Kunststof kozijnen reinigen

Kunststof kozijnen reinigenNet als alle andere kozijnen, kunnen kunststof kozijnen vies worden. Vaak vind je dan aan de buitenkant mos-, algen- of schimmelgroei en kan stof en vuil van binnen tussen de scharnieren gaan zitten en in de naden. Laat je dit zitten, dan kan er langdurige schade ontstaan. Daarom is het zeker in je voordeel om de kozijnen regelmatig schoon te maken. Hier lees je hoe je dit doet, welke andere maatregelen je kunt nemen om de levensduur van de kozijnen te verlengen en hoe je de kosten voor nieuwe kozijnen zo laag mogelijk houdt.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Het reinigen van de kozijnen

Kunststof staat er om bekend dat het weinig onderhoud nodig heeft. En dit is ook zo, vooral als je het vergelijkt met hout dat regelmatig geschuurd en opnieuw geverfd moet worden. Eén van de dingen waar kunststof zeker baat bij heeft is het reinigen ervan. Dit doe je simpel met een sopje en een zacht reinigingsmiddel. Afwasmiddel is perfect en kost weinig. Je hoeft hier geen speciale zeep voor aan te schaffen. Spoel dit naderhand wel goed af, zodat er geen resten blijven zitten die stof aan kunnen trekken. Het reinigen van het materiaal, zowel buiten als binnen, zorgt ervoor dat het niet vroegtijdig verouderd en verkleurd en dat er geen stof in de scharnieren en naden trekt.

Reinigen door een professioneel bedrijf

Heb je de kozijnen niet goed schoongehouden en kun je ze zelf niet meer naar behoeven reinigen, dan kun je een professioneel bedrijf inschakelen. Deze zullen de aanslag verwijderen en de kozijnen ook polijsten. Na de behandeling zien ze er weer als nieuw uit, maar hier betaal je uiteraard ook voor. Hoeveel precies wordt vaak bepaald na een intakegesprek en een offerteaanvraag. Je kunt ook zelf de kozijnen polijsten met een speciale was en een boor met een polijstschijf. De tabel die volgt geeft je hier de kosten van, inclusief BTW.

 

Materiaal Prijs
Polijstschijf €12
Voor-polijstpasta €15
Hoogglans polijstpasta €15
Professioneel kozijnen reinigen Prijs opvraag middels offerte

 

Verdere onderhoudsmaatregelen

Naast het reinigen van de kozijnen kun je ze ook jaarlijks in een kunststofwas zetten. Deze was zorgt ervoor dat het materiaal niet verouderd, dat vuil, begroeiing en water worden afgestoten en dat Uv-stralen geen schade kunnen aandoen. Ook kun je zelf de kozijnen afstellen indien ze niet goed meer sluiten. Daarmee voorkom je wrijving en uiteindelijk slijtage. Als laatste kun je ook jaarlijks de scharnieren smeren met een vetvrij smeermiddel. De kosten voor dit onderhoud vind je in de onderstaande tabel, inclusief BTW.

 

Product Prijs inclusief BTW
Kunststof was €10 per 500 ml
Vetvrij smeermiddel €10 per bus van 400 ml

 

Kosten besparen

Door goed voor je kozijnen te zorgen kun je geld besparen op een schoonmaak- en reparatieservice en zal je een lange tijd van je kozijnen kunnen genieten. Hier vind je nog enkele andere bespaartips.

  • Hoogrendementsglas: omdat kunststof perfect isoleert is dit de unieke kans om je huis ook beter te isoleren. Rust de kozijnen uit met een goed isolatieglas, zodat je hier zo min mogelijk warmte verliest en kunt beginnen met besparen op de stookkosten.
  • Doe het zelf: er zijn veel handelingen omtrent kunststof kozijnen die je zelf kunt doen. Onderhoud is hier één van, maar ook het opmeten en installeren is een mogelijkheid. Zo bespaar je aanzienlijk op arbeidskosten.

Het plannen voor nieuwe kozijnen begint hier

Een andere manier om kosten te besparen is door het vergelijken van offertes. Op die manier bekijk je een aantal opties voordat je een beslissing maakt. Onze vergelijkingstool kun je deze offertes vrijblijvend aanleveren zodat je hier niet zelf achteraan hoeft. Je vult in een paar minuten je gegevens in en de tool doet de rest. Heb je de offertes ontvangen, dan kun je ze vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn, zodat je snel kunt beginnen met het plannen voor nieuwe kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …