Wij scoren een 9!    

→  690+ Google-reviews

Kunststof kozijnen prijzen Duitsland

Als jij kunststof kozijnen nodig hebt, dan zal je waarschijnlijk niet zomaar met de eerste de beste leverancier die je aantreft in zee gaan. Het is altijd verstandig om een vergelijking te maken van meerdere bedrijven, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt. Ook als je op zoek bent naar een manier om te besparen op je kozijnen is het maken van een vergelijking essentieel. Het is dan geen slecht idee om ook over de grens te kijken, naar Duitsland en ook België. Hier tref je vaak goedkopere kozijnen aan zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit. Woon jij in de buurt van de grens, dan kun je zo soms een mooi bedrag besparen. Hier lees je verder over het aanschaffen van kunststof kozijnen in Duitsland, de bijbehorende kosten, voor- en nadelen en de aandachtspunten waarop je moet letten.

De prijzen van kunststof kozijnen in Duitsland

Kunststof kozijnen in Duitsland zijn goedkoper dan in Nederland. En daar komt bij dat ze vaak ook van betere kwaliteit zijn. Kunststof kozijnen zijn namelijk een Duitse uitvinding en dit land is echt de marktleider op dat gebied. Je kunt rekening houden met een bedrag per vierkante meter dat €75 lager ligt dan in Nederland. Dit is dan alleen voor de materialen, dus de kozijnen zelf. Vooral als je een grote bestelling wilt plaatsen levert dit natuurlijk een grote besparing op. De tabel die volgt schetst een aantal verschillende situaties en de bijbehorende totaalprijzen voor Nederlandse en Duitse kozijnen. Deze zijn inclusief btw, maar de montage valt er niet onder.

Aantal kunststof kozijnen Prijs materialen NL Prijs materialen Dl
Eén kozijn vervangen, 1,5 m2 €337,50 €225
Meerdere kozijnen vervangen, 15 m2 €3375 €2250
Alle kozijnen vervangen, 25 m2 €5625 €3750
Alle kozijnen vervangen 30 m2 €6750 €4500
Alle kozijnen vervangen 40 m2 €9000 €6000
Alle kozijnen vervangen 50 m2 €11.250 €7500

De montagekosten

Wil je dus alle kozijnen van je woning laten vervangen, dan zal je in Nederland snel aan de €10.000 komen enkel voor de materialen, terwijl je hier met Duitse kozijnen duidelijk onder blijft. Hier moet je dan nog wel de montagekosten bij rekenen, natuurlijk, tenzij je dit zelf gaat uitvoeren. De montage van Duitse kozijnen kan op drie manieren verlopen.

 • Doe-het-zelf: veel leveranciers geven klanten een uitgebreide instructie over hoe de kozijnen geplaatst moeten worden. Op die manier kun je proberen om dit zelf te doen. Zorg er wel voor dat je je in dit geval goed bewust bent van het risico dat je loopt en vraag altijd aan de leverancier wat de gevolgen zijn voor de garantieregeling als je zelf gaat monteren.
 • Montageservice van de leverancier: een Duitse leverancier die zich richt op de Nederlandse markt, zoals HoltHaus, zal ook in Nederland een montageservice aanbieden. Dit doen ze dan vaak alleen in een grensgebied, dus niet in het hele land. Je kunt deze service tegelijkertijd met het bestellen van je kozijnen afsluiten. Zorg dan wel dat je kijkt naar de kosten voor de montage alleen en maak een vergelijking met de andere opties voordat je deze dienst afsluit.
 • Zelf de montage regelen: als laatste kun je de montage zelf regelen, met een klusbedrijf uit je eigen woonplaats bijvoorbeeld. Dit is een goed alternatief als je tijdens je vergelijking gezien hebt dat de montageservice van de leverancier wel erg duur is. Schakel je een klusjesman in, dan kun je rekenen op kosten van 70 tot 100 procent van de nieuwprijs van de kozijnen. Hoe groter de klus, hoe goedkoper de montage wordt. Het maken van een vergelijking is ook hier erg belangrijk voordat je de montage in gaat plannen.

De voor- en nadelen van Duitse kozijnen

Je zal beneden kunnen lezen dat het aanschaffen van Duitse kozijnen vele voordelen heeft. Deze spreken voor zich. Uiteraard zijn er ook nadelen verbonden met het aanschaffen van kunststof kozijnen in een ander land. Streep daarom de onderstaande voor- en nadelen tegen elkaar af en vorm een compleet beeld voordat je een beslissing neemt.

De voordelen van Duitse kozijnen

 • Duitse kozijnen zijn gemiddeld €75 goedkoper per vierkante meter dan Nederlandse kozijnen.
 • Duitse kozijnen zijn van uitmuntende kwaliteit, mede omdat het een Duitse uitvinding is.
 • De keurmerken voor kozijnen in Duitsland zijn strenger dan de Nederlandse keurmerken en dus een duidelijk bewijs van kwaliteit en vakmanschap.
 • Veel Duitse leveranciers van kunststof kozijnen langs de grens hebben een afdeling voor de Nederlandse markt. Hier vind je toegepaste producten, de Nederlandse taal en soms ook een Nederlands telefoonnummer.
 • Duitsland is vanuit een groot gedeelte van Nederland bijzonder gemakkelijk te bereiken. Je kunt binnen een uur rijden al in een Duitse showroom plaatsnemen.

De nadelen van Duitse kozijnen

 • Bij sommige leveranciers zal je niet met Nederlands terecht kunnen en moet je in het Duits of in het Engels spreken. Dit kan leiden tot miscommunicatie en dat heeft soms grote gevolgen.
 • De transportkosten van kozijnen uit Duitsland naar Nederland kunnen in sommige gevallen onnodig hoog worden. Dit geldt ook voor de kilometervergoeding die de leverancier mogelijk kan vragen elke keer dat ze een bezoekje aan jouw woning moeten brengen.
 • Het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt maar over een klein aantal Duitse kozijnen gegeven. Dat is ook logisch, want Duitse producten worden getest door Duitse keurmerken.
 • De garantieregeling zal Duits zijn en anders dan we in Nederland gewend zijn. Zorg dat je deze begrijpt en dat je met de garantieregeling akkoord gaat. Eventueel laat je deze lezen door iemand die het Duits goed onder de knie heeft.

Vergelijk offertes

Nieuwe kunststof kozijnen aanschaffen doe je niet zomaar en wat marktonderzoek is zeker vereist. Vraag daarom nu via onze vergelijkingstool offertes aan. Als je ze ontvangen hebt leg je ze naast elkaar en je kunt in één oogopslag zien waar de beste deal kan worden gevonden.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs