Kunststof kozijnen rolgordijn

Kunststof kozijnen rolgordijnBen je nieuwe kunststof kozijnen aan het kopen, of heb je ze net geïnstalleerd, het is ook nodig om na te denken over de decoratie. Vooral op bepaalde plekken in het huis is het handig als je ’s avonds een rolgordijn dicht kunt doen of ’s ochtends het licht nog even buiten kunt houden. Kunststof is een stof waar niet in geboord mag of kan worden. Daarom is het nog niet zo simpel om een rolgordijn of jaloezieën op te hangen. Gelukkig is hier een oplossing voor in de vorm van raamdecoratie speciaal ontworpen voor kunststof kozijnen, die je simpelweg aan het raam kunt klemmen of haken. Je kunt hier lezen over de kenmerken van rolgordijnen voor kunststof kozijnen, de kosten ervan en hoe je deze onder controle kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Welke rolgordijnen bij kunststof kozijnen?

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen, vooral ook omdat er uitvoeringen zijn die nauwelijks van hout te onderscheiden zijn. En kunststof heeft toch wel vele goede kenmerken die hout mist. Om deze stijging in interesse zijn er ook steeds meer accessoires voor kunststof kozijnen te krijgen, en de prijs hiervan is niet hoog. Rolgordijnen, bijvoorbeeld, kun je vinden in vele verschillende kleuren en uitvoeringen. En omdat ze speciaal voor kunststof gordijnen zijn vervaardigd, is het erg makkelijk om ze te installeren. Een groot voordeel is dat deze rolgordijnen vaak in het raam passen, zodat je deze nog makkelijk open en dicht kunt doen.

 

Soort product Prijs
Rolgordijnen 100cm x 150cm €45 – €55
Rolgordijnen 100cm x 230cm €55 – €65
Bamboe rolgordijnen 100cm x 160cm €20 – €30
Klemdragers voor bamboe rolgordijn €10 – €15
Rolgordijn op maat 100cm x 150cm €100 – €150

 

Factoren die de prijs beïnvloeden

Je kunt dus voor kunststof kozijnen vrijwel dezelfde rolgordijnen kiezen als voor kozijnen van andere materialen. En het grote voordeel is dat je geen doe-het-zelf ervaring hoeft te hebben om ze te installeren. De kosten voor een klusjesman spaar je dus ook eventueel uit. De afmetingen en de uitvoering hebben uiteraard invloed op de prijs. Ook is het mogelijk om bepaalde designs uit te kiezen of eventuele extra mogelijkheden waardoor de prijs ook op kan lopen.

Handige bespaartips

Of je nu al kunststof kozijnen hebt, of je moet ze nog aanschaffen, hier volgen enkele bespaartips waarmee je de kosten onder controle kunt houden.

  • Onderhoud: kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig, maar als je ze regelmatig schoonmaakt en de bewegende delen jaarlijks smeert en afstelt, kun je de levensduur aanzienlijk verlengen.
  • Folie: heb je beschadigde kozijnen of zijn ze verkleurd in de zon? Dan kun je voor weinig geld een folie kopen die je makkelijk op de kozijnen plakt waardoor ze er weer als niet uitzien. Dit folie gaat zeker 10 jaar mee.
  • Hoogrendementsglas: omdat kunststof een uitstekende isolatiewaarde heeft, is het altijd beter om ook een goed isolerende glassoort te laten plaatsen. De meeste ramen worden al uitgerust met HR++ glas, waardoor je het voordeel hebt dat warmte nauwelijks meer via de ramen kan ontsnappen.

Verzamel offertes en bekijk je opties

Ben je nu geïnteresseerd in het aanschaffen van kunststof kozijnen? Of wil je graag in contact gebracht worden met een lokale monteur? Maak dan gebruik van onze vergelijkingstool. Je kunt in een korte tijd je postcode en een omschrijving van je vraag invullen en de tool zorgt dat je een aantal offertes zal ontvangen van bedrijven uit jouw omgeving. Deze vergelijk je vervolgens op de punten die jij belangrijk vindt, zoals prijs, kwaliteit en service. Alleen door alle opties te bekijken weet je zeker dat je de juiste beslissing zal maken wat betreft je kunststof kozijnen.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …