Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen vinden een houtlook kunstoog kozijn een stuk mooier dan de gladde variant. Een groot misverstand onder de bevolking is echter dat houtlook kunstoog kozijnen ook een stuk duurder zouden zijn. Dit is echter helemaal niet het geval. Het is daarnaast niet alleen aan te schaffen voor dezelfde prijs maar heeft ook nog vele andere voordelen. Vuil blijft namelijk minder makkelijk aan de profiel vast zitten en het geeft een huis dat mooie uiterlijk waar zoveel mensen naar op zoek zijn.

Een stuk mooier en ook beter!

Iedereen zou eigenlijk alleen nog maar kunststof kozijnen in houtlook moeten kopen. Er zijn geen nadelen te noemen vergeleken met een glad kunststof kozijn. Daarnaast zul je bij de verkoop van je huis toch niet vermelden dat het om kunststof kozijnen gaat. Het heeft namelijk alleen maar voordelen vergeleken met de houten variant.

Zonder de houten look, zouden veel mensen nooit een kunststof kozijn verkiezen boven een hardhouten kozijn. Deze eenvoudige oppervlaktebehandeling van het profiel maakt de beleving en uitstraling van de kozijnen compleet anders.

De voordelen van kunststof kozijnen met een houtnerf op een rijtje:

  • Mooier met verf dan zonder
  • Zelfde prijs als een kozijn zonder houtnerf
  • Zorgt voor een echte houtlook
  • Ziet er prachtig uit met de zon op de kozijnen

Esthetiek ten top

Het gebruik van een houtnerf op een kunststof kozijn heeft een puur esthetische reden. Kozijnen leveranciers voelen de tijdsgeest goed aan en begrijpen als geen ander dat mensen veel meer van de natuurlijke uitstraling van hout houden. De houtnerf op het plastic oppervlak maakt het veel meer lijken op houten kozijnen. Misschien weet je zelf dat je kunststof kozijnen hebt maar met een houtnerf kun je ze bijna niet onderscheiden van echtte hardhouten kozijnen. Je huis oogt net zo robuust als die van de buren!

Wat is een dubbele houtverbindings-look

Een dubbele houtverbindings-look is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van kunststof kozijnen. Er bestonden al houtverbindings-look kozijnen maar nu is dat dus naar een dubbele verbinding gebracht. Dit betekend dat j ook aan de binnenkant van een kozijn niet meer kan zien dat het om een kunststof kozijn gaat. De verbindingen tussen de horizontale en verticale delen lopen nu schuin weg in plaats van recht. Daarmee zijn de kunststof kozijnen nog mooier geworden en is er echt geen verschil meer te ontdekken tussen de houten en kunststof kozijnen.

Waarde van jouw huis

Als de kozijnen een prachtige houtlook hebben stijgt de waarde van het huis. Terwijl lelijk kunststof de prijs verlaagt, heeft onderhoudsvrij kunststof van een hoge kwaliteit, dat daarnaast ook nog eens precies op hout lijkt, een positief effect. Daarom is het meestal voordelig bij het verplaatsen als plastic frames al aanwezig zijn. Dit bespaart tijd aan onderhoud en renovatie zodat de kopers meer vrije tijd overhouden.

Verdere benadering

Na de eerste voorlopige beoordeling van de kunststof kozijn fabrikanten, kun je nu gaan letten op de precieze uitstraling van de kunststof. Je zult merken dat bedrijven ook verschillende soorten houtnerf en plastic hebben. Zo kun je altijd de mooiste en meest natuurgetrouwe kiezen. Zorg er altijd voor dat je offertes opvraagt bij een aantal bedrijven en dat je je goed laat informeren over de bestaande opties.

De eigenschappen van houtlook kunststof kozijnen

De soort nerf die de fabrikant gebruikt bepaalt voor het grootste deel of het kozijn

eruit ziet als een houten kozijn of als een imitatie van echt houtnetwerk.
De uitstraling wordt bepaald door drie aspecten:

  • De houtnerf
  • De verbindingen van het HVL profiel
  • De Profilering en randdiepte

Gewoon mooier

Het uiterlijk van een mooi diep profiel en rechte profielverbindingen in combinatie met de juiste houtnerf geeft een kunststof frame een echt houten gevoel. De houtnerf is altijd mooier dan een volledig vlakke ondergrond. Dit is niet alleen het geval met kozijnen, maar geld ook voor bijvoorbeeld deuren.

Natuurlijke houten verschijning

Het is duidelijk dat de ouderwetse houtnerf in eerder kunststof kozijnen anders is dan de houtnerf die de machines vandaag de dag kunnen maken. Er is in de loop van de jaren veel verbeterd en heeft ervoor gezorgd dat je ze tegenwoordig bijna niet meer uit elkaar kunt houden.

Wat is een mooie houtnerf?

De fabrikant bepaald het patroon en de profilering van de houtnerf en dit bepaalt hoe mooi de houtnerf is. Veel leveranciers van kunststof kozijnen halen hun profiel uit dezelfde fabriek en daarom verschillen de kozijnen onderling steeds minder. Het hangt echt af van hoe mooi de korrel van het profiel is. De verbindingen en de diepte van het profiel zijn andere belangrijke effecten van dit “echte hout” gevoel.

Fabrikanten van houtlook kozijnen

Natuurlijk is een mooi kunststof frame belangrijk, maar je wil ook hoogwaardige kwaliteit kopen. Hierbij zijn keurmerken belangrijker dan de grootte van een bedrijf. Groot betekent niet altijd beter. Zoek daarom ook naar kleinere bedrijven. Deze kleine bedrijven zijn misschien iets duurder, maar hebben wel meer persoonlijke aandacht. De garantie voorwaarden zijn meestal toch niet erg verschillend.

Wil jij ook weten wat het kost om kunststof kozijnen met een houtlook te plaatsen? Vraag nu om een vrijblijvende offerte en ontdek hoe je de waarde en het uiterlijk van je huis drastisch kunt verbeteren.


Laatste nieuws

Blunder van een burgemeester: kozijnen vervangen zonder vergunning

maart 25, 2024

Het begon als een gewone renovatie, maar eindigde in een storm van

Stappenplan voor het oplossen van lekkage bij kunststof kozijnen

maart 8, 2024

Heeft u wel eens gemerkt dat er water langs uw kunststof kozijnen

Kunststof vs. Aluminium Kozijnen: Welke is het Beste voor Bedrijven?

februari 15, 2024

Bij het bouwen of renoveren van bedrijfspanden is het kiezen van de