Kunststof kozijnen uitbouw

Kunststof kozijnen uitbouwBen je een uitbouw aan het bouwen en moet je beslissen welke kozijnen je wilt, of wil je de kozijnen van je uitbouw vervangen, dan kun je kunststof overwegen. Dit materiaal is niet duur, maar heeft wel verschillende voordelen. Hier lees je wat deze voordelen zijn, wat de prijzen zijn voor kunststof kozijnen en vind je tips waarmee je deze kosten laag kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De voordelen van kunststof

Voor een uitbouw is kunststof erg geschikt, omdat het goedkoop is, maar je er toch een bepaalde uitstraling mee kunt bereiken. Het is verkrijgbaar in alle RAL- kleuren, maar ook met bijvoorbeeld een metallic- of houtlook die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. Ook is het inbraakwerend, zodat de spullen in je uitbouw veilig zijn, brandvertragend en heeft het een uitstekende isolatiewaarde. Als laatste is kunststof duurzaam, sterk en heeft het nauwelijks onderhoud nodig. De levensduur is gemiddeld 50 jaar.

Wat betaal je?

De kosten die jij uiteindelijk zal hebben hangen uiteraard af van de afmetingen van de kozijnen, de hoeveelheid, of je standaardmaten hebt of dat ze op maat gemaakt moeten worden en het soort raam dat je kiest. De onderstaande tabel geeft een idee van die prijzen, maar wil je dit exact weten voor jouw situatie dan kun je beter overgaan tot het aanvragen van offertes. De bedragen in de tabel zijn inclusief BTW, maar exclusief installatie.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460

 

Factoren die de prijs beïnvloeden

Naast de afmetingen en het soort raam, zijn er ook andere factoren die de prijs kunnen doen stijgen. Wil je bijvoorbeeld een speciale uitvoering, dan betaal je vaak meer. Ook extra’s zoals roeden, een hor, een rolluik of een ventilatierooster zullen je meer kosten. Het is wel vaak voordeliger deze er meteen bij te bestellen en vaak zitten ze dan al in het profiel van het raam verwerkt. Dit geeft een strakker uiterlijk. Als laatste is er de installatie. Dit kun je laten doen door de leverancier of door een plaatselijke monteur, maar je hebt ook de optie om dit zelf te doen. De bovenstaande keuzes heb je zelf in de hand en of je hier wel of niet gebruik van maakt hangt af van de functie van je uitbouw en je budget.

Handige bespaartips

De volgende tips kunnen helpen de kosten laag te houden.

  • Het glas: als je uitbouw verwarmd is, neem dan het standaard HR++ glas zodat de uitstekende isolatiewaarde van kunststof bewaard blijft. Heb je echter geen verwarming in je uitbouw, dan kan dubbel glas voldoende zijn.
  • De installatie: kijk ten eerste wat goedkoper is: het installeren door de leverancier of door iemand die je zelf aanneemt. Ben je handig genoeg en heb je tijd, dan bespaar je de helft van de totaalkosten door dit zelf te doen.
  • Houd de kozijnen schoon: door het kunststof regelmatig te reinigen met een zacht schoonmaakmiddel voorkom je verkleuring door mosgroei en ophoping van stof en vuil in de scharnieren. Ook kun je het behandelen met een speciale kunststofwas waardoor veroudering wordt tegengegaan en het materiaal wordt beschermd.

Gebruik onze vergelijkingstool en bespaar nog meer

De beste manier om geld te besparen is door offertes te vergelijken en zo de leverancier te kiezen met de beste prijs/kwaliteit verhouding voor jouw situatie. Wij kunnen je hierbij helpen. Gebruik onze vergelijkingstool en zonder jezelf ergens toe te verplichten zal je een aantal offertes ontvangen voor jouw opdracht. Deze kun je vervolgens goed bekijken om zo tot de juiste beslissing te komen wat betreft de nieuwe kozijnen van jouw uitbouw.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …