Kunststof kozijnen inbraakpreventie

Kunststof kozijnen inbraakpreventieJe kunt verschillende maatregelen nemen tegen inbrekers. Een alarm installeren, camera’s- en beweging sensoren plaatsen bijvoorbeeld. Maar hoe zit het met je ramen? Zijn deze wel beveiligd tegen inbrekers? Kunststof als materiaal is inbraakwerend. Hier kun je lezen wat dit precies betekent, welke maatregelen je kunt nemen om je kunststof ramen beter te beveiligen en hoe je de kosten omtrent kunststof kozijnen laag kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Inbraakveiligheid van kunststof zelf

Wat veel mensen niet weten is dat het net zo moeilijk is om een kunststof raam open te breken als een stalen of aluminium raam. Het bevat namelijk een sterk binnenwerk en ze worden op meerdere plekken vergrendeld. Alleen het installeren van kunststof kozijnen kan inbrekers afschrikken. Houten kozijnen aan de andere kant, zijn veel makkelijker open te breken, vooral als ze verouderd zijn.

Sloten

Bij het aanschaffen van je kozijnen is het verstandig om te kijken wat ze precies aan inbraakbeveiliging kunnen aanbieden. Vaak kun je de kozijnen laten uitbreiden door een slot in de hendel of ander extra hang- en sluitwerk. Wil je een raam laten plaatsen op de begane grond, dan is dit zeker een overweging die je kunt maken. Het is overigens ook mogelijk om dit te laten doen als je kozijnen al zijn geïnstalleerd en er zijn vele instanties die je woning kunnen testen op inbraakveiligheid.

Andere maatregelen

Daarnaast kun je ook altijd kiezen voor een vast raam. Deze kunnen niet open en zijn daarom nauwelijks open te breken. Een vast raam met een ventilatierooster kun je ruimte nog steeds van schone lucht voorzien. Ook is dubbel glas, of veiligheidsglas ook een goede optie. Deze zijn moeilijker in te slaan.

Keurmerken

Wil je zeker weten dat je sloten kwalitatief zijn en ook zijn getest tegen inbraak, dan kun je kijken naar het keurmerk. Het SKG-keurmerk, bijvoorbeeld, laat zien door middel van sterren hoe lang de kozijnen het vol kunnen houden als een inbreker probeert binnen te komen. Hoe meer sterren, hoe beter het slot. Ook de politie heeft een keurmerk. Is het raam zo geplaatst dat deze voldoet aan de strenge voorwaarden van de politie, dan krijgt het raam een sticker om inbrekers af te schrikken. Het kan zeer de moeite waard zijn je hier eens in te verdiepen.

Beperk de kosten

De kosten omtrent kunststof kozijnen zijn niet gering. Van het opmeten tot het installeren kun je toch zeker honderden euro’s kwijt zijn. En als je een betere vergrendeling kiest, gaat de prijs ook omhoog. Wil je weten hoe je geld kunt besparen, dan kun je gebruik maken van de volgende tips.

  • Kies een regionaal bedrijf: ben je van plan je huis te laten controleren op inbraakveiligheid en wil je sloten laten aanbrengen en verbeteren? Dan kun je het beste een bedrijf uit jouw omgeving. Daarmee bespaar je op de voorrijkosten en heb je de nodige regionale kennis en contacten bij de hand.
  • Neem hoogrendementsglas: voor uitstekende isolatiewaarden. Kunststof als materiaal isoleert al erg goed en in combinatie met isolatieglas zal je vanaf het moment dat ze geplaatst zijn beginnen met het bezuinigen op de stookkosten.
  • Stel de kozijnen goed af: hiermee verleng je de levensduur omdat er minder slijtage kan plaatsvinden, maar een goed afgesteld kozijn is ook minder makkelijk te kraken.

Vergelijk offertes en bespaar

Ben je geïnteresseerd in nieuwe kunststof kozijnen, of wil je je huidige kozijnen voorzien van betere inbraakbeveiliging? Dan maak je gebruik van onze vrijblijvende vergelijkingstool. Deze tool kan in een korte tijd contact leggen met bedrijven uit jouw regio en deze om offertes vragen voor jouw specifieke situatie. Dit doe je door je postcode in te vullen en je klus te omschrijven. Deze offertes kun je vervolgens met elkaar vergelijken zodat je precies weet wat er in jouw omgeving geboden wordt en wat je mogelijkheden zijn. Zo kun je makkelijk de juiste beslissing nemen wat betreft jouw specifieke klus.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …