Kunststof kozijnen houtnerf

Als je de keuze moet maken uit een materiaal voor je nieuwe kozijnen, dan is kunststof financieel het gunstigste. Veel mensen argumenteren dat kunststof echter een bepaalde uitstraling mist dat hout bijvoorbeeld wel heeft. Dit kun je oplossen door houten kozijnen te kiezen, of door kunststof te nemen met een houtnerf. Hier kun je lezen waarom deze laatste optie verstandiger kan zijn, hoeveel je betaalt voor kunststof kozijnen met een houtnerf en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden.

Kunststof vs. hout

De keuze tussen kunststof en hout kan lastig zijn. Kunststof heeft echter een aantal pluspunten die hout niet heeft. Ten eerste is er de prijs, want kunststof is het goedkoopste materiaal op de markt. Ook isoleert kunststof beter en heeft het brandvertragende en inbraakwerende eigenschappen. Kunststof hoeft nauwelijks onderhouden te worden en nooit te worden overgeschilderd. Hout, daarentegen, is duurder, heeft intensief onderhoud nodig en dient elke drie jaar zeker moeten worden overgeschilderd. Kunststof kozijnen met een houtnerf zijn niet of nauwelijks van echt te onderscheiden, maar kunnen wel van alle voordelen genieten die kunststof met zich meebrengt.

De kosten

Je betaalt voor kunststof kozijnen met een houtnerf iets meer dan voor de standaarduitvoeringen. Toch is dit nog steeds goedkoper dan houten kozijnen. In de volgende tabel vind je deze prijzen, inclusief BTW en HR++ glas van zowel kunststof kozijnen met een houtnerf als van een standaard wit kunststof kozijn.

 

Soort raam Prijs wit Prijs met houtmotief
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40 €40 – €50
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250 €275 – €295
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260 €320 – €340
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440 €550 – €570
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120 €130 – €150
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460 €570 – €590

 

Wat bepaalt de prijs?

De kosten die je hebt aan jouw kunststof kozijnen hangen af van een groot aantal factoren, zoals de afmetingen, het soort raam, het soort glas dat je er in laat zetten en eventuele extra’s waar je voor kiest. Ook is het niet noodzakelijk om alle gedeeltes van het raam met een houtmotief te laten bekleden.

 

Bespaar op de kosten

Nieuwe kozijnen zijn nooit goedkoop, vooral niet als je meerdere of alle kozijnen wilt vervangen. Toch is het eens in de zoveel tijd nodig om dit te doen en kunststof is dan een verstandige keuze waar je jaren van kunt genieten. Hier vind je een aantal tips waarmee je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

  • Neem isolatieglas: kunststof kozijnen in combinatie met isolatieglas zullen je huis optimaal isoleren. En isolatieglas is niet veel duurder dan dubbel glas. Deze extra kosten zal je snel terugverdienen doordat je stookkosten omlaaggaan.
  • Onderhoud je kozijnen jaarlijks: dit kun je zelf doen en is erg simpel. Smeer jaarlijks de bewegende onderdelen, stel de kozijnen af indien nodig en houd ze goed schoon.
  • Doe de installatie zelf: hiermee kun je tot 50 procent besparen op de totaalkosten. Het installeren van de kozijnen is niet al te moeilijk en wordt duidelijk uitgelegd in de instructies bij de geleverde kozijnen.

Bespaar nog meer door offertes te vergelijken

Het vergelijken van offertes is onmisbaar in een goede planning van je klus. Zo weet je wat er geboden wordt voor jouw situatie en kun je een keuze maken uit de verschillende opties. Onze vergelijkingstool is vrijblijvend en gratis, maar kun je wel snel en makkelijk helpen aan een aantal offertes van bedrijven uit jouw regio. Deze kun je na ontvangst vergelijken op punten die voor jou van belang zijn, zodat je de beste keuzes kan maken voor jouw situatie.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …