Kunststof kozijnen financiering

Kunststof kozijnen financieringBen je toe aan nieuwe kozijnen, dan zal je je afvragen hoe je dit kunt betalen. Als je nieuwe kozijnen nodig hebt, maar je hebt niet het geld in één keer beschikbaar om ervoor neer te leggen, dan kun je hier lezen hoe je de kozijnen kunt financieren. Ook zal je zien wat de gemiddelde prijzen zijn voor nieuwe kunststof kozijnen en hoe je de kosten ervoor laag kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Hoeveel betaal je voor nieuwe kunststof kozijnen?

Voordat je een beslissing maakt over de financiën, is het belangrijk dat je weet hoeveel je moet betalen voor nieuwe kozijnen. De tabel die volgt geeft deze kosten weer, inclusief BTW en installatiekosten. Deze prijzen kunnen veranderen naar aanleiding van de afmetingen, het soort glas dat je er in laat zetten, de eventuele extra’s die je kunt laten toevoegen (hor, ventilatierooster) en of je de kozijnen zelf installeert of het wilt laten doen.

 

Soort raam Minimum- en maximumprijs voor standaardafmetingen
Vast raam €70 – €730
Draai/kiepraam €330 – €760
Valraam €200 – €720

 

Financieren bij de leverancier

Het is vaak mogelijk een financiële regeling te treffen met de leverancier van de kozijnen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken in termijnen te betalen, of maandelijks. Dit heeft als voordeel dat je het financieel op de korte termijn beter hebt, maar als je alle termijnen bij elkaar optelt, ben je in totaal meer geld kwijt.

Subsidie energiebesparing eigen woning

Als je hoogrendementsglas laat plaatsen kom je in aanmerking voor de subsidie energiebesparing eigen woning mits je nog een energiebesparende maatregel uitvoert. Soms kun je op regionaal niveau ook in aanmerking komen voor subsidies als je hoogrendementsglas plaatst, het is zeker de moeite waard om dit uit te zoeken.

Verdere besparingstips

Er zijn dus zeker mogelijkheden voor het financieren van je kozijnen. Hier vind je nog een aantal andere tips waarmee je deze kosten laag kunt houden.

  • Doe het zelf: als je een beetje klus ervaring hebt, kun je de kozijnen zelf installeren. Dit scheelt 50 procent van de prijs en is niet erg moeilijk. Ga wel na of dit invloed heeft op de garantieregeling.
  • Maak een berekening: het is altijd verstandig te berekenen welke opties je hebt en welke soort financiering het gunstigste is. Groene leningen zijn mooi, maar betaal je dan niet meer dan wanneer je de kozijnen op afbetaling koopt? En kom je in aanmerking voor eventuele subsidies?
  • Neem hoogrendementsglas: vooral als je alle kozijnen laat vervangen, zorg er dan voor dat je je isolatiewaarde aanzienlijk verbeterd. Je kunt dan geld besparen op de energierekening, maar ook in aanmerking komen voor eventuele subsidies en een groene lening.

Gebruik onze vergelijkingstool voor een compleet beeld

Als je precies wilt weten wat jij kwijt zou zijn aan nieuwe kozijnen, dan kun je het beste onze vergelijkingstool inschakelen. Deze kan namelijk offertes voor je verzamelen van verschillende bedrijven uit de regio. Dit is volledig vrijblijvend en het enige dat je hoeft te doen is het invullen van je postcode en de omschrijving van jouw klus. Alleen door alle opties te bekijken weet je waar je aan toe bent en kun je de beste beslissing maken wat betreft de financiering van jouw nieuwe kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …