Kunststof kozijnen keuken

Kunststof kozijnen keukenZijn de kozijnen in je keuken aan vervanging toe? Dan kun je kunststof overwegen. Kunststof is namelijk voordelig en te krijgen in allerlei stijlen, uitvoeringen en kleuren. Ook isoleert het uitstekend, heeft het nauwelijks onderhoud nodig en is het moeilijk om in te breken. Kunststof is sterk, duurzaam en gaat lang mee. Hier lees je over de kosten voor het vervangen van je kozijnen in de keuken voor kunststof kozijnen, welke factoren deze prijs beïnvloeden en hoe je kosten kunt besparen.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Waarom kunststof in de keuken?

Er zijn verschillende redenen waarom kunststof kozijnen een goed idee zijn in de keuken. Zo kunnen ze goed tegen water en andere nattigheid en is af en toe afnemen voldoende om de levensduur te behouden. Ook zijn ze makkelijk te bestellen en kun je er allerlei extra’s aan toevoegen. In de keuken zou een ventilatierooster handig zijn, maar ook een rolhor bijvoorbeeld om insecten buiten te laten. En als je van het uiterlijk van hout houdt, maar niet het onderhoud wilt hebben dat hout in de keuken met zich meebrengt, dan kun je een kozijn kiezen met een houtlook. Dit is nauwelijks van echt hout te onderscheiden, maar is nog steeds even onderhoudsarm.

De kosten

De prijs die jij zal betalen voor je nieuwe kunststof kozijnen in de keuken, hangt natuurlijk af van het soort kozijnen dat je kiest, de hoeveelheid die je nodig hebt, de afmetingen en de uitvoering. Daar komt ook bij dat je meer betaalt voor op maat gemaakte ramen, plus dat je de installatie niet moet vergeten. In de tabel die volgt vind je de kosten van een aantal soorten ramen en afmetingen, maar als je zeker wilt weten hoeveel jij zal betalen kun je dit beter achterhalen door het aanvragen van offertes. De prijzen in de tabel zijn inclusief BTW en exclusief installatie.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460
Ventilatierooster extra €30 – €60
Rolhor extra €50 – €75

 

Handige bespaartips

Het plaatsen van nieuwe kozijnen is niet goedkoop. Hier vind je een paar handige bespaartips waarmee je de kosten laag kunt houden.

  • Doe het zelf: de kosten voor het laten installeren van je ramen zijn meestal gelijk aan de waarde van het raam. Door dit zelf te doen bespaar je dus tot 50 procent op de totaalkosten. Vaak is dit vrij makkelijk te doen als je handig bent. Ook worden de ramen geleverd met duidelijke instructies.
  • Hoogrendementsglas: wil je graag een fijn klimaat in de keuken, dan is het verstandig om de standaard keuze voor HR++ glas te laten staan. Daarmee zorg je ervoor dat het kozijn geen isolatiewaarde verliest en kun je beginnen met besparen op de stookkosten.
  • Schoonmaken: zorg er wel voor dat je de kozijnen goed schoonhoudt, vooral in de keuken. Mors je er etensresten op en laat je deze zitten, dan kunnen deze de kleur aantasten of tussen de scharnieren gaan zitten.

Begin hier met je planning

Heb je besloten dat kunststof kozijnen de juiste keuze zijn voor jouw keuken, dan kun je beginnen met plannen. Dit doe je door het verzamelen van offertes zodat je weet wat je opties zijn. Wij kunnen je hierbij helpen met onze vrijblijvende vergelijkingstool. Je vult simpelweg je postcode en gegevens in, en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd zal je de offertes ontvangen en kun je beginnen met vergelijken. Zo kom je snel en makkelijk tot de juiste conclusie wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen in de keuken.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …