Kunststof kozijnen zolder

Kunststof kozijnen zolderHeb je een dakkapel op zolder en zijn de ramen aan vervanging toe? Of wil je je zolder tot leven brengen door licht en lucht binnen te laten? Dan kun je kunststof kozijnen overwegen. Je vindt hier informatie over de prijzen van deze kozijnen, de toepassingen en hoe je de uitgaven laag kunt houden.
 
 

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kenmerken van kunststof

Kunststof is een uitstekend materiaal voor gebruik in kozijnen. Dat komt omdat het voordelig is, maar ook erg goed isoleert. Een huis verliest veel warmte rondom de ramen en de kozijnen, maar kunststof in combinatie met isolatieglas kan dit aanzienlijk verbeteren. Daarnaast gaat kunststof ook erg lang mee, is het sterk en gemaakt van gerecycled materiaal. Het onderhoud is minimaal, het is brandvertragend en het zal inbrekers afschrikken omdat het moeilijk te forceren is.

De kosten voor nieuwe kozijnen op zolder

Wil je nieuwe kozijnen op zolder dan zal je of voor een dakraam kiezen of voor ramen voor in een muur of dakkapel. De prijs die je hiervoor betaalt verschilt per situatie en de volgende tabellen zullen dit duidelijk maken. De eerste tabel geeft de kosten weer voor verschillende ramen combinaties in een dakkapel. De tweede tabel laat zien hoeveel je voor individuele ramen betaalt, inclusief dakramen, van verschillende afmetingen. Hoeveel de kosten voor jou zijn hangt dus af van de situatie, van de afmetingen, van de hoeveelheid ramen en van het soort raam. Daar komt dan ook nog de installatie bij. Of niet, als je dit zelf besluit te doen. De bedragen in de tabellen zijn inclusief BTW maar zonder montage.

 

Soort raam voor dakkapel Gemiddelde prijs standaarduitvoering
Vast – draai/kiep – vast 150cm x 60cm €250 – €300
Vast – draai/kiep – vast 360cm x 150cm €700 – €800
Vast – vast – vast  – 90cm x 30cm €100 – €150
Vast – vast – vast  – 280cm x 150cm €500 – €600
Draai/kiep – vast – vast – draai/kiep 150cm x 60cm €250 – €300
Draai/kiep – vast – vast – draai/kiep 360cm x 150cm €700 – €800

 

Soort raam individueel Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460
Tuimelraam 94cm x 140cm €275 – €350
Tuimelraam 134cm x 98cm €350 – €400

 

Handige bespaartips

Er zijn een aantal manieren waarmee je de kosten voor nieuwe kunststof ramen op zolder onder controle kunt houden. Je kunt hier de volgende tips voor gebruiken.

  • Doe het zelf: vaak kunnen de leveranciers de ramen installeren of je kunt een lokale monteur vragen dit te doen. Ben je zelf handig, dan is het uiteraard goedkoper om het zelf te doen. Hiermee bespaar je tot 50 procent op de totaalprijs.
  • Isolatieglas: door de goed isolerende kozijnen uit te rusten met goed isolerend glas, kun je beginnen met besparen op de stookkosten. Hoogrendementsglas is vaak standaard in deze ramen en het zou jammer zijn als je de isolatiewaarde te niet doet door dit te veranderen.
  • Regelmatig schoonmaken: door de ramen schoon te houden voorkom je verkleuring en vuilophoping in de scharnieren. Ook kun je ze behandelen met een kunststof was, waardoor ze beschermd worden tegen vuil, vocht en Uv-stralen.

Bespaar hier met onze vergelijkingstool

Een andere manier om geld te besparen is door het verzamelen van offertes en te besluiten wat voor jou de beste prijs/kwaliteit verhouding is. Dit kan tijdrovend werk zijn, en wij kunnen je hierop tijd teruggeven. Het kost maar een paar minuten om je gegevens in te vullen in de vergelijkingstool. Zo kun je binnen een korte tijd voorzien worden van een aantal offertes gericht op jouw opdracht. Deze kun je vervolgens vergelijken op de punten die voor jou van belang zijn, zodat je tot een weloverwogen beslissing kunt komen wat betreft de nieuwe kunststof ramen in jouw zolder.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …