Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen die er aan denken om te investeren in nieuwe kozijnen stellen zich de vraag op welke subsidies ze vandaag de dag nu precies nog kunnen rekenen. Zoals namelijk inmiddels wel algemeen bekend is heeft de Nederlandse overheid er voor gekozen om het merendeel van de subsidies af te bouwen. Alleen energiebesparende maatregelen worden nog grotendeels ondersteund. Ben je van plan om te investeren in nieuwe kozijnen voor in je woning? Wij zetten de verschillende subsidies waar je nog steeds op kan rekenen voor een dergelijke investering alvast graag even voor jou op een rijtje.

*Tip
→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Subsidies voor kozijnen of niet?

Gedurende enige tijd waren er diverse financiële tegemoetkomingen waar mensen die nieuwe kozijnen wensten aan te kopen op konden rekenen. Van deze klassieke subsidies die door de overheid werden ingevoerd zijn er vandaag de dag nagenoeg geen meer over. Dat heeft een grote invloed gehad op de kostprijs die tegenwoordig voor kozijnen in rekening gebracht. De concurrentiestrijd onderling is aanzienlijk gestegen en dat heeft de prijzen danig onder druk gezet. Bijgevolg is het vandaag de dag mogelijk om nagenoeg alle kozijnen tegen een zeer scherp prijskaartje aan te kopen. Dit zorgt er in zekere zin voor dat het verdwijnen van het gros van de subsidies niet direct als een nadeel hoeft te worden ervaren. Toch is er wel een subsidie beschikbaar voor het verduurzamen van je huis; denk aan dubbel glas.

Isolerend glas in kozijnen

Voor het aankopen van kozijnen op zich bestaan er tegenwoordig dus geen echte subsidies meer. Dat geldt evenwel niet voor het glas dat je in de kozijnen wenst te stoppen. Ook op dit vlak is er echter het één en ander veranderd. De landelijke subsidies voor dubbel- of isolatieglas bestaan reeds enige tijd niet meer. Ook in 2017 hangt de mate waarin er subsidies worden toegekend voor een investering in isolatieglas dan ook grotendeels af van de gemeente. Afhankelijk van de gemeente waarin je woonachtig bent worden er ook diverse voorwaarden gesteld aan de beglazing vooraleer er een financiële tegemoetkoming wordt gegeven.

Voor een actueel overzicht ga je naar de website Energiesubsdiewijzer.nl.

Het betreft hier niet alleen een mogelijke minimale dikte van het glas, maar ook een minimum aantal ventilatieroosters per kamer evenals een minimum aantal vierkante meters. Vooraleer nieuwe beglazing in je kozijnen te stoppen is het dan ook altijd van belang om na te gaan aan welke voorwaarden deze dient te voldoen. Alleen op die manier kan je er namelijk voor zorgen dat je uitzicht kunt blijven houden op een mooie, financiële compensatie. Dit geldt dus niet alleen voor vandaag, maar ook voor in 2017.

Andere subsidies:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Lees ook:

Tocht in kozijnen: oplossingen

In heel veel verschillende woningen is er tegenwoordig sprake van een vervelende

Kozijnen steeds vaker doorslaggevend bij keuze woning

Door de jaren heen zijn mensen veel nauwkeuriger beginnen te letten op

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud