Kunststof kozijnen houtlook

Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen kom je voor een aantal keuzes te staan. Eén hiervan is het materiaal. Dit kan afhangen van je persoonlijke smaak, maar ook van je budget. Kunststof is de goedkoopste keuze, maar veel mensen slaan deze af omdat kunststof uitstraling zou missen. Vaak heeft dan hout de voorkeur, om de knusse en natuurlijke kenmerken. Wil je graag houten kozijnen, maar kun je deze niet betalen? Dan kun je om deze, en vele andere redenen, voor kunststof kozijnen met een houtlook kiezen. Hier kun je lezen hoeveel je kwijt bent voor deze kozijnen, welke factoren deze prijs beïnvloeden en hoe je de kosten laag kunt houden.

Waarom houtlook en geen hout?

Houtlook kunststof kozijnen hebben vele pluspunten tegenover houten kozijnen. Ten eerste zijn ze dus goedkoper, maar zijn ze nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Vooral als je voor een Hout Verbinding Look (HVL) gaat. Daarnaast heeft kunststof, en dus ook houtlook, nauwelijks onderhoud nodig. Hout moet elke drie jaar worden geverfd en beschermd tegen de weersomstandigheden. Houtlook kozijnen hoef je nooit te verven. Als laatste isoleert kunststof beter dan hout en is het brandvertragend en inbraakwerend.

De kosten van houtlook kozijnen

Houtlook heeft dus een groot aantal voordelen. Je betaalt wel extra voor deze uitvoering, maar dit maken de bovengenoemde voordelen meer dan goed. Daarnaast is het dan nog steeds goedkoper dan hout. De volgende tabel heeft de prijzen van witte standaard kozijnen neergezet naast de kosten die je hebt voor dezelfde kozijnen met een houtmotief. De prijzen zijn exclusief installatie, maar inclusief BTW en HR++ glas.

 

Soort raam Prijs wit Prijs met houtmotief
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40 €40 – €50
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250 €275 – €295
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260 €320 – €340
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440 €550 – €570
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120 €130 – €150
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460 €570 – €590

 

Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden

Uit de tabel wordt duidelijk dat de afmetingen invloed hebben op de prijs. Dit is vanzelfsprekend, hoe meer materiaal er nodig is, hoe duurder de kozijnen. Daarnaast is er ook het glas dat je kunt kiezen. Je kunt hier isolerend hoogrendementsglas voor kiezen, een speciaal glas of goedkoper dubbel glas. Ook de eventuele extra’s die je laat toevoegen, zoals ventilatieroosters of voorzethorren zullen de prijs doen stijgen.

Bespaar op de kosten

Hier vind je een aantal tips waarmee je de kosten voor je nieuwe kozijnen in bedwang kunt houden.

  • Installeer zelf: de meeste leveranciers zullen bij de kozijnen ook een uitgebreide instructie meegeven over hoe je ze zelf kunt installeren. Dit is niet moeilijk en goed te doen voor een beetje klusser.
  • Zorg goed voor je kozijnen: door de kozijnen goed schoon te houden, jaarlijks te smeren en indien nodig af te stellen, kun je de levensduur verlengen en defecten vermijden.
  • Neem isolatieglas: omdat kunststof al uitstekend isoleert, zou het jammer zijn om geen isolatieglas te nemen. Dit kost in eerste instantie iets meer, maar dit zal je makkelijk terugverdienen door het geld dat je bespaart op de stookkosten.

Bespaar met onze vergelijkingstool

Geïnteresseerd in kunststof houtlook kozijnen? Vul dan je postcode en een omschrijving van de klus in in onze vrijblijvende vergelijkingstool. Deze tool kun je in contact brengen met de juiste leverancier voor jouw kozijnen door offertes op te vragen. Deze zal je snel in je inbox kunnen verwachten. Deze offertes kun je vervolgens vergelijken op punten die jij belangrijk vindt, zodat je de beste beslissing kunt maken wat betreft de leverancier van jouw kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …