Dakraam kunststof kozijnen

Dakraam kunststof kozijnenDoor het plaatsen van een dakraam kun je de ruimte er onder weer tot leven brengen. Je laat licht binnenkomen en frisse lucht waardoor de ruimte leefbaar wordt. Een dakraam kan van verschillende materialen zijn gemaakt en één hiervan is kunststof. De meest voorkomende dakramen zijn tuimelvensters. Hier kun je lezen over de prijs van een nieuw dakraam, welke factoren de prijs beïnvloeden en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Waarom kunststof?

Kunststof is als materiaal uitermate geschikt als materiaal voor kozijnen. Ben je van plan je dak te isoleren, dan is het nog beter, want kunststof isoleert erg goed. In combinatie met hoogrendementsglas en dakisolatie zal je hier nauwelijks nog warmte verliezen. Daarnaast is kunststof brandvertragend, dus veiliger dan hout, en heeft het nauwelijks onderhoud nodig. Je kunt een lange tijd van je kozijnen genieten, omdat het ook erg sterk is. Kunststof hoeft niet te worden overgeschilderd en kan zeker 50 jaar meegaan als je er goed voor zorgt.

Een kunststof dakraam

Het is mogelijk om verschillende soorten dakramen te kiezen. De meest gangbare is een tuimelraam, en verreweg het meest gebruikt. Daarnaast kun je ook kleinere dakramen kiezen die aansluiten bij de dakpannen en die met een standaard open gezet kunnen worden. De kosten voor deze ramen hangen af van de afmetingen, het soort raam het glas en de installatie. De onderstaande tabel geeft de kosten weer, exclusief montage maar inclusief BTW.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering
Dakraam met enkelglas 30cm x 40cm €150 – €200
Dakraam met enkelglas 70cm x 40cm €250 – €300
Tuimelraam 94cm x 140cm HR++ glas €275 – €350
Tuimelraam 134cm x 98cm HR++ glas €350 – €400

 

De montage

Het glas, het soort raam en de afmetingen zijn vrij voor de hand liggende factoren die de prijs beïnvloeden. Vervolgens is er de installatie. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook laten doen. Soms biedt de leverancier deze service aan, en soms kun je het raam na ontvangst door een plaatselijke monteur laten installeren. Het installeren van een dakraam is niet heel erg moeilijk maar vereist wel kennis, want je tast de structuur van je woning aan. Daarom kan het verstandiger zijn ervoor te kiezen om het te laten doen. De kosten hiervoor zijn vaak gelijk aan de waarde van het raam.

 

Hou de kosten onder controle

Hier volgen een aantal handige bespaartips.

  • Neem een plaatselijke monteur: als je besluit het dakraam niet door de leverancier te laten installeren, dan kun je het beste een lokale monteur in handen nemen. Daarmee vermijd of minimaliseer je de voorrijkosten, maar steun je ook de plaatselijke economie.
  • Onderhoud: het wordt vaak vergeten, maar als je het kunststofraam af en toe schoonmaakt, kun je er langer van genieten. De kleur zal beter blijven en er zal minder snel vuil en stof ophopen in scharnieren en naden.
  • Tweedehands: als je van plan bent maar één dakraam te installeren, dan kun je eens kijken wat de tweedehands markten te bieden hebben. Soms kun je hier een prima exemplaar op de kop tikken voor een fractie van de prijs.

Vergelijk offertes en begin hier met je planning

Ben je overtuigd dat een kunststof dakraam de keuze is voor jou, dan kun je beginnen met plannen. Het is altijd goed om alle opties te bekijken en dit doe je door het opvragen van offertes. Dit kan tijdrovend werk zijn, maar onze vergelijkingstool kan je hierbij assisteren. Vul één keer je gegevens in, en de tool zal in een korte tijd een aantal offertes sturen die je vrijblijvend kunt bekijken en gebruiken. Zo kun je snel en gemakkelijk tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw nieuwe kunststof dakraam.

Lees ook: dakisolatie prijzen

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …