Kunststof kozijnen schuur

Kunststof kozijnen schuurIs je schuur toe aan nieuwe kozijnen? Of ben je een nieuwe schuur aan het bouwen en moet je beslissen welke kozijnen je erin wilt laten zetten? Dan kun je kunststof overwegen. Kunststof is een voordelig materiaal, maar is erg sterk zodat het lastig is om in te breken. Daarnaast heeft het weinig onderhoud nodig en hoef je ze nooit over te schilderen. Voor een schuur is dit perfect. Lees verder als je wilt weten welke opties je hebt als je kunststof kozijnen kiest voor je schuur, hoeveel je kwijt zal zijn en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Waarom kunststof kozijnen voor je schuur?

Kunststof is een goed materiaal voor kozijnen in de schuur, omdat het goedkoper is dan de andere materialen, maar wel erg lang meegaat en sterk is. Ook kun je online vaak met een kozijnen calculator je eigen kozijnen samenstellen en dingen kiezen zoals het glassoort en eventuele extra opties. Voor een schuur kun je dus de goedkoopste optie kiezen, omdat dit geen leefruimte is. Voor kozijnen waar je lang gebruik van kunt maken maar nauwelijks omkijken naar hebt, is kunststof ideaal.

De kosten

Kunststof kozijnen die geschikt zijn voor schuren zijn vaste ramen en valramen. In een schuur komen draai/kiepramen weinig voor. Daarnaast heb je waarschijnlijk geen isolatieglas nodig, omdat je schuur niet is verwarmd. Ook zullen de ramen niet erg groot zijn. De volgende tabel laat een selectie zien van eventueel geschikte ramen voor een schuur. Heb jij andere eisen, zoals isolatieglas of grotere afmetingen, dan ben je meer geld kwijt. De bedragen zijn inclusief BTW, maar exclusief montage.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering dubbel glas
Vast raam 30cm x 30cm €25 – €35
Valraam 50cm x 40cm €80 – €100
Vast raam 30cm x 30cm met ventilatierooster €50 – €60
Valraam 50cm x 40cm met ventilatierooster €130 – €150

 

Factoren van invloed op de prijs

De prijs van je ramen wordt beïnvloed door de afmetingen en het soort raam, maar daarnaast zijn er ook eventuele extra’s die je kunt kiezen. Hier is een ventilatierooster genoemd, omdat dit ervoor kan zorgen dat de lucht in je schuur ververst wordt zonder dat je het raam open hoeft te zetten. Een andere factor is de installatie. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook laten doen. Vaak hebben de leveranciers montageservices of kun je een plaatselijke monteur vragen. Doe je het liever zelf, dan kan dit ook, maar dan is het wel handig dat je enige doe-het-zelf ervaring hebt. Bij de levering van de kozijnen worden vaak uitgebreide instructies gegeven over hoe dit te doen.

Hou de kosten onder controle

De kosten voor de kunststof kozijnen in je schuur zijn niet hoog, maar toch kan het snel oplopen. Vooral als je meerdere ramen nodig hebt. Hier kun je lezen hoe je deze kosten laag kunt houden.

  • Doe het zelf: omtrent kunststof kozijnen kun je veel zelf doen. Het opmeten en installeren is goed te doen. De kosten voor de installatie zijn vaak dubbel die van het raam, dus je bespaart een aanzienlijk bedrag.
  • Onderhoud: door de kozijnen af en toe schoon te maken, te smeren, af te stellen en te behandelen met een kunststofwas kun je de levensduur aanzienlijk verlengen en de kans op defecten verminderen.
  • Tweedehands: voor kozijnen in de schuur kun je ook de tweedehands markt overwegen. Soms kun je hier prima kozijnen vinden voor een fractie van de prijs. Aangezien de eisen aan de kozijnen lager zijn in de schuur dan in bijvoorbeeld de woonkamer, kan dit een goede optie zijn.

Begin hier met plannen

Wil je kunststof kozijnen in je schuur laten plaatsen, dan is het tijd om te beginnen met plannen. Allereerst moet je besluiten met welke leverancier je in zee wilt gaan. Dit kun je makkelijk doen door onze vergelijkingstool te gebruiken. In plaats van zelf offertes op te vragen, kun je één keer je gegevens in onze tool invullen en binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen in je inbox. Deze kun je vergelijken op punten als prijs, kwaliteit en service en zo tot de juiste beslissing komen wat betreft de nieuwe kozijnen in je schuur.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …