Kunststof kozijnen jaloezieën

Kunststof kozijnen jaloezieënKunststof kozijnen, in tegenstelling tot houten kozijnen, hoeven niet te worden onderhouden of geschilderd. Maar je mag er ook niet in boren. Dit kan problemen opleveren als je raamdecoratie aan wilt schaffen, zoals jaloezieën of rolgordijnen. Je kunt ze namelijk nergens aan bevestigen. Om deze reden zijn er jaloezieën speciaal gemaakt voor kunststof kozijnen. Hier kun je lezen over de kenmerken en de prijzen van deze jaloezieën en hoe je de kosten omtrent kunststof kozijnen zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Welke jaloezieën bij kunststof kozijnen?

Aangezien je in kunststof niet kunt boren, zal je speciale jaloezieën moeten aanschaffen die te monteren zijn op kunststof. Dit wordt meestal gedaan door ze de klemmen of te haken. De installatie is simpel en de producten zijn meestal ook niet prijziger dan de modellen die niet voor kunststof ramen gemaakt zijn. Er zijn uiteraard verschillende uitvoeringen en versies die geschikt zijn voor verschillende raamsoorten. Toch zal het geen probleem zijn om een uitvoering te vinden die goed bij jouw raam past.

De kosten

Omdat kunststof ramen steeds meer worden geplaatst, neemt ook de beschikbaarheid van de accessoires toe. Hierdoor is de prijs ook steeds lager en kun je jaloezieën voor weinig geld aanschaffen. De volgende tabel geeft de kosten weer, inclusief BTW en voor verschillende uitvoeringen en afmetingen.

 

Soort product Prijs
Standaard jaloezieën 100cm x 130cm €20 – €30
Standaard jaloezieën 160cm x 220cm €40 – €50
Stoffen jaloezieën 100cm x 130cm €35 – €45
Stoffen jaloezieën 100cm x 240cm €60 – €70
Houten jaloezieën 100cm x 130cm €75 – €100
Houten jaloezieën 240cm x 250cm €350 – €400
Aluminium jaloezieën 30cm x 40cm €35 – €45
Aluminium jaloezieën 200cm x 200cm €150 – €200

 

Factoren die de prijs beïnvloeden

Net als bij standaard jaloezieën, betaal je meer voor bepaalde uitvoeringen. Zo is hout aanzienlijk duurder, maar geeft het wel een knusse en warme sfeer. De afmetingen zijn ook bepalend. Hoe groter hoe duurder uiteraard. Het grote voordeel van deze jaloezieën is dat ze heel makkelijk zelf te installeren zijn. De kosten die je hier ziet zijn dan ook de uiteindelijke kosten, omdat je geen extra geld hoeft uit te geven aan een klusjesman.

Hou de kosten onder controle

De kosten omtrent het aanschaffen, installeren en decoreren van je kunststof kozijnen zijn niet gering. Maar kunststof heeft een groot aantal voordelen waarvan je vanaf dat moment kunt gaan beginnen te genieten. De volgende tips kunnen je helpen geld te besparen.

  • Onderhoud: kunststof heeft weinig onderhoud nodig, maar met een klein beetje extra werk kun je de kosten voor een reparatieservice vermijden en het vernieuwen van je kozijnen uitstellen. Behandel de kozijnen jaarlijks met was, smeer de bewegende delen, hou ze goed schoon en zorg dat ze goed afgesteld zijn. Zo kun je de levensduur van je kozijnen aanzienlijk verlengen.
  • Hoogrendementsglas: combineer kunststof kozijnen altijd met een goed isolatieglas. Kunststof isoleert ook uitstekend en deze combinatie zorgt ervoor dat er nauwelijks nog warmte via de ramen kan ontsnappen.

Bespaar hier met onze vergelijkingstool

Wil je graag advies omtrent jouw nieuwe kunststof kozijnen? Of wil je graag weten hoeveel jij zou betalen voor nieuwe kozijnen of accessoires? Dan kan onze vergelijkingstool je helpen. Het gebruik is vrijblijvend en gratis, maar je kunt wel in een korte tijd een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw regio. Je vult je postcode en een omschrijving van je vraag in, en de tool doet de rest. Deze offertes geven je een goed idee van wat er voor jou in de omgeving te bieden is, zodat je weet waar je uit kunt kiezen. Alleen als je alle opties bekeken hebt kun je tot de beste beslissing komen voor jouw specifieke klus.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …