Kunststof kozijnen plakken

Kunststof kozijnen plakkenKunststof staat er om bekend onderhoudsarm te zijn en dit is voor kunststof kozijnen niet anders. Maar als je ze jaarlijks smeert, goed schoonhoudt, afstelt waar nodig en behandelt met een speciale kunststofwas, kun je de levensduur aanzienlijk verlengen. Het is echter erg moeilijk om krassen tegen te gaan, andere beschadigingen of verkleuring van de zon. Op een gegeven moment zal je hier niet omheen kunnen. Een goedkope en zeer effectieve manier om dit probleem op te lossen is door de kozijnen te beplakken met folie. Hier lees je over de voordelen van deze folie, hoeveel je ervoor moet betalen en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Waarom folie en niet schilderen?

Een groot voordeel van folie is dat het makkelijk te verwijderen is. Hierdoor heeft het, in tegenstelling tot het overschilderen van de kozijnen, geen invloed op de garantieregeling. Daarnaast is folie erg makkelijk. Je brengt het één keer aan, het hoeft niet te drogen, het ruikt niet en het is goedkoop. Wil je je kozijnen graag van kleur veranderen? Dan zijn er erg veel mogelijkheden met folie. Ook kun je ervoor kiezen om een houtlook of juist een metallic look aan je kozijnen toe te voegen. Hierdoor zien ze er weer uit als nieuw en zijn ze nauwelijks van hout of aluminium te onderscheiden. De folie gaat ongeveer 10 jaar mee. Veel redenen dus, waarom folie een zeer praktisch alternatief is voor overschilderen.

De kosten van folie

Je kunt de folie zelf vrij makkelijk plaatsen, hier hoef je geen doe-het-zelf ervaring voor te hebben en het is snel te doen. De folie is te krijgen in verschillende doe-het-zelf zaken en ook online. In de tabel die volgt kun je de prijzen vinden inclusief BTW voor verschillende soorten folie die op de markt beschikbaar zijn.

 

Folie Prijs per m2
Houtnerf folie Vanaf €10
Metaalfolie Vanaf €10
Matte/glanzende kleurenfolie Vanaf €8
Ander soort effect Vanaf €10

 

Wil je dat het zeker goed en strak gebeurd, dan kun je een professioneel bedrijf inschakelen om de folie te plakken. Hoeveel dit voor jou kost hangt af van het soort folie dat je kiest, hoeveel kozijnen je wilt laten behandelen en van de kosten die het bedrijf zelf vraagt. De beste manier om hier achter te komen is door het aanvragen van offertes.

Hou de kosten laag

Alle uitgaven omtrent kunststof kozijnen zijn over het algemeen goedkoper dan voor andere materialen. Dit neemt niet weg dat je nog steeds niet te veel wilt betalen. Je kunt de volgende tips gebruiken om deze uitgaven zo laag mogelijk te houden.

  • Doe onderhoud: dit kun je makkelijk zelf en zal de levensduur van je kozijnen verlengen, waardoor je bespaart op een reparatieservice of en op het vroegtijdig moeten vervangen van je kozijnen.
  • Doe het zelf: veel werkzaamheden omtrent kunststof kozijnen kun je zelf. Het installeren, het onderhoud en ook het afplakken met folie. Hierdoor bespaar je jezelf de arbeidskosten en deze zijn vaak prijzig. Let wel op hoe dit de garantieregeling beïnvloedt.
  • Kies een lokaal bedrijf: als je in je nabije omgeving een bedrijf kunt vinden die je kozijnen kan plakken met folie, dan bespaar je op de voorrijkosten. Daarnaast heb je de nodige regionale kennis en contacten bij de hand en steun je de plaatselijke economie.

Begin hier met besparen

Wil je graag in contact komen met een folieleverancier? Of wil je graag weten hoeveel het voor jou zou kosten om deze werkzaamheden uit te laten voeren? Gebruik dan onze vrijblijvende vergelijkingstool. Hiermee kun je snel en makkelijk een aantal offertes ontvangen die je kunt vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn alvorens een beslissing te maken. Zo waarborg je de beste prijs/kwaliteit verhouding voor jouw specifieke situatie.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …