Kunststof kozijnen tweedehands

Kunststof kozijnen tweedehandsDe aanschaf van nieuwe kozijnen kan prijzig zijn. En soms heb je het budget niet om de uitvoering te kiezen die je zelf zou willen. Je kunt in die gevallen overgaan tot het nemen van een lening bij de bank of een financieringsregeling bij de leverancier. Als gevolg hiervan betaal je uiteindelijk altijd meer. Een andere optie is om te kijken wat de tweedehands markt te bieden heeft. Hier vind je de prijzen voor nieuwe- en tweedehands kozijnen, kun je lezen over hoe je ze naar je eigen smaak kunt restaureren en hoe je de kosten voor kozijnen nog lager kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Wel of niet tweedehands?

Met alles wat je koopt op een tweedehands markt moet je geluk hebben. Vooral met kozijnen is dit het geval, omdat je op zoek bent naar specifieke afmetingen. Je bent natuurlijk ook afhankelijk van wat er op dat moment wordt geboden en ook moet je altijd in je achterhoofd houden dat de levensduur van tweedehands kunststof kozijnen korter zal zijn. Daarom heb je geluk en geduld nodig, maar als je dit hebt kun je zeker beloond worden. Soms kun je tweedehands nauwelijks gebruikte artikelen op de kop tikken voor een fractie van de prijs.

De kosten voor tweedehands kunststof kozijnen

Het is moeilijk precies aan te geven hoeveel je zal betalen voor jouw tweedehands kunststof kozijnen. Dit hangt af van wat de verkoper vraagt, de afmetingen, het soort raam, de uitvoering en de extra’s. Daar komt dan ook de installatie nog bovenop. De onderstaande tabel geeft je een idee van wat je tweedehands kunt krijgen, maar dit is een momentopname. De bedragen zijn inclusief BTW.

 

Soort raam nieuwkoop Minimum- en maximumprijs voor standaardafmetingen inclusief installatie
Vast raam €70 – €730
Draai/kiepraam €330 – €760
Valraam €200 – €720
Soort raam Tweedehands Prijs exclusief installatie
Kozijn 274 x 200 cm met draai/kiep raam €200
Vast raam, ventilatierooster, HR+++ glas, 34 x 53 cm €80
Dubbele kozijnen met ventilatierooster en boven valramen 172,5 x 247,5 €250 per stuk

 

Kunststof kozijnen opknappen

Als je de juiste kozijnen gevonden hebt met de juiste afmetingen, zijn ze vaak niet uniform in uiterlijk. De kleuren kunnen verschillen en de afwerking (hout, glas, mat, metallic) ook. Laat dit je echter niet tegenhouden. Je kunt de kozijnen namelijk makkelijk en goedkoop opknappen en dit doe je met folie. Dit folie is te krijgen in vele uitvoeringen en makkelijk aan te brengen waardoor ze er weer uit zullen zien als nieuw.

Handige bespaartips

Door tweedehands kozijnen aan te schaffen en op te knappen, heb je al een boel geld uitgespaard. Hier vind je een paar andere tips waarmee je de kosten kunt drukken.

  • De installatie: het is mogelijk de installatie van de ramen zelf te doen, al moet je hier wel enige handigheid in hebben. Durf je dit niet, dan kun je het beste een lokale monteur inhuren, zodat je de voorrijkosten vermijdt of zo laag mogelijk houdt.
  • Isolatieglas: kunststof heeft een erg goede isolatiewaarde en door te investeren in hoogrendementsglas kun je geld besparen op de stookkosten en een steentje bijdragen aan een beter milieu.
  • Outlet: heb je een strak budget, maar wil je al je opties bekijken, dan kun je ook bij een kunststof kozijnen outlet terecht. Hier vind je kozijnen van grote merken voor lage prijzen.

Begin hier met het vergelijken van offertes

Heb je alle tweedehands opties bekeken en wil je deze afzetten tegen wat er nieuw te krijgen is, dan kun je hier beginnen. Onze vergelijkingstool kan namelijk vrijblijvend offertes verzamelen voor jouw project. Je vult je gegevens in en je zal de offertes in een korte tijd ontvangen. Deze kun je vervolgens vergelijken met wat je zelf hebt gevonden om te kijken wat er precies mogelijk is binnen jouw budget. Zo kun je makkelijk een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …

afkitten kozijnen

Houtlook vs standaard plastic (wit)

Veel mensen vinden een houtlook kunstoog kozijn een stuk mooier dan de gladde variant. Een groot misverstand onder de bevolking …

Terugverdientijd kunststof kozijnen

Als het weer winter wordt en de koude wind waait door het land en blaast overal tegen de ramen aan dan kunnen niet alle kozijnen …

Vergelijking aluminium, hout en pvc kozijnen

Bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen heb je een aantal keuzes te maken. Eén daarvan is die van het materiaal en die keuze …

Vergunning(svrij) kunststof kozijnen

Als jij nieuwe kunststof kozijnen wilt laten plaatsen, dan krijg je te maken met een groot aantal keuzes. Je zal moeten beslissen …

kunststof kozijnen

4 Valse vooroordelen kunststof kozijnen

Kunststof heeft nog altijd een wat negatief imago. Toch kiezen de meeste mensen voor kunststof als het nieuwe kozijnen betreft. …