Kunststof kozijnen in dakkapel

Kunststof kozijnen in dakkapelEen dakkapel aanleggen in je woning brengt een ruimte echt tot leven. Je haalt niet alleen licht binnen, maar creëert ook meer ruimte. Je kunt een kunststof dakkapel laten aanleggen en hier kunststof kozijnen in laten zetten. De voordelen van kunststof zullen hier worden behandeld, je kunt lezen hoeveel je betaalt voor de kunststof kozijnen in een dakkapel, welke factoren de prijs beïnvloeden en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De voordelen van kunststof

Het grote voordeel van kunststof is de prijs. Deze is lager dan voor de meeste andere materialen, maar je krijgt er wel veel voor terug. Vooral in het geval van een dakkapel is isolatie belangrijk. Je wilt er geen warmte verliezen. Kunststof heeft een uitstekende isolatiewaarde en in combinatie met hoogrendementsglas zal je warmteverlies minimaal zijn. Ook hoef je kunststof nauwelijks te onderhouden en kun je het krijgen met een houtnerf structuur zodat het bijna niet van echt hout te onderscheiden is. Kunststof is inbraakwerend, brandvertragend en kan wel 50 jaar meegaan.

Hoeveel kosten kunststof kozijnen voor een dakkapel?

De prijs voor de kozijnen hangt natuurlijk af van de grootte van de dakkapel. Een triple kozijn met twee vaste ramen en een draai/kiepraam in het midden is een populaire keuze, maar je kunt ook een dubbel raam nemen, of vier ramen op een rij. De volgende tabel geeft enkele van deze kosten weer, inclusief BTW en HR++ ramen, maar exclusief de installatie.

Soort raam voor dakkapel Gemiddelde prijs standaarduitvoering
Vast – draai/kiep – vast 150cm x 60cm €250 – €300
Vast – draai/kiep – vast 360cm x 150cm €700 – €800
Vast – vast – vast  – 90cm x 30cm €100 – €150
Vast – vast – vast  – 280cm x 150cm €500 – €600
Draai/kiep – vast – vast – draai/kiep 150cm x 60cm €250 – €300
Draai/kiep – vast – vast – draai/kiep 360cm x 150cm €700 – €800

Zie ook: kunststof dakkapel.

Factoren die deze prijs beïnvloeden

Naast het soort raam en de afmetingen, zijn er andere factoren die de prijs kunnen doen stijgen. Zo is er bijvoorbeeld de uitvoering. Standaard wit is het goedkoopst, maar als je het raam met een houtstructuur wilt laten uitvoeren, ben je meer kwijt. Ook zijn er eventuele extra’s die je kunt kiezen. Hoe je het raam vergrendeld wilt hebben is hier één van. Maar je kunt ook kiezen om ventilatieroosters te laten installeren of een hor ervoor te laten plaatsen. Moeten jouw ramen op maat gemaakt worden, dan gaat de prijs ook omhoog. Als laatste is er de vraag of je zelf het raam wilt plaatsen of dat je dit wilt laten doen. De kosten om het raam te laten installeren zijn ongeveer dubbel de nieuwwaarde van de ramen.

Kostenbesparingen

Tot op zekere hoogte heb je de kosten voor je nieuwe kozijnen zelf in de hand. Hier vind je een aantal tips waarmee je deze onder controle kunt houden.

  • Kies een regionale leverancier/monteur: als je werk omtrent je nieuwe kunststof ramen wilt laten doen, dan kun je op de voorrijkosten besparen door regionale vakmannen in te huren.
  • Kies hoogrendementsglas: dit is een perfecte combinatie met kunststof en niet veel duurder dan dubbel glas. De extra kosten heb je er snel uit door de besparingen op de stookkosten.
  • Doe het zelf: door de ramen zelf te installeren bespaar je 50 procent van de totaalprijs. Dit is voor iemand die handig is prima te doen en wordt duidelijk toegelicht door de leverancier.

Vraag vrijblijvend offertes op

Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kun je een aantal offertes opvragen van leveranciers uit jouw omgeving. Je verplicht jezelf nergens toe, maar je kun je wel goed oriënteren op wat de markt te bieden heeft en voor welke prijs. Door het vergelijken van offertes is het een stuk makkelijker om de juiste oplossing te vinden voor jouw nieuwe kunststof dakkapelkozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …