Kosten kozijnen en termijnen betalen

Kosten kozijnen en termijnen betalenKozijnen zijn om de zoveel tijd aan vervanging toe. Nieuwe kozijnen zorgen ook voor een veel betere isolatiewaarde, wat financieel aantrekkelijk is voor je stookkosten. Het is echter wel een flinke uitgave om je kozijnen te vervangen, en hier moet je maar net geld voor hebben liggen. Vaak is het mogelijk om de kozijnen in termijnen af te betalen via een financiële regeling. Zo verspreid je de kosten, maar betaal je uiteindelijk altijd meer. Hier kun je lezen over de kosten van nieuwe kunststof kozijnen, de regelingen die je kunt treffen om ze te betalen en hoe je de kosten laag kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kosten

Kunststof kozijnen zijn niet duur vergeleken met de andere materialen op de markt. Toch hebben ze veel voordelen, zoals een uitstekende isolatiewaarde, ze zijn onderhoudsarm, brandwerend en kunnen erg goed worden afgesloten tegen inbrekers. De prijs die je moet neerleggen voor nieuwe kunststof kozijnen hangt natuurlijk af van jouw situatie en de afmetingen van je ramen. De onderstaande tabel geeft deze kosten weer, inclusief BTW en HR++ glas, maar exclusief de installatie.

Soort raam Prijs standaarduitvoering
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460

Alles bij één leverancier

Je kunt ervoor kiezen om alles bij dezelfde leverancier onder te brengen. Dat betekent het bestellen en installeren van de kozijnen en de financiële regeling. Dit is makkelijk, omdat je dan alles bij één centraal punt hebt liggen. Zorg er echter wel voor dat je niet meegetrokken wordt door de vaak lage bedragen die worden genoemd en bekijk vooral goed wat de rente is en de voorwaarden. Hoe lang moet je afbetalen, is het mogelijk om eerder af te betalen, wat als er problemen optreden met de kozijnen enzovoorts.

Hou de kosten laag

Het is belangrijk dat je de hoeveelheid geld dat je leent zo laag mogelijk houdt. Anders zit je zo meteen met onnodig hoge schulden. Gebruik de volgende tips om de kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Neem hoogrendementsglas: dit isolatieglas is niet veel duurder dan dubbel glas en betekent dat je in aanmerking kan komen voor een groene lening. Daarnaast begin je na de installatie meteen met geld besparen op je stookkosten.
  • Bekijk al je opties goed: het is erg belangrijk dat je alle opties nauwkeurig bekijkt en afweegt voordat je overgaat op het afsluiten van een financiële regeling. Je zal namelijk een schuld hebben en het is erg belangrijk dat je niet meer moet terugbetalen dan je je kunt veroorloven.
  • Zorg goed voor je kozijnen: zo verminder je de kans op slijtage en defecten en verleng je de levensduur. Doe elk jaar onderhoud door de scharnieren te smeren, de kozijnen af te stellen en houd ze goed schoon.

Met onze vergelijkingstool bespaar je ook

Wil je precies weten wat nieuwe kunststof gordijnen voor jou zullen kosten, dan is het tijd om over te gaan op het opvragen van offertes. Dit kun je snel, vrijblijvend en makkelijk doen met onze vergelijkingstool. Je vult één keer je postcode en de details van je klus in, en de tool zal een aantal offertes voor je kunnen verzamelen van leveranciers uit jouw regio. Vervolgens kun je overgaan tot het bekijken en vergelijken zodat je tot een weloverwogen beslissing kunt komen wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …