Kunststof kozijnen garagedeur

Kunststof kozijnen garagedeurBen je op zoek naar een nieuwe garagedeur, of ramen in je garagedeur, dan kun je kunststof overwegen. Dit materiaal is erg veilig omdat het sterk is en inbraakwerend en dus uitermate geschikt voor je garagedeur. Hier lees je over kunststof als materiaal, hoeveel je betaalt voor kunststof kozijnen in en om je garagedeur en hoe je de kosten laag kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Waarom kunststof?

Kunststof als materiaal is steeds meer in trek, ook voor gebruik in en rondom garagedeuren. Eén van de belangrijkste voordelen is de veiligheid en omdat garages vaak apart staan van de woning, maar toch dure voorwerpen bevatten, is dit een zeer goede eigenschap. Daarnaast is kunststof duurzaam omdat het van gerecycled materiaal is gemaakt, lang meegaat, erg goed isoleert en nauwelijks onderhoud nodig heeft. Daarmee belast kunststof het milieu minimaal. Als laatste is kunststof ook het goedkoopste materiaal op de markt. Vele redenen dus om kunststof te overwegen voor je nieuwe garagedeur.

De kosten

De prijs die je kwijt zal zijn is moeilijk in te schatten, want deze hangt volledig af van je eigen situatie. Wil je de gehele garagedeur vervangen, of alleen de kozijnen? Heb je standaardafmetingen of moeten deze op maat worden gemaakt? Wil je glas laten zetten, welke extra’s heb je nodig en hoe laat je de installatie gebeuren? Allemaal factoren die invloed hebben op de prijs. De volgende tabellen geven de kosten van een selectie van mogelijkheden die je hebt. De eerste van nieuwe kunststof garagedeuren, inclusief BTW en installatie, en de tweede van alleen vaste kozijnen, inclusief BTW maar exclusief installatie.

 

Kunststof product 220cm x 300cm Gemiddelde prijs
Kunststof sectionaal garagedeur €1200 – €1400
Kunststof kanteldeur €1000 – €1200
Kunststof openslaande deur €4900 – €5500

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250

 

De beste manier om voor jou te achterhalen wat de kosten zullen zijn is door het opvragen van offertes. Er zijn te veel factoren die jouw situatie speciaal maken waardoor de prijs kan variëren.

 

Handige bespaartips

Door kunststof te kiezen bespaar je al op de materiaalkosten, maar toch kunnen de prijzen flink oplopen. Hier kun je een paar tips vinden die je kunt gebruiken om deze kosten laag te houden.

  • Tweedehands: je moet een beetje geduld en geluk hebben, maar soms kun je op de tweedehands markt nog prima garagedeuren vinden voor een lage prijs. Deze kun je zelf opknappen en het uiterlijk geven waar je naar op zoek bent. Vooral als je deur standaardafmetingen heeft, kan dit een goede optie zijn.
  • Onderhoud: kunststof heeft niet veel onderhoud nodig, maar kan zeker baat hebben bij het regelmatig schoonmaken van het materiaal, het smeren van de scharnieren en het goed afstellen van je garagedeur. Zo verminder je de kans op aanslag en slijtage. Daarnaast kun je de kunststof behandelen met een kunststofwas. Hiermee vertraag je de veroudering van het product en bescherm je het tegen Uv-stralen.
  • Installatie: ben je handig genoeg, dan kun je de kozijnen vaak vrij gemakkelijk zelf installeren. Durf je dit niet aan, neem dan een plaatselijke monteur in handen om te besparen op de voorrijkosten.

Begin hier met het opvragen van offertes

Alleen door het opvragen van offertes kun je achterhalen wat de precieze prijs zal zijn voor jouw kunststof product. Dit kun je hier snel en makkelijk doen door in een paar minuten je gegevens in te vullen in onze gratis vergelijkingstool. Deze zal vervolgens een aantal offertes voor je kunnen verzamelen die je vervolgens zonder verplichtingen kunt bekijken en vergelijken. Zo weet je zeker dat je verschillende opties hebt bekeken en kun je tot de beste oplossing komen wat betreft jouw nieuwe kunststof garagedeuren.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …