Kunststof kozijnen folie

Kunststof kozijnen folieKunststof kozijnen staan er om bekend weinig onderhoud nodig te hebben en lang mee te gaan. Toch kan het zijn dat je kozijnen schade oplopen, dat er aanslag vormt of dat ze verkleuren in de zon. Vooral als je je niet houdt aan de voorschriften, kan dit sneller voorkomen. Een manier om je kozijnen er weer als nieuw te doen uitzien is door ze te laten bedekken met folie. Hier kun je lezen over hoeveel je voor deze folie betaalt, wat de voordelen zijn en hoe je geld kunt besparen op de totaalkosten.

→ Direct weten wat de kosten voor jouw klus zijn? Vul hieronder het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse specialisten in jouw regio.

Wat is folie voor kunststof kozijnen?

Je kunt folie gebruiken om bestaande kozijnen te renoveren of bij de aankoop al laten aanbrengen. Kunststof staat er om bekend dat het kan verkleuren in de zon en dat het soms uitstraling mist. Dit kun je met folie oplossen. Bij aankoop kun je ervoor kiezen om de kozijnen af te laten werken met Uv-bestendige en vuilafstotende folie. Deze heb je vaak in vele verschillende kleuren, mat, glans, maar ook met een houtstructuur.

Daarnaast kun je de kozijnen ook later laten bekleden met folie, als ze al verkleurd zijn, of als je toe bent aan een andere kleur of afwerking. Dit wordt ter plekke gedaan en is niet tijdrovend of belastend. Het folie kan er ook makkelijk weer afgehaald worden en het kan worden gerepareerd. Zo kun je op een goedkopere wijze je kozijnen er weer als nieuw doen uitzien en kun je de levensduur verlengen omdat ze beter beschermd worden.

Hoeveel kost kozijnfolie?

Er zijn verschillende producenten van de folie en je kunt het krijgen in verschillende uitvoeringen. Je kunt de folie ook zelf plaatsen in plaats van te laten plaatsen. De prijzen per vierkante meter kunnen dus uiteen liggen, naar aanleiding van deze factoren. De volgende tabel geeft een indicatie van de kosten, inclusief BTW maar exclusief plaatsing.

 

Soort folie Prijs per m2
Houtnerf folie €10 – €15
Metaalfolie €10 – €15
Matte/glanzende kleurenfolie €8 – €14
Ander soort effect €10 – €15

 

 

De voordelen van folie

Het aanbrengen van folie rondom je kozijnen heeft een aantal interessante voordelen ten opzichte van verf. Ten eerste is het goedkoper en gaat het langer mee. Je kunt rekenen op zeker 10 jaar en meer als het kozijn beschut is. Je hoeft het folie maar één keer aan te brengen, het hoeft niet te drogen en het ruikt niet, zoals verf wel doet. De werkzaamheden kunnen in minder dan een dag gedaan worden, waardoor je huishouden minimaal wordt verstoord. En nadat de folie is aangebracht, bescherm je je kozijnen weer voor meerdere jaren tegen zonnestralen, regen en andere invloeden.

 

Besparen op de kosten

Hier volgen een aantal tips waarmee je de kosten omtrent kunststof kozijnen laag kunt houden.

  • Elk jaar onderhoud: dit kun je zelf doen en hiermee vermijd je toekomstige defecten en slijtage. Smeer de bewegende delen met een vetvrij middel, stel de kozijnen goed af en houd ze goed schoon.
  • Bescherm je kozijnen met was: je kunt je kozijnen ook jaarlijks met speciale kunststof was insmeren. Dit beschermt tegen Uv-straling, vuil en weersinvloeden.
  • Breng de folie zelf aan: voor weinig geld kun je de kozijnenfolie zelf kopen en aanbrengen. Hiermee bescherm je ook je kozijnen en gaan ze langer mee.

Gebruik onze vergelijkingstool voor nog meer besparingen

Als je graag folie wilt laten plaatsen, of in contact gebracht wilt worden met een kozijnenproducent, dan kun je onze vrijblijvende vergelijkingstool gebruiken. Je vult simpelweg je postcode in en de gegevens van de klus, en de tool zal in een korte tijd een aantal offertes kunnen verzamelen. Zo weet je snel wat er voor jou wordt aangeboden op de markt en kun je tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft je kunststof kozijnen.


Op de diensten van Kunststofkozijn.net (onderdeel van OfferteAdviseur B.V.) zijn onze gebruiksvoorwaarden van toepassing.

Ter voorkoming van onduidelijkheid merken wij op dat u door het invullen en verzenden van onderstaand formulier gebruik maakt van de diensten van Skydreams die mogelijk haar eigen voorwaarden hanteert. Kunststofkozijn.net heeft geen inzage noch controle over de (persoons)gegevens die u daarbij aan de leadgenerator verstuurt. U leest hier meer over in onze gebruiksvoorwaarden.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …