Kooptips kunststof kozijnen

Tegenwoordig zijn er op de markt verschillende kunststof kozijnen terug te vinden. Wanneer we naar dit type raamkozijnen kijken stellen we vast dat deze op vlak van onderhoud veel duurzamer zijn dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Echter kan het onderhoud dat vereist is nog steeds sterk afhankelijk zijn van het type kunststof kozijn. Vergelijk daarom altijd goed de mogelijkheden op de markt en zorg er voor dat je precies weet welk onderhoud door jouw potentiële leverancier wordt voorgeschreven. Sommige kunststof kozijnen dienen immers wel degelijk in de (auto)was te worden gestopt terwijl dat bij de meest duurzame niet het geval is.

Kooptips kunststof kozijnen

Voorzie een stelkozijn!

Eén van de belangrijkste tips heeft betrekking tot het gebruik van een stelkozijn. Het stelkozijn is niets meer of minder dan een frame die er voor zorgt dat je als gebruiker kan rekenen op een nauwkeurige afdichting met de binnen- en buitenmuur. Dit zorgt er voor dat je kozijn veel langer haar nieuwe look blijft behouden waardoor er niet alleen op korte, maar ook op lange termijn kosten bespaard kunnen worden.

Kies het juiste glas

Bijzonder belangrijk om weten is het type glas waar gebruik van wordt gemaakt. Tegenwoordig is het bijzonder belangrijk om zoveel mogelijk energie te besparen en dus is niet alleen het stelkozijn belangrijk, maar ook het glas waar gebruik van wordt gemaakt. In het merendeel van de gevallen draagt drievoudig glas de voorkeur weg, in het bijzonder omdat dit beter isoleert in vergelijking met de standaard glazen die doorgaans worden voorzien. Echter is dat niet overal in huis noodzakelijk. Bij de plaatsing van een kunststof kozijn op de begane grond is dergelijk glas aan te raden, op verdiepingen is dat veelal niet het geval. Probeer omwille van deze reden steeds advies op maat te krijgen dat aansluit op je eigen woning. Lees verder op de pagina: soort glas kozijn. Ook interessant: kosten aanbouw.

stelkozijn montage

De juiste installateur vinden

Op dit moment zijn er behoorlijk veel kozijnbedrijven op de markt. Binnen deze markt zijn er een handjevol cowboys die zeer slechte kwaliteit leveren. Het is daarom verstandig om niet de eerste de beste bedrijf te kiezen. Hieronder zullen we de belangrijkste tips meegeven:

  1. Check altijd op het internet of er referenties te vinden zijn
  2. Check of hoe lang het bedrijf actief is
  3. Check of het bedrijf staat inschreven bij de KvK
  4. Check of het bedrijf een VKG keurmerk heeft
  5. Vraag vrijblijvend een offerte aan
  6. Verstandig is om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken
  7. Vergelijk de offertes op basis van prijs, kwaliteit, de voorwaarden en de garanties
  8. Kies de beste deal

 

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs