Kunststof kozijnen toilet

Kunststof kozijnen toiletKunststof is een uitstekend materiaal voor kozijnen. Het is veelzijdig, voordelig en sterk. Wil je de kozijnen in je toilet laten vervangen, dan is kunststof een goede keuze. Waarschijnlijk zullen in je toilet de kozijnen niet groot zijn, maar wil je wel een ventilatierooster en mat glas laten plaatsen. Hier kun je de kosten vinden van dit soort ramen, lees je hoe je deze kosten laag houdt en waarom kunststof zo’n goed materiaal is.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De voordelen van kunststof

Kunststof is dus goed te betalen en gaat lang mee. Gemiddeld staat hier een levensduur voor van 50 jaar. Ook is het duurzaam en gemaakt van gerecycled materiaal. Het isoleert uitstekend, heeft nauwelijks onderhoud nodig en hoeft niet te worden overgeschilderd. Daarnaast heeft kunststof ook inbraakwerende- en brandvertragende kenmerken. Voor het toilet heb je waarschijnlijk niet te veel eisen wat betreft uitvoering, maar de kozijnen zijn te krijgen in alle RAL-kleuren, zodat je altijd wat vindt wat bij het interieur van jouw toilet past.

De kosten voor kunststof kozijnen in je toilet

Een nieuw kunststof kozijn in je toilet hoeft niet duur te zijn. De volgende tabel geeft de kosten weer voor verschillende opties die interessant kunnen zijn. Wil je precies weten hoeveel geld je kwijt bent, dan kun je het beste overgaan op het aanvragen van offertes. De prijzen in de tabel zijn inclusief BTW, maar exclusief installatiekosten.

Soort raam Prijs standaarduitvoering met mat glas
Vast raam 30cm x 30cm €50 – €70
Vast raam 30cm x 30cm met ventilatierooster €70 – €100
Valraam 50cm x 40cm €120 – €150
Valraam 50cm x 40cm met ventilatierooster €150 – €200

Factoren die invloed hebben op de prijs

Behalve de afmetingen, het soort raam en het ventilatierooster, zijn er nog een paar factoren die de prijs kunnen beïnvloeden. Wil je bijvoorbeeld een rolhor plaatsen om insecten buiten te houden, dan ben je meer kwijt. Wil je een draai/kiep raam in plaats van een val- of vast raam, dan zal dit ook meer kosten, vooral met mat glas. Als laatste kun je de kozijnen laten installeren door de leverancier zelf of door een plaatselijke klusjesman. Deze kosten komen er dan ook nog bovenop.

Beperk je uitgaven

Je zal niet al te veel geld kwijt zijn aan nieuwe kunststof kozijnen voor je toilet, maar toch is het een uitgave die je zal moeten doen. De volgende tips kunnen je helpen deze uitgaven te beperken.

  • Doe het zelf: het is voor een handig iemand goed te doen om de ramen zelf te installeren. Vaak worden ze geleverd met uitgebreide instructies.
  • Onderhoud: als je de ramen jaarlijks smeert, in de was zet en afstelt kun je de levensduur aanzienlijk verlengen en voorkom je reparatiekosten. Daarnaast is het belangrijk dat je ze goed schoonhoudt. Dan blijft de kleur beter en kan er geen stof en vuil in de scharnieren komen.
  • Laat het kozijn installeren door een plaatselijke monteur: hiermee bespaar je op de voorrijkosten, maar heb je ook de nodige regionale kennis en contacten binnen handbereik en steun je de plaatselijke economie.

Plan je nieuwe kozijnen met onze vergelijkingstool

Ben je overtuigd dat je kunststof kozijnen wilt laten plaatsen in je toilet, dan kun je beginnen met plannen. En de beste manier om dit te doen is door het verzamelen van offertes. Deze kun je zelf opvragen, of je kunt dit makkelijker en sneller doen met onze vergelijkingstool. In een paar minuten heb je je gegevens ingevuld waarna de tool zal gaan zoeken naar offertes voor jouw situatie. Nadat je deze hebt ontvangen kun je beginnen met vergelijken op punten zoals kwaliteit, service en prijs. Zo kun je snel tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft de nieuwe kunststof kozijnen in jouw toilet.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …