Kunststof kozijnen test

Kunststof kozijnen testAls je kunststof kozijnen aan wilt schaffen is het natuurlijk van belang dat deze kwalitatief goed zijn. Ze moeten immers een lange tijd meegaan, hun kleur behouden en veilig zijn. Hier vind je een aantal kenmerken van goede kozijnen waarmee je dit zelf makkelijk kunt testen.

 

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De producent van het profiel

De eerste test die je kunt doen is te kijken naar welke producent het profiel heeft gemaakt en wat hier de kenmerken van zijn. Het profiel bepaalt namelijk de uiteindelijke isolatiewaarde en dit wordt gedaan door het aanbrengen van een aantal kamers. Hoe meer kamers, hoe beter de isolatiewaarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in U-waarde en hoe lager het getal, hoe minder warmte er verloren gaat. Bij goede kunststof kozijnen ligt dit getal meestal rond de 1,5 of lager. Is het profiel gemaakt door Deceuninck, Veka, Schüco of Finstral, dan zit je zeker goed.

De verwerker van het kozijn

Als het profiel eenmaal geproduceerd is, gaat het naar een verwerker. Deze maakt van het profiel een daadwerkelijk kozijn. Je kunt zien of het kozijn netjes en goed verwerkt is, als de hoeken nauwkeurig aan elkaar zijn gelast. Ook is het belangrijk dat het kunststof sterk is en van hoge kwaliteit. Let hier op merken als Driessens, Lieftink, Belisol en NEDKO voor gegarandeerde kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het hang- en sluitwerk

Daarnaast is er de afsluiting. Dit is een belangrijk punt want dit bepaalt de veiligheid van je kozijn. De sloten worden vaak gemaakt door een derde partij. Zijn ze vervaardigd door GU, Roto, Winkhaus of IJzerwerk, dan heb je te maken met sterke en betrouwbare slotenmakers.

Keurmerken, brancheorganisaties en certificaten

Een laatste test die je kunt doen om zeker te weten of je kozijnen van goede kwaliteit zullen zijn en de leveranciers betrouwbaar is door te kijken naar de keurmerken, certificaten en brancheorganisatie. Voor de sloten is er het PKVW-keurmerk van de politie waarmee je gegarandeerd veilige sloten hebt. Ook kun je kijken of je een SKG-keurmerk kunt zien. Deze geeft aan met een sterrensysteem hoe lang het duurt voordat het slot kan worden opengebroken. Daarnaast is er nog het KOMO-keurmerk wat bewijst dat het kozijn voldoet aan de regels van de Nederlandse wetgeving. Wat betreft de leveranciers is er de brancheorganisatie VGK, waar een bedrijf alleen lid van kan worden als ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Bouwbedrijven die vakmanschap afleveren en betrouwbaar zijn kunnen dit bewijzen met een BouwGarant certificaat.

 

Bespaartips voor nieuwe kozijnen

Heb je een leverancier gevonden die voldoet aan alle eisen en die de test doorstaan heeft? Dan kun je hier lezen hoe je de kosten voor je nieuwe kozijnen laag kunt houden.

  • Hoogrendementsglas: bijna alle nieuwe kunststof kozijnen worden geleverd met hoogrendementsglas. Dit is omdat de kozijnen zelf al erg goed isoleren en je dit moet evenaren met het glas dat er in zit. Dubbel glas is iets goedkoper, maar zal niet dezelfde besparingen op de stookkosten laten zien. Je doet er dus goed aan niet op het glas te bezuinigen en het hoogrendementsglas te laten staan.
  • Onderhoud: door goed voor je kunststof kozijnen te zorgen (schoonmaken, smeren, afstellen en behandelen) bespaar je kosten op een reparatieservice en het vroegtijdig moeten vervangen.
  • De installatie: als je handig genoeg bent, doe je de installatie van de kozijnen zelf. Durf je dit niet, kies dan een lokale monteur om te besparen op de voorrijkosten.

Besparen begint hier

Als je precies wilt weten wat de markt voor jou te bieden heeft, begin je met het verzamelen van offertes. Dit doe je makkelijk met onze vergelijkingstool. Je verplicht jezelf nergens toe, maar door in een paar minuten je gegevens in te vullen kan de tool een aantal offertes verzamelen specifiek voor jouw opdracht. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken en tot de juiste beslissing komen wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

 

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …

afkitten kozijnen

Houtlook vs standaard plastic (wit)

Veel mensen vinden een houtlook kunstoog kozijn een stuk mooier dan de gladde variant. Een groot misverstand onder de bevolking …

Terugverdientijd kunststof kozijnen

Als het weer winter wordt en de koude wind waait door het land en blaast overal tegen de ramen aan dan kunnen niet alle kozijnen …

Vergelijking aluminium, hout en pvc kozijnen

Bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen heb je een aantal keuzes te maken. Eén daarvan is die van het materiaal en die keuze …

Vergunning(svrij) kunststof kozijnen

Als jij nieuwe kunststof kozijnen wilt laten plaatsen, dan krijg je te maken met een groot aantal keuzes. Je zal moeten beslissen …

kunststof kozijnen

4 Valse vooroordelen kunststof kozijnen

Kunststof heeft nog altijd een wat negatief imago. Toch kiezen de meeste mensen voor kunststof als het nieuwe kozijnen betreft. …