Leveranciers kunststof kozijnen

Levering en montage van kunststof kozijnen

Leveranciers kunststof kozijnenDe meeste leveranciers die op de Nederlandse markt actief zijn voorzien hun klanten niet alleen van de mogelijkheid om kunststof kozijnen te bestellen, daarnaast kunnen ze ook nog eens (tegen een meerprijs) worden geplaatst. Dat is interessant, want lang niet iedereen zal voldoende geduld kunnen opbrengen om het kunststof kozijn zelf te plaatsen. Op zich mag dat dan misschien geen grote moeite zijn, het heeft vaak een beter gevoel wanneer de plaatsing is gebeurd door een firma met ervaring. Wil je graag hebben dat de kunststof kozijnen niet alleen geleverd, maar ook geplaatst worden? In dat geval zal je wel even moeten onderzoeken welke leveranciers je deze mogelijkheid bieden.

Leveranciers van kunststof kozijnen vergelijken

Op het internet zijn enorm veel leveranciers van kunststof kozijnen terug te vinden. Vooraleer uit dit grote aanbod een keuze te maken wordt het steeds aangeraden om een vergelijking uit te voeren. Deze vergelijking brengt een aantal zaken aan het licht die essentieel zijn voor je tevredenheid achteraf. Tijdens het uitvoeren van een objectieve vergelijking wordt bijvoorbeeld meteen duidelijk of de leverancier van je keuze goed in de markt ligt met zijn prijzen en of de kwaliteit die wordt geboden voldoende in lijn ligt met jouw verwachtingen. Daarnaast is het tijdens een dergelijke vergelijking ook zeer belangrijk om rekening te houden met de garantie die je wordt aangeboden, want ook deze is vaak sterk afhankelijk van de leverancier van je keuze.

Checklist kunststof kozijnen leveranciers

Bij het kiezen van de geschikte leverancier om je kunststof kozijnen te leveren is het dus steeds belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. We plaatsen deze factoren graag even voor jou op een rijtje:

  • Voorziet de leverancier uitsluitend levering of ook de plaatsing van het kunststof kozijn?
  • Hanteert de leverancier van jouw keuze een lage kostprijs?
  • Hoe wordt de garantie op het kunststof kozijn van je keuze geregeld en hoelang duurt de garantieperiode?
  • Hoelang bedraagt de levertijd?
  • Hoe kwalitatief zijn de kunststof kozijnen die worden geleverd?
  • Welke kleuren kunststof kozijnen zijn beschikbaar?

Door rekening te houden met bovenstaande punten zorg je er voor dat je een geschikte leverancier vindt voor je kunststof kozijnen en dat zonder dat je rekening dient te houden met een te hoge kostprijs.

Profielen en fabrikanten

Kozijnen worden vaak in twee stadia geproduceerd. Eerst is er het profiel en daarna wordt dit ergens anders verwerkt tot een kozijn. Het is belangrijk dat beide delen van goede kwaliteit zijn. Het profiel zorgt namelijk voor de isolatiewaarde en de fabrikant voor het uiterlijk en de levensduur. Bekende producenten van profielen zijn Finstral, Veka, GEALAN en Deceuninck. Zie je Driessens, Aarnink, Lieftink of Ploeg, dan heb je één van de grote verwerkingsfabrikanten te pakken. Over het algemeen geldt dat als je een kunststof kozijn gevonden hebt van een grote fabrikant, je ook vaak kwaliteit in huis hebt.

De verkopers

Naast de grote merken voor de profielen en fabrikanten, heb je ook nog de verkopers. Vaak wordt dit door het bedrijf zelf gedaan, maar andere keren door een derde partij. Het is meestal beter om de kozijnen direct bij de producent te bestellen. Dan heb je alles in één plaats, dus als er bijvoorbeeld problemen zijn of je wil op het laatste moment nog wat veranderen, dan kun je dit makkelijker doen en zal het ook minder lang duren voordat je een antwoord krijgt.

Het hang en sluitwerk

Daarnaast zijn er nog de leveranciers van de sloten. Deze zijn vaak weer anders en hier kun je kijken naar GU, Roto, Winkhaus of IJzerwerk. Het is belangrijk dat deze sloten zijn voorzien van een keurmerk. Hiermee heb je gegarandeerd kwaliteit en zijn de sloten getest op inbraakveiligheid. Voor sloten is er het SKG-keurmerk waar het aantal sterren laat zien hoe snel er ingebroken kan worden. Ook is er het keurmerk van de Politie PKVW dat garant staat voor de veiligheid.

Certificaten, keurmerken en brancheorganisaties

Goede en betrouwbare leveranciers zijn doorgaans ook aangesloten bij een brancheorganisatie. In het geval van je kozijnen kun je kijken naar VKG. Om hier lid van te worden, moet de leverancier voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen. Daarnaast is er het KOMO-keurmerk, de bekendste in de bouw. Zie je dit staan, dan voldoen de producten aan de eisen van de Nederlandse wetgeving. Als laatste is er het BouwGarant certificaat. Heeft een bouwbedrijf deze gekregen, dan kun je vakmanschap en betrouwbaarheid verwachten.

Hou de kosten laag

Zoals bij zoveel producten is het niet verstandig om geld te besparen op de kwaliteit van je kunststof kozijnen. Je wil immers dat ze lang meegaan, uitstekend isoleren en hun kleur goed behouden. Hier vind je een aantal tips waarmee je wel geld kunt besparen.

  • Onderhoud je kozijnen jaarlijks: dit is erg simpel; smeer de bewegende delen, behandel het kunststof met was en stel ze opnieuw af. Daarnaast is het goed als je de kozijnen schoonhoudt. Hiermee verleng je de levensduur en verminder je de kans op defecten.
  • Doe het zelf: het is niet erg moeilijk om de kozijnen zelf te installeren. Vaak worden hier duidelijke instructies voor gegeven en kun je tot 50 procent besparen op de totaalprijs.
  • Hoogrendementsglas: kunststof heeft een uitstekende isolatiewaarde. Daarom is het verstandig om een glas te installeren met dezelfde isolatiewaarde of beter. Deze extra uitgaven verdien je snel terug door te bezuinigen op de stookkosten.

Bespaar hier

Gebruik onze vergelijkingstool en bespaar nog meer op je nieuwe kunststof kozijnen. Je bent nergens toe verplicht, maar je kunt wel makkelijk en snel over een aantal offertes beschikken toegepast op jouw vraag. Je vult je postcode en een omschrijving van je situatie in, en de tool doet de rest. Zo heb je eerst een aantal opties bekeken voordat je de beste beslissing kunt nemen wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

 

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs