Kunststof kozijnen rijtjeswoning

Kunststof kozijnen rijtjeswoningKunststof als materiaal voor kozijnen heeft een groot aantal voordelen. Deze voordelen worden steeds meer gewaardeerd en de verkoop van kunststof kozijnen gaat snel omhoog. Hier kun je lezen wat kunststof zo aantrekkelijk maakt, hoeveel je kwijt bent aan het vervangen van alle kunststof kozijnen als je in een rijtjeswoning woont en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof heeft lang een koud imago gehad en men had het idee dat het uitstraling miste. Dit gaat nu echter niet meer op. Je kunt tegenwoordig kunststof kozijnen vinden in allerlei uitvoeringen, zoals houtlook en metallic. Hierdoor kun je elke uitstraling realiseren die je wilt en genieten van de voordelen. Zo heeft kunststof nauwelijks onderhoud nodig, is het goedkoper, isoleert het uitstekend, is het duurzaam en sterk. Je kunt gemiddeld 50 jaar van je nieuwe kozijnen genieten en ze zijn brandvertragend en inbraakwerend.

De kosten van nieuwe kunststof kozijnen voor een rijtjeswoning

Weinig redenen dus om kunststof geen kans te geven. Hoeveel jij precies moet betalen voor je kunststof kozijnen hangt onder andere af van de hoeveelheid kozijnen die je wilt vervangen, het soort kozijnen dat je kiest en de eventuele extra’s en de installatie. De volgende tabel geeft je een idee van de kosten die je kwijt bent, exclusief installatie voor verschillende afmetingen van verschillende soorten ramen.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460

 

Factoren die deze prijzen beïnvloeden

Ten eerste hebben de afmetingen en het soort ramen invloed op de prijs. In een rijtjeshuis kun je bijvoorbeeld grote vaste ramen hebben in de woonkamer, draai/kiepramen in de slaapkamers en valramen in het toilet en de badkamer. De keuze is aan jou hoe je dit wilt samenstellen. Daarnaast zijn er de extra’s die je kunt toevoegen. Denk hierbij aan een hor, een ventilatierooster of een rolluik. Ook het glas kun je zelf bepalen, de kleur en de uitvoering. Als laatste is er de installatie. Je kunt dit vaak door de leverancier laten doen, maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen.

Hou de kosten onder controle

Het is een erg goed idee om alle ramen van je rijtjeshuis te vervangen door kunststof exemplaren. Je zal hier echter wel een bedrag in moeten investeren. Hier kun je lezen hoe je deze kosten laag kunt houden.

  • Doe-het-zelf: door de kozijnen zelf te installeren kun je tot 50 procent besparen op de totaalkosten. De meeste leveranciers geven uitgebreide instructies en elke handige klusser kan dit prima doen.
  • Hoogrendementsglas: omdat de isolatiewaarde van kunststof zo goed is, zou het jammer zijn als je dit niet combineert met hoogrendementsglas. De prijzen zijn niet veel meer, maar deze kun je snel terugverdienen op de stookkosten die je zal besparen.
  • Onderhoud: als je de kozijnen eenmaal hebt, zullen ze er veel baat bij hebben als je ze schoonhoudt, af en toe smeert en afstelt en jaarlijks behandeld met een kunststofwas. Hierdoor verleng je de levensduur en verminder je de kans op defecten.

Bespaar hier ook en gebruik onze vergelijkingstool

De beste manier om er achter te komen hoeveel het voor jou kost om de kozijnen van je rijtjeshuis te vervangen voor kunststof kozijnen is door het opvragen van offertes. Deze taak kunnen wij van je overnemen. Neem een paar minuten de tijd om je postcode en een omschrijving van je klus in te vullen, en de tool zal een aantal offertes voor je verzamelen specifiek voor jouw situatie. Deze vergelijk je vervolgens op punten zoals prijs, kwaliteit en service zodat je een welingelichte keuze kunt maken wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …