Kunststof kozijnen overschilderen

Kunststof kozijnen overschilderenKunststof staat er wel bekend om dat het weinig onderhoud nodig heeft. Dat betekent dat je het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, nooit hoeft over te verven. Dit kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel wanneer je het uiterlijk van je kozijnen wilt veranderen. Kunststof kozijnen zijn echter wel over te schilderen, mocht je dit willen. Controleer echter wel of dit geen invloed heeft op de garantieregeling. Hier kun je lezen hoeveel je hiervoor betaalt, zowel als je het laat doen als wanneer je het zelf doet. Verder leer je over folie, een ander alternatief om de kleur van je kozijnen te veranderen en vervolgens kun je lezen hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Zelf schilderen of laten doen?

In de volgende tabel zie je de prijzen van een professionele schilder en van alleen materialen voor wanneer je het zelf wilt doen. Een schilder is natuurlijk duurder, want je betaalt arbeidskosten, maar hij is ook sneller en waarschijnlijk preciezer. Daarnaast heeft een schilder alle benodigdheden en gereedschappen, weet hij wat hij moet doen als de kozijnen moeilijk te bereiken zijn en wat de beste technieken zijn. Doe je het zelf dan duurt het waarschijnlijk langer en moet je goed opletten op bepaalde veiligheidsvoorschriften, maar ben je wel minder geld kwijt. De volgende tabellen geven dit goed weer. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

 

Schilderwerken professionele schilder Gemiddelde prijs
Schilderen kozijn per m2 Vanaf €65
Alle kozijnen van een gemiddelde woning Vanaf €1750
Uurloon binnen schilder €34 – €39
Uurloon buiten schilder €39 – €49

 

Materiaal Prijs
Grondverf €15 per liter
Binnenlak voor kunststof €15 per liter
Buitenlak voor kunststof €25 per liter

 

Folie

In plaats van je kozijnen schilderen, kun je ook een speciale folie aanschaffen. Deze folie is makkelijk aan te brengen en hoeft niet te drogen. Je kunt het krijgen in verschillende uitvoeringen, zoals houtnerf of metallic, zodat je kozijnen nauwelijks van hout en aluminium te onderscheiden zijn. Daarnaast beschermt het de kozijnen van Uv-straling, weersomstandigheden en mosgroei. De folie gaat ongeveer 10 jaar mee en nadat het is aangebracht zien je kozijnen er weer als nieuw uit. De volgende tabel geeft de kosten weer, inclusief BTW, voor het aanschaffen van deze folie.

 

Folie Prijs per m2
Houtnerf folie Vanaf €10
Metaalfolie Vanaf €10
Matte/glanzende kleurenfolie Vanaf €8
Ander soort effect Vanaf €10

 

Kosten besparen

Hier kun je een paar tips vinden over hoe je de kosten voor het schilderen van je kunststof kozijnen zo laag mogelijk kunt houden.

  • Neem een plaatselijke schilder: op deze manier kun je de voorrijkosten vermijden of zo laag mogelijk houden. En als je deze inplant in de winter tussen 21 november en 21 maart kan je soms in aanmerking komen voor wel 30 procent korting.
  • Overweeg folie: folie is vrij goedkoop en in vergelijking met verf is het geurloos, hoeft het niet te drogen, is het egaal en kan het in één laag worden aangebracht. Je kunt de folie ook laten plaatsen, als je dit liever aan de professionals overlaat.
  • Een grote klus: hoe meer werk je kunt geven aan de schilder, hoe gunstiger de prijs. Heb je meerdere kozijnen die je wilt laten schilderen, of zelfs alle, dan zal je per kozijn een betere prijs kunnen onderhandelen.

Begin hier met plannen

Ben je geïnteresseerd in het overschilderen van je kozijnen en wil je weten hoeveel dit precies voor jou zal kosten, dan kun je hier beginnen. Onze vrijblijvende vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk voorzien van een aantal offertes van schilders uit jouw omgeving. Neem een paar minuten de tijd om je postcode en gegevens in te vullen, en de tool doet de rest. Deze offertes vergelijk je vervolgens op de punten die voor jou belangrijk zijn, zodat je de juiste prijs/kwaliteit verhouding kunt vinden en de beste beslissing kunt maken wat betreft het overschilderen van jouw kozijnen.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …