Kunststof kozijn informatie

Kunststof kozijn informatieKozijnen zijn er in alle verschillende maten en types. Kunststof is een van de meest gebruikte materialen in Nederland en helpt het bij het isoleren van een woning-zeker in combinatie met dubbel- of tripleglas. Vroeger had je weinig keuze en straalde een kunststof kozijn er ook uit als plastic. Tegenwoordig zijn er vakbekwame specialisten die kozijnen kunnen vervaardigen die er heel natuurlijk uitzien. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor meer dan 150 kleuren.

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Wat zijn kozijnen van kunststof?

Kunststof kozijnen zijn voornamelijk vervaardigd uit PVC, dit is een plastic soort. En zijn er grote verschillen tussen verschillende modellen. De dikte en type materiaal is bepalend voor de prijs. Het grote voordeel is dat deze producten erg duurzaam zijn, maar ook geluiddempend, onderhoudsvrij, vochtwerend, recyclebaar en daardoor milieuvriendelijk. (lees ook: de voordelen en de nadelen van kunststof kozijnen)

Wat zijn de prijzen?

De prijzen van kunststof kozijnen zijn afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Je kunt aannemen dat 100 cm bij 100 cm ongeveer 125 euro inclusief montage zal gaan kosten. Daarom zijn deze producten zeer concurrerend met houten kozijnen. Lees op pagina prijzen van kozijnen hier meer over.

De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben meerdere voordelen. Zo rotten de kozijnen niet in de loop van de jaren en zijn deze vochtwerend. In combinatie met dubbelglas is het mogelijk om veel warmte in het huis vast te houden wat er voor zorgt dat je stookkosten onder controle blijft. Andere bijkomende voordelen zijn het makkelijk schoon te maken van de kozijnen. Daarnaast gaan dit product lang mee en zijn er geen bomen nodig bij de productie. Tegenwoordig kun je ook voor een model kiezen dat er zo natuurlijk mogelijk uitziet, zo lijkt het of je houten kozijnen hebt maar zijn deze toch van PVC-plastic gemaakt.

In contact komen met installateurs

Indien je in contact wilt komen met meerdere installateurs dan kun je op deze website een aanvraag indienen. Daarmee kun je in een keer in contact komen met 6 leveranciers van kunststof kozijnen (gratis en vrijblijvend) en scheelt het om jouw gegevens meerdere malen in te vullen op meerdere websites. Ga hier naar het formulier voor het aanvragen van kunststof kozijn offertes.

Externe bronnen:

 

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs