Kunststof kozijnen fabriek

Kunststof kozijnen fabriekBij het aanschaffen van nieuwe kozijnen heb je een groot aantal keuzes. Eén van deze keuzes is waar je de kozijnen zal bestellen. Hoe weet je dat je kwaliteit in huis haalt en dat je waar krijgt voor je geld? Hier kun je lezen waarop je moet letten terwijl je kiest voor de juiste fabriek.

 

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Certificaten

Het is altijd verstandig om te kijken welke certificaten en keurmerken de fabriek heeft. Denk hierbij aan het KOMO-keurmerk, wat het bekendste keurmerk is in de bouwsector. Om dit keurmerk te verkrijgen moet de fabriek voldoen aan verschillende milieu-, veiligheids- en kwaliteitseisen en worden ze hier regelmatig op gecontroleerd. Ook kun je navragen of de fabriek een certificaat heeft van de producent van de kozijnen. Daarnaast zijn er verschillende certificaten die bijvoorbeeld wind- en waterdichtheid garanderen of duurzaamheid. Deze kleine feitjes kunnen een groot verschil maken in de kwaliteit van het kozijn dat je kiest.

Garantie

Naast de certificaten is het ook handig als de fabriek garantie geeft op de producten. Dit zou minimaal 10 jaar moeten zijn voor nieuwe kozijnen. Hierdoor ben je verzekerd van een goede nazorg en kun je altijd contact opnemen met de producent als je problemen hebt. Wil je de kozijnen zelf installeren, dan is het verstandig om te achterhalen wat de invloed hiervan is op de garantieregeling.

Service

Daarnaast is de service die de fabriek biedt van groot belang. Denk hierbij aan het opmeten van de kozijnen, het geven van advies en de plaatsing. Daarnaast moet je ook weten wat je kunt doen als het kozijn bijvoorbeeld niet past, als er een beschadiging is opgetreden bij het transport of als je je bestelling wilt cancelen.

De prijzen

Heb je de bovenstaande punten achterhaald, dan kun je kijken of de prijzen dit ook weerspiegelen. Voor een goede service en kwaliteit betaal je meer, maar dit moet niet uit de hand lopen. De beste manier om de juiste prijs/kwaliteit verhouding te krijgen is door verschillende fabrieken met elkaar te vergelijken. Dit doe je door offertes op te vragen bij meerdere producenten. Als je zo compleet mogelijk bent in je aanvraag, dan kun je vaak een vrij accuraat idee krijgen van de kosten die je kunt verwachten.

Geld besparen op nieuwe kunststof kozijnen

Het aanschaffen van nieuwe kunststof kozijnen zal een investering zijn, maar je krijgt hier een goed isolerend materiaal voor terug dat nauwelijks onderhoud nodig heeft. Kunststof kozijnen kunnen jarenlang meegaan. Hier lees je hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden zonder in te leveren op de kwaliteit.

  • Installeer de kozijnen zelf: voor een klusser die een beetje ervaren is, is dit goed te doen. Kijk wel hoe dit de garantie beïnvloedt en vergelijk de kosten van een regionale monteur met de installatiekosten van de leverancier voordat je deze beslissing maakt.
  • Kies een leverancier uit de buurt: hierdoor bespaar je op de voorrijkosten en op de transportkosten.
  • Jaarlijks onderhoud: als je je kozijnen eenmaal hebt, zal je er weinig omkijken naar hebben. Toch is het verstandig om de bewegende delen jaarlijks te smeren en af te stellen. Zo kun je de levensduur van je kozijnen verlengen. Houd de kozijnen ook goed schoon, zodat vuil en stof zo min mogelijk in de scharnieren trekken.

Vergelijk offertes voor een compleet plaatje

Eerder is het belang van het vergelijken van offertes al behandeld, en onze vergelijkingstool kun je hier mee op weg helpen. Dit is volledig vrijblijvend en gratis, maar in plaats van alle bedrijven af te moeten gaan, kun je de gegevens ook één keer in de tool ingeven. Daarna zal je binnen korte tijd een aantal offertes ontvangen van leveranciers uit jouw regio. Vergelijk deze vervolgens op de punten die voor jou belangrijk zijn, zodat je tot de beste beslissing kunt komen wat betreft jouw kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …