Kunststof kozijnen met rolluik

Kunststof kozijnen met rolluikTijdens het bestellen van je kunststof ramen heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je de kleur kiezen, het glas, de vergrendeling, maar ook andere extra’s zoals horren, ventilatieroosters en rolluiken. Het is vaak goedkoper om deze meteen mee te bestellen en bij sommige leveranciers worden ze al in het kozijn zelf verwerkt. Hier lees je over de voordelen van kunststof kozijnen met rolluiken en kun je leren hoe je de prijs zo laag mogelijk houdt.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Waarom een rolluik?

Rolluiken hebben vele voordelen. Natuurlijk maken ze de kozijnen extra inbraakwerend, maar daarnaast isoleren ze ook, zodat de warmte, bijvoorbeeld ’s avonds, beter binnenblijft. Wil je juist dat je minder geluid hoort van buitenaf of dat het licht niet binnen kan komen, dan zijn rolluiken ook perfecte toevoegingen aan een kunststof raam. En als je ze er meteen bij besteld, zullen ze in het kozijn verwerkt worden, waardoor de bak niet meer zichtbaar is en de geleiding erg strak kan lopen.

De kosten van rolluiken

Het is moeilijk om aan te geven hoeveel jouw kozijnen zullen kosten inclusief rolluiken. Dit hangt af van de afmetingen, de uitvoering en de bediening. De beste manier waarop je kunt achterhalen hoeveel je betaalt voor een rolluik is door het opvragen van offertes. Vaak is het wel goedkoper, als je de mogelijkheid hebt, om het rolluik meteen mee te bestellen. Later plaatsen is ook mogelijk, maar in vele gevallen ben je dan duurder uit. Let ook op de kwaliteit van het rolluik, het materiaal waar het van gemaakt is en of het bijvoorbeeld voorzien is van een veiligheids- en/of kwaliteitskeurmerk.

Eventuele andere extra’s

Behalve een rolluik kun je ook kunststof kozijnen laten uitrusten met allerlei andere extra’s. Bijvoorbeeld een rolhor om insecten buiten te houden of een ventilatierooster zodat je het raam dicht kunt houden maar toch de ruimte kunt ventileren. Ook kun je vaak het soort glas kiezen, zoals isolatieglas, matglas of veiligheidsglas.

Besparen op de kosten

Rolluiken en andere extra’s zijn handig en heb je deze nodig dan kun je hier moeilijk geld op besparen, behalve door ze mee te bestellen. De prijzen voor nieuwe ramen lopen zo aardig op. Hier vind je een aantal tips waarmee je deze kosten onder controle kunt houden.

  • Doe het zelf: heb je een beetje handigheid en doe-het-zelf ervaring, dan kun je de kozijnen prima zelf installeren. De meeste leveranciers bieden dit aan, maar geven ook een duidelijke handleiding mee als je deze optie niet kiest. Kijk wel of dit de garantieregeling beïnvloedt.
  • Isolatieglas: omdat kunststof erg goed isoleert, zou het jammer zijn als je er geen isolatieglas bij bestelt. Voor een klein beetje extra kun je wel de hele levensduur genieten van minder warmteverlies en dus minder stookkosten. Dit geld heb je er vrij snel uit.
  • Jaarlijks onderhoud: kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig. Toch kun je een aantal dingen doen om de levensduur te verlengen. Als je jaarlijks de bewegende delen schoonmaakt en smeert, de kunststof behandelt met was en indien nodig de kozijnen afstelt is er minder kans op slijtage en zullen defecten minder snel voorkomen.

Zie ook: rolluik prijzen.

Vind de precieze prijzen met onze vergelijkingstool

Het opvragen van offertes is vaak de enige manier om er achter te komen hoeveel nieuwe kozijnen met een rolluik precies voor jou zullen kosten. Onze vergelijkingstool is gratis en vrijblijvend, maar kun je hier wel mee helpen. Je vult één keer je locatie en gegevens in, en de tool zal in een korte tijd een aantal offertes verzamelen van bedrijven uit jouw omgeving. Deze kun je in je eigen tijd bekijken en vergelijken zodat je de juiste beslissing kunt nemen wat betreft jouw rolluik en kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …