Kunststof kozijnen zonwering

Kunststof kozijnen zonweringHeb je kunststof kozijnen, of sta je op het punt kunststof kozijnen aan te schaffen, dan kun je denken aan zonwering. Het probleem met kunststof is echter dat het niet mogelijk is om er in te boren om de zonwering te monteren. Speciaal voor deze situaties zijn er producten die in het raam kunnen worden geklemd of gehaakt. Hier kun je lezen over de kosten van deze producten en welke zonwering opties je hebt, welke factoren de prijs beïnvloeden en hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De opties en de kosten

Als je op zoek bent naar zonwering voor je kunststof kozijnen heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je voor weinig geld standaard rolgordijnen of jaloezieën aanschaffen. Daarnaast kun je kiezen voor shutters. Er zijn vele opties beschikbaar en welke jij kiest hangt af van je budget en je smaak. Een groot voordeel is dat ze erg makkelijk te monteren zijn en je daarom geen extra montagekosten hebt. Wat je ook kan doen is de zonwering bij het bestellen in de ramen te laten integreren. Dit kan met een rolluik bijvoorbeeld goed gedaan worden en is vaak goedkoper dan het los bestellen. De tabel beneden geeft een indicatie van de kosten voor de verschillende opties, inclusief BTW.

 

Soort product Prijs
Rolgordijnen 100cm x 150cm €45 – €55
Rolgordijnen 100cm x 230cm €55 – €65
Rolgordijn op maat 100cm x 150cm €100 – €150
Bamboe rolgordijnen 100cm x 160cm €20 – €30
Standaard jaloezieën 100cm x 130cm €20 – €30
Houten jaloezieën 100cm x 130cm €75 – €100
Houten shutters inclusief montage 100cm x 150cm €350 – €450
Klemdragers voor rolgordijn, set van 2 €10 – €15
Rolluik bij bestelling kozijnen Prijs opvraag middels offerte

Factoren die de prijs beïnvloeden

Zoals je in de tabel kan zien, zijn er voor elke optie dure en goedkope versies. De prijs is vooral bepaald door de afmetingen en het materiaal waar de zonwering van is gemaakt. Ook zijn er rolgordijnen met designs die duurder zijn. Voor shutters betaal je het meest, maar dan krijg je wel een zeer romantische zonwering met veel stijl. Als alternatief kun je zonwerend isolatieglas nemen. Dit kost rond de 80 euro per vierkante meter en kan volledig als zonwering dienen. Let er wel op, deze optie weert de warmte van de zon, niet het licht. Zie ook: kosten zonwering.

Hou de kosten laag

Het aanschaffen van kunststof kozijnen is in vele opzichten een goed idee, maar komt ook met een prijskaartje. En dit is niet vaak goedkoop, vooral als je alle kozijnen wilt laten vervangen. Hier vind je een aantal tips waarmee je de kosten laag kan houden.

  • Doe het zelf: het is mogelijk om je nieuwe kozijnen zelf te installeren. Dit wordt vaak uitgebreid toegelicht in een handleiding. Heb je enige doe-het-zelf ervaring en gereedschap, dan bespaar je aanzienlijk op de totaalprijs.
  • Onderhoud: als je je kunststof kozijnen eenmaal hebt, kun je de levensduur verlengen en de kans op defecten verminderen door ze jaarlijks te smeren en te behandelen. Ook schoonhouden doet wonderen.
  • Isolatieglas: het is verstandig om je kozijnen uit te rusten met hoogrendementsglas. Dat is omdat kunststof zelf al erg goed isoleert en door dit te combineren met isolatieglas kun je aanzienlijk besparen op de stookkosten.

Bespaar nog meer met onze vrijblijvende vergelijkingstool

Moet je je kunststof kozijnen nog bestellen, of ben je geïnteresseerd in de kosten van zonwering, dan kun je hier gebruik maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool. Deze tool kan je binnen een korte tijd voorzien van een aantal offertes specifiek voor jouw opdracht. Je vult in een paar minuten je gegevens in, en de tool doet de rest. Deze offertes ontvang je gratis en vrijblijvend, maar kunnen je wel helpen bij het maken van de juiste beslissing omtrent jouw kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …