Kozijnen België goedkoper

Als jij in het zuiden van Nederland woont en je hebt kunststof kozijnen nodig, dan kun je deze natuurlijk net zo goed in België proberen te vinden. Op die manier geef je jezelf extra opties en kun je de prijs zo laag mogelijk houden. Zoals je beneden zal kunnen lezen zijn kunststof kozijnen in België goedkoper dan in Nederland en is de kwaliteit soortgelijk. Uiteraard komen hier wel een aantal aandachtspunten bij kijken en ook deze worden beneden toegelicht. Kortom, lees hier verder over alles wat je moet weten als je kunststof kozijnen in België wilt kopen.

De kosten

De prijs voor kunststof kozijnen in België ligt gemiddeld €30 – €50 per vierkante meter lager dan in Nederland. Dat kan dus vooral bij grote bestellingen een interessante besparing opleveren. De prijs voor kozijnen in het algemeen is lastig te geven, omdat je er zelf extra opties en ontwerpmogelijkheden aan toe kunt voegen die de prijs doen stijgen of dalen. Gemiddeld gezien kun je rekening houden met de kosten die worden gegeven in de onderstaande tabel, inclusief btw. Wat deze exact zijn voor de kozijnen van jouw keuze, dat kun je alleen exact opvragen bij de verschillende leveranciers uit jouw regio.

Aantal kunststof kozijnen Prijs materialen NL Prijs materialen BE
Eén kozijn vervangen, 1,5 m2 €337,50 €277,50
Meerdere kozijnen vervangen, 15 m2 €3375 €2775
Alle kozijnen vervangen, 25 m2 €5625 €4625
Alle kozijnen vervangen 30 m2 €6750 €5550
Alle kozijnen vervangen 40 m2 €9000 €7400
Alle kozijnen vervangen 50 m2 €11.250 €9250

De montage

De montage van kozijnen die je in België aanschaft kan op drie manieren worden geregeld. Je kunt de leverancier vragen de kozijnen bij je te installeren, je kunt zelf een monteur inschakelen om dit te doen, of je kunt de montage zelf uitvoeren. Wat je ook kiest, het is in alle gevallen goed om een vergelijking te maken van de bijbehorende kosten en risico’s. Misschien vraagt de Belgische leverancier wel meer montagekosten omdat ze de grens over moeten, bijvoorbeeld, en verandert je garantieregeling als je de kozijnen zelf gaat plaatsen.

De kilometervergoeding

Kunststof kozijnen gaan zeker 50 jaar mee en tijdens de gehele levensduur blijf je klant van de leverancier die je hebt uitgekozen. Diensten zoals het inmeten, het transporteren, het plaatsen, het onderhouden en het repareren van de kozijnen kun je allemaal via hen doen. Door met jou als buitenlander een overeenkomst aan te gaan zullen de medewerkers van de leverancier dus af en toe naar je toe moeten komen om werkzaamheden uit te voeren. Sommige bedrijven vragen hier een vergoeding voor, vanaf het moment dat ze meer dan een bepaald aantal kilometers moeten rijden om bij je te komen. Kijk dus of dit voor jou ook van toepassing is, zodat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan.

De garantieregeling

Garantieregelingen in België zijn anders dan we in Nederland gewend zijn. Gelukkig zal deze in het Nederlands zijn (ervan uitgaande dat je je kozijnen in Vlaanderen koopt), wat betekent dat je de voorwaarden van tevoren duidelijk kunt doorlezen. Zorg ervoor dat je jezelf bekend maakt met de garantieregeling die je krijgt, dat je zeker weet dat deze voor jou als buitenlander ook geldig is en vraag jezelf af of je met de voorwaarden akkoord gaat. Kunststof kozijnen kunnen 50 jaar dienst doen, dus een goede garantieregeling is zeker een belangrijk punt.

De voor- en nadelen van Belgische kunststof kozijnen

Het is goed mogelijk dat de bovenste drie punten je aan het denken hebben gezet en dat je nog twijfelt over het al dan niet aanschaffen van kunststof kozijnen uit België. Toch heeft deze optie een groot aantal voordelen en als je je huiswerk goed doet zijn deze punten te omzeilen. Het kan behulpzaam zijn om de voor- en nadelen van de situatie eens op een rijtje te zetten en zo voor jezelf helderheid te scheppen. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Voordelen kunststof kozijnen uit België

  • In België zijn de kunststof kozijnen iets goedkoper dan in Nederland en kun je deze aanschaffen voor €30 tot €50 per vierkante meter minder. Tegelijkertijd is de kwaliteit van de kozijnen gelijk.
  • Je kunt gewoon in het Nederlands spreken met alle afdelingen waarmee je te maken zal krijgen. Je kunt probleemloos converseren met de medewerkers van het callcenter, de monteurs en het personeel in de showroom, zonder dat er misverstanden zullen ontstaan.
  • België is vanuit Nederland erg goed bereikbaar en woon je in het zuiden, dan zijn er meerdere snelwegen die die kant op gaan.
  • Veel Belgische leveranciers met vestigingen langs de grens zullen al een afdeling hebben speciaal voor de Nederlandse markt.

Nadelen kunststof kozijnen uit België

  • Belgische keurmerken zijn over het algemeen wat minder streng dan de Nederlandse. Het is dus beter om te kijken of het kozijn aan de Europese richtlijnen voldoet. Zoek je naar kozijnen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, dan kan dat lastig worden, omdat Belgische kozijnen voornamelijk Belgische keurmerken zullen voeren.
  • België is niet voor iedereen zo gemakkelijk bereikbaar. Daarnaast leveren de meeste Belgische bedrijven niet aan heel Nederland, maar alleen aan een aangrenzend gebied.
  • In Nederland hebben de meeste kozijnen een aanslag nodig, maar in België worden ze juist vaker zonder aanslag geplaatst. Het kan dus zijn dat een Belgische leverancier die zich niet op de Nederlandse markt richt jouw kozijnen niet op voorraad heeft.

Vergelijk offertes

Door je kozijnen in België aan te schaffen kun je geld besparen, maar dit kun je ook als je onze vergelijkingstool gebruikt. Deze tool kan je snel voorzien van een aantal offertes van vakkundige bedrijven die we zelf hebben geselecteerd. Als je deze offertes vervolgens naast elkaar legt en vergelijkt, dan kun je ongetwijfeld een scherpe deal vinden voor jouw nieuwe kunststof kozijnen.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs