Kunststof kozijnen met triple glas kosten

Kunststof kozijnen met triple glas kostenTijdens het bestellen van kunststof kozijnen heb je de keuze uit een groot aantal opties. Zo kun je kiezen om een ventilatierooster of een hor te laten plaatsen, om een bepaalde kleur kozijnen te nemen of een bepaalde uitvoering. Een andere keuze is het glas dat je er in laat zetten. Hier lees je over de mogelijkheden met triple glas, hoeveel je hiervoor kwijt bent en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De isolatiewaarde van kunststof

Kunststof staat er bekend om een uitstekende isolatiewaarde te hebben. Ben je van plan de efficiëntie van je energiegebruik te verbeteren, dan is kunststof een zeer goede optie. Het isoleert bijvoorbeeld beter dan hout en het is goedkoper. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de U-waarde en hier geldt, hoe lager hoe beter. Deze waarde geeft namelijk weer hoeveel warmte het oppervlak doorlaat. Het gemiddelde kunststof raam heeft een U-waarde van 1,5. Vergelijk dit met dubbel glas, dat een U-waarde heeft van 2,7. Er zijn verschillende soorten isolatieglas, of hoogrendementsglas, en triple glas is hier één van.

Wat is triple glas en hoeveel kost het?

De meeste kunststof ramen worden standaard uitgerust met HR++ glas. De U-waarde hiervan is 1,2 dus vrijwel gelijk aan dat van een goed kunststof kozijn. Triple glas isoleert nog beter, omdat het bestaat uit drie glasplaten met daartussen twee spouwen. Deze platen zijn bedekt met een dun folie wat de warmte weerkaatst en de spouwen met een edelgas waardoor er nog minder warmte naar buiten kan. De U-waarde van HR+++ (triple) glas is 0,5 tot 0,9. In de tabel die volgt zie je de kosten van een aantal soorten raam met HR+++ glas. De bedragen zijn inclusief BTW en ter vergelijking zijn de prijzen voor HR++ glas ernaast gezet.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas Prijs standaarduitvoering HR+++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40 €70 – €80
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250 €300 – €350
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260 €300 – €350
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440 €600 – €650
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120 €125 – €175
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460 €675 – €725

 

Waarom HR+++ glas?

Heb je thuis meerdere energiebesparende maatregelen getroffen, zoals een warmtepomp, muur-, dak-, vloerisolatie en/of zonnepanelen, dan heb je er veel baat bij dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat uit je huis. HR+++ glas is aanzienlijk duurder maar laat nagenoeg geen warmte door. In die gevallen kun je veel voordeel halen uit een glas dat zo goed isoleert. Heb je dit echter niet, en ben je dit ook niet van plan, dan kan HR+++ glas misschien een stap te ver zijn.

Bespaar op je kunststof kozijnen

Door isolatieglas te kiezen bespaar je al op je energierekening. Je kunt deze extra kosten zo binnen een paar jaar terugverdienen. Hier volgen nog een paar tips waarmee je geld kunt besparen omtrent je kunststof kozijnen.

  • Onderhoud: kunststof staat er om bekend weinig onderhoud nodig te hebben, maar je kunt reparatiekosten uitsparen en de levensduur verlengen door ze jaarlijks te smeren, af te stellen en te behandelen met een kunststofwas.
  • Doe het zelf: nadat je je nieuwe kozijnen ontvangen hebt kun je ze zelf installeren. Dit is door een handige klusser goed te doen en bespaart tot 50 procent op de totaalkosten.

Begin hier met het plannen

Wil je graag in contact gebracht worden met een glaszetter, of ben je benieuwd wat kunststof kozijnen met triple glas precies voor jou zouden kosten, dan kun je hier vrijblijvend onze vergelijkingstool gebruiken. Door je postcode en een omschrijving van je situatie in te vullen kunnen wij je zo voorzien van een aantal offertes van bedrijven uit jouw regio. Deze kun je vervolgens goed bekijken en met elkaar vergelijken om tot een weloverwogen beslissing te komen en te beginnen met het plannen van je klus.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …