Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 30 jan 2017

Wat is een profiel?

Profielen kunststof kozijnenIn eerste instantie is het belangrijk om even het verschil uit te leggen tussen een profiel en een kunststof kozijn. Vaak worden beiden namelijk in één adem met elkaar genoemd of is er zoals in het kopje van dit artikel sprake van een profiel kunststof kozijn. In de praktijk zien we echter dat de profielen een direct onderdeel vormen van het kunststof kozijn. Eenvoudig gezegd is het kozijn dus het geheel terwijl het profiel slechts één onderdeel is. Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten profielen die stuk voor stuk een impact hebben op de werking en de kostprijs van het kunststof kozijn.

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Vlak of verdiept profiel

Het goedkoopste kunststof kozijn is voorzien van een vlak profiel. Het moet echter gezegd dat deze tegenwoordig nog maar zelden op de markt is terug te vinden. Kom je ze wel nog tegen, dan is dat waarschijnlijk in oude huizen, chalets of bijvoorbeeld bedrijfspanden. Een interessantere, maar duurdere keuze vormt het kunststof kozijn met verdiept profiel. Bij deze kozijnen is het namelijk zo dat de inbouwdiepte 12 centimeter bedraagt. Dit komt overeen met die van houten kozijnen en wordt het vaakst toegepast in woonhuizen. Kenmerkend voor dit type profiel in kunststof kozijnen is dat ze zeer eenvoudig kan worden toegepast in alle mogelijke bouwsoorten. Bij nieuwbouw wordt tegenwoordig haast standaard voor dit type profiel in kunststof kozijnen gekozen.

Met of zonder aanslag

Specifiek voor de profielen bij kunststof kozijnen geldt dat er zowel sprake kan zijn van een plaatsing met als zonder aanslag. Wanneer er op een professionele manier te werk wordt gegaan wordt er doorgaans steeds voor gekozen om een stelkozijn in de dagkant te monteren. Dit maakt het mogelijk om het kunststof kozijn vervolgens vanaf de buitenzijde tussen het stelkozijn te plaatsen. Omdat de aanslagrand aan de buitenzijde het kozijn wat groter maakt beschikt deze meteen over een mooie afwerking waardoor het geheel nog beter tot haar recht komt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Kunststof vs. Aluminium Kozijnen: Welke is het Beste voor Bedrijven?

februari 15, 2024

Bij het bouwen of renoveren van bedrijfspanden is het kiezen van de

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

oktober 9, 2020

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

september 25, 2020

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten