Kunststof kozijnen ervaringen

Kunststof kozijnen ervaringenIn het geval je kunststof kozijnen aan wilt schaffen, is het altijd verstandig om eerst te zien wat de ervaringen zijn van andere mensen. Je zal research moeten doen in het soort kozijnen dat je wilt, de kleur en eventuele extra’s, maar er is niks zo waardevols als de mening van iemand die de kozijnen al in gebruik heeft. Voordat je een leverancier kiest kan je de recensies lezen van mensen die de kozijnen daar hebben gekocht. Maar ook over kunststof kozijnen in het algemeen is dit leerzaam. Hier vind je een samenvatting van ervaringen van kunststof kozijn gebruikers en kan je ook lezen hoe je op de kosten voor nieuwe kunststof kozijnen kan besparen.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Het materiaal

Over het algemeen is men erg tevreden over kunststof als materiaal voor kozijnen. Vooral de isolerende werking in combinatie met hoogrendementsglas wordt hoog aangeschreven. Ook kan je kunststof kozijnen krijgen in verschillende kleuren en uitvoeringen, bijvoorbeeld met een houtmotief of een zandmotief. Dit betekent dat de reputatie dat kunststof geen uitstraling heeft, niet meer opgaat. Vaak wordt genoemd dat kozijnen met een houtstructuur nauwelijks van echt kunnen worden onderscheiden. Sommige gebruikers vinden het lastig dat je geen gaten kan boren in kunststof kozijnen om bijvoorbeeld jaloezieën op te hangen, maar dit is makkelijk opgelost door speciale kozijndecoratie voor kunststof te kiezen.

Het onderhoud

Op onderhoud scoort kunststof een hoge score. De ervaring van gebruikers is dat dit nauwelijks nodig is. Schoonhouden en jaarlijks smeren en afstellen is voldoende. Over een onderhoudscontract met een leverancier zijn de meningen verdeeld. De één vindt dat dit wel de moeite waard is, omdat je zo geen omkijken hebt naar je kozijnen, maar de ander geeft aan dat je dit prima zelf kan doen.

De levensduur

Als je je kunststof kozijnen goed onderhoudt, kunnen ze erg lang meegaan. Dit is ook wat uit de ervaringen van gebruikers komt. Wel wordt er gezegd dat je moet uitkijken met Uv-stralen omdat deze de kleur snel kunnen doen vervagen. Je kan de kozijnen behandelen met kunststof was, maar het verkleuren zal op een gegeven moment voorkomen. Als oplossing geven sommige gebruikers hiervoor aan dat je de kozijnen kan laten bedekken met een folie. Hier is men over het algemeen erg tevreden over. De kozijnen zien er weer uit als nieuw en zijn voor 10 jaar beschermd tegen weers- en temperatuur invloeden.

De kosten

Voor een nieuw kunststof kozijn kan je makkelijk honderden euro’s betalen. Natuurlijk is dit afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type raam, het soort beglazing, de afmetingen en de extra functies waar je voor kan kiezen. Volgens de gebruikers is de prijs/kwaliteit verhouding voor kunststof kozijnen goed. Ze zijn niet zo prijzig als kozijnen van andere materialen en hebben toch een groot aantal voordelen. Hier vind je een aantal tips om deze kosten laag te houden.

  • Doe de installatie zelf: de meeste gebruikers die de ramen zelf hebben geïnstalleerd hebben hier goede ervaringen mee, en het scheelt je makkelijk 50 procent van de prijs.
  • Onderhoud de kozijnen goed: mensen die de kozijnen goed ouderhouden geven aan dat dit zeer de moeite waard is voor het uiterlijk en de levensduur van de kozijnen. Ook wordt vermeld dat het onderhoud nauwelijks moeite kost en erg simpel is.
  • Kies isolatieglas: veel gebruikers hebben de kozijnen aangeschaft met HR++ glas en zijn erg goed te spreken over de isolatiewaarde.

Vind jouw kunststof kozijnen met onze vrijblijvende vergelijkingstool

Ben je geïnteresseerd en wil je precies weten hoeveel nieuwe kunststof kozijnen voor jou zouden kosten, gebruik dan onze vergelijkingstool. Je kan in een paar minuten je postcode en een omschrijving van je klus invullen en binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen van leveranciers uit jouw omgeving. Zo kan je snel en makkelijk zien wat er voor jou op de markt is en hoeveel dit je gaat kosten.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …