Kunststof kozijnen inclusief montage

Kunststof kozijnen inclusief montageHet aanschaffen van kunststof kozijnen heeft vele voordelen. Wil je je huis energievriendelijker maken, dan is dit het juiste materiaal. Kunststof kozijnen hebben namelijk een erg goede isolatiewaarde, beter dan dat van hout en aluminium. Ook is kunststof duurzaam, sterk en kan het zeker 50 jaar meegaan. Een ander groot voordeel van kunststof is dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft en dat het nooit hoeft worden geschilderd. Vele voordelen dus, en de prijs van kunststof kozijnen is laag. Daarom besluiten steeds meer mensen hun kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen. Hier kun je lezen over de montage ervan, hoeveel je hiervoor kwijt bent, welke factoren invloed hebben op de prijs en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kosten van de installatie kunststof kozijnen

Hoeveel het precies voor jou zal kosten om kunststof kozijnen te laten installeren, is moeilijk te zeggen. Dit hangt af van het aantal kozijnen en de afmetingen, van de methode die wordt gebruikt en van de montagedienst zelf. Over het algemeen geldt dat je voor het installeren van een kozijn de waarde van het kozijn betaalt. Wil je precies weten wat jij zal betalen voor de montage van je kozijnen, dan kun je het beste beginnen met offertes aanvragen. De volgende tabel geeft de kosten weer van verschillende soorten kunststof kozijnen, inclusief BTW, maar exclusief installatie. Deze prijzen doe je dan dus maal 2.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460
Tuimelraam 94cm x 140cm €275 – €350
Tuimelraam 134cm x 98cm €350 – €400

 

Factoren die invloed hebben op de prijs

De bovenstaande berekening gaat op voor één individueel raam, maar heb je meerdere ramen, dan kun je vaak een korting onderhandelen omdat de monteur effectiever te werk kan gaan. Ook de methode heeft invloed. Is het simpelweg een raam vervangen, dan is het goedkoper dan als er bijvoorbeeld een gat in het dak gemaakt moet worden voor een dakraam. En als het raam moeilijk te bereiken is, ben je ook meer kwijt. Als laatste is er het installatiebedrijf zelf. Dit kan door de leverancier van de ramen gedaan worden, als ze een montageservice aanbieden, maar je kunt ook je eigen regionale monteur regelen.

Kosten besparen op nieuwe kozijnen

Door de kozijnen te laten installeren kun je dus maar zo twee keer zoveel geld kwijt zijn als wanneer je ze zelf installeert. Je hebt zo echter wel de zekerheid dat het goed en professioneel gebeurd en soms hebben leveranciers uitstekende aanbiedingen wat betreft de installatie. Hier vind je een aantal tips waarmee je de kosten laag kunt houden.

  • Kies een lokale monteur: als je niet van de montageservice van de leverancier gebruik maakt. Hiermee bespaar je op de voorrijkosten en steun je de plaatselijke economie.
  • Neem hoogrendementsglas: in samenwerking met de uitstekende isolatiewaarden van kunststof kozijnen, kun je door hoogrendementsglas te nemen je huis beter isoleren en veel geld besparen op de stookkosten.
  • Probeer een outlet: bij kunststof kozijnen outlets kun je kwalitatief erg goede kozijnen vinden voor een lagere prijs. Vaak zijn dit ontwerpen uit een vorige lijn, maar geproduceerd door een groot bekend bedrijf.

Begin het plannen hier

Als jij geïnteresseerd bent in het laten installeren van nieuwe kunststof kozijnen, kun je beginnen met plannen. Dit doe je meestal door offertes op te vragen en te vergelijken. Onze vergelijkingstool kan je hierbij helpen door de offertes voor je te verzamelen. Deze kun je vervolgens zelf vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn en tot de beste conclusie komen wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …