Kunststof kozijnen kleuren

Kunststof kozijnen kleurenEen van de grote voordelen van kunststof kozijnen is dat je ze niet hoeft over te schilderen. Je bestelt ze simpelweg in de kleur die je wilt en deze kleur blijven ze hun hele levensduur. Hierdoor is het echter wel belangrijk dat je de juiste kleur kiest, aangezien kunststof kozijnen makkelijk 50 jaar kunnen meegaan. Hier lees je over de keuzes die je hebt wat betreft de kleuren van de kozijnen, hoe deze de kosten beïnvloeden en hoe je je uitgaven onder controle kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Waarom kunststof?

Kunststof als materiaal voor kozijnen heeft erg veel voordelen. Zo is het licht, sterk en gaat het erg lang mee. Daarnaast heeft het een uitstekende isolatiewaarde, heeft het nauwelijks onderhoud nodig en hoef je het nooit te schilderen. Kunststof kozijnen zijn ook veilig, omdat het moeilijk is om in te breken en omdat ze een brandvertragende werking hebben. Je kunt kunststof kozijnen in verschillende uitvoeringen aanschaffen, en variatie laten aanbrengen in de kleur, de structuur of de eventuele extra’s die je laat toevoegen.

Hoeveel kosten kunststof ramen?

Kunststof is het goedkoopste materiaal op de markt voor kozijnen. Ben je van plan nieuwe kunststof kozijnen aan te schaffen, dan kunnen een aantal keuzes de prijs beïnvloeden. De volgende tabel geeft de kosten weer van verschillende ramen in standaarduitvoeringen.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460

 

De kleur en de afwerking

Het is mogelijk om je kunststoframen in alle beschikbare RAL-kleuren te bestellen. Maar naast kleur kun je ook variatie aanbrengen door voor een houtnerf te kiezen. Deze houtlook kozijnen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. De kleur kan of door de kunststof zelf worden aangebracht, of via een coating. De coating heeft als voordeel dat hij ook op andere onderdelen van het huis kan worden aangebracht, zoals de dakgoot of de voordeur. Ook geeft deze toplaag bescherming tegen Uv-stralen en weersomstandigheden en stoot het vuil en aanslag af.

Kleur veranderen

Het is mogelijk om de kleur van je kozijnen te veranderen voordat ze aan vernieuwing toe zijn. Dit wordt gedaan door een folielaag aan te brengen op de kozijnen. Deze folie zal de kozijnen er weer als nieuw doen uitzien en gaat zeker 10 jaar mee. Het is dus ook een goede renovatiemethode. Daarnaast is het ook mogelijk om kunststof te schilderen.

Bespaar op de kosten

Hier vind je een aantal tips waarmee je de kosten voor nieuwe kunststof kozijnen kunt beperken.

  • Doe het zelf: kunststof kozijnen zijn niet moeilijk op te meten en te installeren. Iemand die en beetje handig is kan dit prima zelf. Zo bespaar je zeker 50 procent op de totaalkosten.
  • Neem isolatieglas: omdat kunststof al uitstekend isoleert, is het jammer als je dit niet combineert met hoogrendementsglas. Zo krijg je de optimale isolatiewaarde, voor niet al te veel geld meer.
  • Goed onderhoud: door je kozijnen volgens de voorschriften te onderhouden, kun je de levensduur aanzienlijk verlengen. Vaak betekent dit: goed schoonhouden, jaarlijks smeren en afstellen en eventueel behandelen met een kunststofwas.

Vergelijk en bespaar nog meer

Met onze vergelijkingstool kun je nog meer besparen op de kosten voor je kunststof kozijnen. Het kun je snel en gemakkelijk voorzien van een aantal offertes die je kunt vergelijken zodat je een goed beeld krijgt van de opties die je hebt. Het enige dat je moet doen is je postcode en een omschrijving van je klus invoeren. De tool is gratis en vrijblijvend, maar kun je prima bijstaan bij het maken van de juiste beslissing wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …