Kunststof kozijnen gordijnen

Kunststof kozijnen gordijnenHeb je kunststof kozijnen, dan heb je natuurlijk ook enige vorm van zonwering of decoratie nodig. Ook is het fijn om de ramen te kunnen afsluiten, zodat je ’s ochtends het licht buiten kunt houden en ’s avonds binnen kunt zitten zonder dat iemand kan zien wat je aan het doen bent. Het aanschaffen kan soms problematisch zijn, omdat je in kunststof gordijnen niet kunt boren. Je hebt dus gordijnen nodig die zonder boormachine gemonteerd kunnen worden. Hier kun je lezen over de opties die je hebt, de kosten hiervan en hoe je deze onder controle kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Ramdecoratie en zonwering voor kunststof kozijnen

De gordijnen en andere raamdecoraties die beschikbaar zijn voor kunststof kozijnen hebben als voordeel dat ze zonder boren opgehangen kunnen worden. Dit betekent niet alleen een makkelijke montage, maar ook dat het rotzooi vrij is. Vaak maakt het merk kunststof kozijn hier niet uit, deze producten zijn op alle kozijnen te monteren. Hoe werkt dit? Meestal worden de rolgordijnen of luxaflex in het kozijn geklemd of gehaakt. Dit is in 5 minuten te doen en brengt de kozijnen geen schade aan.

De kosten

Deze gordijnen voor kunststof kozijnen zijn meestal of jaloezieën of rolgordijnen. Wil je een hangend gordijn, dan wordt deze meestal boven het kozijn aan de muur bevestigd met een rail. De volgende tabel geeft een indicatie van de prijzen voor een selectie van de producten die je kunt aanschaffen voor je kunststof kozijnen. De prijzen zijn inclusief BTW.

 

Soort product Prijs
Rolgordijnen 100cm x 150cm €45 – €55
Standaard jaloezieën 100cm x 130cm €20 – €30
Houten jaloezieën 100cm x 130cm €75 – €100
Rolhor 100cm x 150cm €100 – €120
Houten shutters inclusief montage 100cm x 150cm €350 – €450
Klemdragers voor rolgordijn, set van 2 €10 – €15

 

Hou de kosten onder controle

Naast de uitgaven voor nieuwe kunststof kozijnen, heb je ook de uitgaven voor de raamdecoratie. Dit zijn extra’s die geld kosten, maar wel praktisch zijn of je interieur afmaken. Hier kun je lezen hoe je alle kosten omtrent kunststof kozijnen zo laag mogelijk kunt houden.

  • Doe jaarlijks onderhoud: hiermee bespaar je zowel op de kosten van het vroegtijdig vervangen van je kozijnen, als op de reparatiekosten. Door de kozijnen goed schoon te houden, de bewegende delen te smeren en de kozijnen af te stellen, kun je de levensduur aanzienlijk verlengen en de kans op defecten verminderen.
  • Kies een regionale monteur: voor alles wat betreft installatie, reparatie en onderhoud van je kozijnen is het verstandig om een regionale vakman in te schakelen. Daarmee bespaar je op de voorrijkosten, steun je de plaatselijke economie en heb je alle nodige regionale ervaring en contacten binnen handbereik.
  • Zoek tweedehands: kunststof kozijnen worden steeds meer geplaatst en verkocht, waardoor ook het aanbod op de tweedehands markt is gestegen. Kijk ook hier naar kozijnen en accessoires, het kan zijn dat je een koopje op de kop tikt voor een fractie van de prijs en het is altijd verstandig om alle opties te bekijken.

Gebruik onze vergelijkingstool voor een completere planning

Als je van plan bent kunststof kozijnen te laten plaatsen of je moet om een bepaalde reden in contact gebracht worden met een monteur uit jouw omgeving, dan kun je gebruik maken van onze vergelijkingstool. Deze is volledig vrijblijvend en gratis, maar kun je wel helpen een complete planning te maken waarbij je alle opties hebt bekeken. Vul simpelweg je postcode en een omschrijving van je probleem in, en je kunt binnen een korte tijd een aantal offertes verwachten van monteurs of leveranciers uit jouw regio. Deze kun je vergelijken op aandachtspunten die jij belangrijk vindt. Zo weet je zeker dat je alle opties hebt bekeken voordat je een beslissing maakt omtrent jouw kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …