

De prijs van de kunststof kozijnen in jouw bijgebouw hangen af van de functie van het gebouw en van factoren zoals afmetingen en het soort ramen. Ook eventuele extra opties en de installatiemethode wegen mee. Wil je precies weten wat deze kosten zullen zijn voor jou, dan kun je het beste offertes opvragen. De onderstaande tabel geeft de prijzen weer van een aantal standaard ramen, inclusief BTW en exclusief installatie.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460

 

Factoren die de prijs beïnvloeden

Je kunt voor je bijgebouw de kosten zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Heb je een garage, dan kan een standaarduitvoering prima zijn. Wil je echter wat speciaals, dan kun je voor een houtlook gaan, of een metallic uiterlijk. Het wel of niet toevoegen van eventuele extra’s zoals roeden, horren, ventilatieroosters en rolluiken hangen allemaal af van de functie van het bijgebouw en je budget. Als laatste is er de installatie. Laat je dit doen, dan kun je een meerprijs rekenen vergelijkbaar met de waarde van het kozijn.

 

Bespaartips voor je kozijnen

Lees hier hoe je de kosten omtrent de kunststof kozijnen in je bijgebouw onder controle houdt.

  • Het glas: de meeste kunststoframen worden standaard uitgerust met HR++ glas. Heeft jouw bijgebouw veel ramen en is het verwarmd, dan kun je dit het beste zo laten zodat de warmte goed binnenblijft. Is de ruimte niet verwarmd en ben je dit ook niet van plan, dan kun je geld besparen door simpel dubbel glas te kiezen.
  • De installatie: door de kozijnen zelf te installeren bespaar je aanzienlijk op de totaalkosten. Vaak worden er duidelijke instructies gegeven en is dit door een handig persoon goed te doen.
  • Onderhoud: kunststof heeft weinig onderhoud nodig, maar als je het materiaal behandeld met was, de bewegende delen jaarlijks smeert en afstelt, kunnen de kozijnen aanzienlijk langer goed blijven.

Vergelijk offertes hier met onze vergelijkingstool

Ben je geïnteresseerd in kunststof kozijnen voor je bijbouw? Dan kunnen wij je een boel werk uit handen nemen door je in contact te brengen met een leverancier. Vul in een paar minuten je gegevens in, en binnen een korte tijd zal je offertes ontvangen die gespecificeerd zijn voor jouw opdracht. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken op punten zoals prijs, kwaliteit en service. Door verscheidene opties te bekijken kom je zo vervolgens makkelijk tot de juiste beslissing wat betreft de kunststof kozijnen in jouw bijgebouw.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …