Kunststof kozijnen kant en klaar

Kunststof kozijnen kant en klaarKunststof kozijnen worden steeds meer besteld en hier zijn goede redenen voor. Kunststof heeft een uitstekende isolatiewaarde, is duurzaam en sterk en kan wel 50 jaar meegaan, is brandvertragend en inbraakwerend en ook goedkoper dan de meeste materialen op de markt. Het imago dat kunststof had (koud uiterlijk zonder uitstraling) is vervlogen, omdat je kunststof kozijnen kunt krijgen in allerlei verschillende uitvoeringen. Zo is er voor iedere smaak een kozijn dat past. Hier kun je lezen over het kant en klaar bestellen van kozijnen, de kosten hiervan en hoe je deze zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Hoeveel kosten nieuwe kunststof kozijnen?

Het is moeilijk aan te geven hoeveel kant en klare kunststof kozijnen precies zullen kosten voor jou. Dit hangt af van te veel factoren, zoals de kwantiteit en de afmetingen, de uitvoering, de installatie en de eventuele extra’s die je wilt laten toevoegen. De onderstaande tabel geeft echter wel een idee van de kosten die je kunt gebruiken als leidraad. Wil je het exact weten, dan zal je over moeten gaan tot het aanvragen van een offerte. De bedragen in de tabel zijn inclusief BTW en HR++ glas, maar exclusief plaatsing.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460

 

Het proces

Het proces om kant en klare kozijnen te bestellen begint bij het opmeten. Dit doe je meestal zelf, maar kun je ook laten doen. Het spreekt voor zich dat het erg belangrijk is dat je de maten exact doorgeeft. Daarna kun je meestal gebruik maken van een kozijncalculator. Hier vul je de afmetingen in en de andere eisen die je aan het raam hebt, zoals het soort raam, de kleur, de afwerking, de extra opties (ventilatierooster, hor) en het glassoort. Heb je dit gedaan dan zie je vaak al hoeveel de prijs gaat zijn. Je kun je bestelling plaatsen en binnen twee weken heb je je kozijnen binnen. Deze kun je vervolgens zelf installeren of het laten doen. De meeste producenten bieden hulp aan tijdens het hele proces, van het opmeten tot het aanbieden van een financieringsregeling. Het is aan jou in hoeverre je daar gebruik van wilt maken.

Besparen op je nieuwe kozijnen

Hier volgen een aantal tips waarmee je geld kunt besparen op je nieuwe kant en klare kozijnen.

  • Hoogrendementsglas: op de korte termijn betaal je iets meer voor isolatieglas, maar op de lange termijn verdien je dit snel terug door de energie die je bespaart.
  • Doe het zelf: bestel alleen de kozijnen en installeer ze zelf. Dit kan tot 50 procent schelen op de totaalrekening en is voor een handig iemand prima te doen. Vaak worden ook duidelijke instructies verstrekt door de leverancier.
  • Onderhoud: door jaarlijks de kunststof te behandelen met was, de scharnieren te smeren en de ramen af te stellen, zullen ze langer meegaan en minder snel defect raken.

Begin hier met het vergelijken van offertes

Als je graag wilt weten wat de kosten voor nieuwe kozijnen zouden zijn voor jou, maar je wilt je nog nergens aan binden, dan is onze vrijblijvende vergelijkingstool ideaal. Je vult eenmaal je postcode en een omschrijving van de klus in, en de tool zal in een korte tijd een aantal offertes voor je kunnen verzamelen gespecificeerd op jouw situatie. Deze offertes gebruik je om te kijken naar wat er voor jou geboden wordt op het gebied van prijs, kwaliteit en service. Zo kun je snel en makkelijk een goede keuze maken wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …