Goedkope kunststof kozijnen

Zeer veel mensen kiezen er vandaag de dag voor om in hun woning gebruik te maken van kunststof kozijnen en ze weten waarom. Dergelijke kozijnen brengen dan ook verschillende interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie staan kunststof kozijnen er bijvoorbeeld om bekend over een zeer lange levensduur te beschikken. Daarnaast beschikken ze ook over een vrij goede isolerende functie en zijn ze in vergelijking met verschillende andere materialen relatief voordelig te noemen. Ben je ook van plan om de bestaande kozijnen in je woning te vervangen door nieuwe exemplaren en kijk je daarvoor in de richting van kozijnen van kunststof? Wil je evenwel eerst graag een goed beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die hier aan verbonden is? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de prijs van (goedkope) kunststof kozijnen.

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Voordelig en duurzaam

kunststof kozijnenWanneer je er voor kiest om kunststof kozijnen te plaatsen in je woning kan je doorgaans rekenen op verschillende voordelen. Zoals eerder reeds aangegeven zijn kunststof kozijnen bijvoorbeeld zeer voordelig geprijsd. Dit zorgt er voor dat ze vandaag de dag een stuk populairder zijn dan bijvoorbeeld houten en aluminium kozijnen. Kunststof kozijnen verder niet alleen zeer scherp geprijsd, daarnaast beschikken ze ook nog eens over een meer dan degelijke levensduur van 50 jaar of meer. Dit zorgt er niet alleen voor dat je kan rekenen op een zeer voordelige aankoopprijs, daarnaast is de kans dat je meer dan twee keer in je leven dient te investeren in nieuwe kunststof kozijnen zeer beperkt, om maar niet te zeggen onbestaande.

Hoeveel kosten kunststof kozijnen?

kostenBovenstaande is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar hoeveel kosten die goedkope kunststof kozijnen nu echt? Dit is een beetje afhankelijk van situatie tot situatie. We hebben in ieder geval enkele kosten met betrekking tot kunststof kozijnen voor jou op een rijtje gezet door middel van onderstaande tabel.

Type project Gemiddelde kostprijs
Kunststof kozijnen voor vast raam Tussen 650 & 1.250 euro
Kunststof kozijnen voor draai-kiepraam Tussen 850 & 1.450 euro
Kunststof kozijnen voor openslaande deuren Tussen 2.050 & 3.550 euro

Ben je niet van plan om te investeren in nieuwe kunststof kozijnen, maar wil je, je bestaande kozijnen laten herstellen? In dat geval wordt het een ander paar mouwen. Bij een herstelling van kunststof kozijnen wordt namelijk telkens een uurtarief in rekening gebracht. Dit uurtarief is gebaseerd op basis van één ervaren monteur en is gelegen tussen de 125 & 165 euro. Let op, dit maakt reeds duidelijk dat het uurtarief van een vakman aanzienlijke verschillen kan vertonen. Het vergelijken van de kosten die de verschillende vakmannen in rekening brengen is dan ook van cruciaal belang wanneer je absoluut zeker wenst te zijn van de meest interessante prijs.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen

Wanneer we de prijsopbouw van kunststof kozijnen meer in detail gaan bekijken kunnen we een aantal vaststellingen doen. Zo zien we dat de arbeidskost en de materiaalkost gelijk zijn. Beiden nemen 45 procent van het totale kostenplaatje in beslag. Daarnaast zien we nog de voorrijkosten en de afvoerkosten. Beiden zijn goed voor 5 procent. Het feit dat de arbeidskosten even hoog liggen als de materiaalkosten is interessant, want door het uitvoeren van een vergelijking kan je op deze manier een zeer aantrekkelijke besparing realiseren.

Keuzes die de kostprijs van kunststof kozijnen beïnvloeden

De bovenvermelde informatie zal je waarschijnlijk al een vrij goed beeld geven van de prijs waar in je in het geval van kunststof kozijnen rekening mee dient te houden. Er is echter meer. Je moet er namelijk als eigenaar van een woning altijd bij stil blijven staan dat verschillende keuzes die je maakt het prijskaartje van je kunststof kozijnen op niet onaanzienlijke wijze kunnen beïnvloeden. We hebben ook deze keuzes als vanzelfsprekend nog even op een rijtje gezet:

Keuze 1: Laten vervangen van je huidig kozijn of niet?

In eerste keuze is het belangrijk om te kijken naar het feit of er een bestaand kozijn is dat aan vervanging toe is of niet. In het geval van een nieuwbouw zal er gewoon een kunststof kozijn geplaatst moeten worden, maar in een bestaande woning zal het huidige kozijn verwijderd moeten worden terwijl er een nieuwe moet worden geplaatst. In het laatste geval dien je als vanzelfsprekend rekening te houden met een hogere kostprijs.

Keuze 2: Het type glas

Op een goedkope manier een (nieuw) kunststof kozijn plaatsen is één ding, maar je moet ook rekening houden met het glas dat er in is terug te vinden. Je kan kiezen voor zeer voordelig glas zoals enkel of dubbel glas, maar dit type beglazing zal eerder een beperkte energiebesparing opleveren. Interessanter is het dan ook om te kiezen voor hoogrendementsglas. Ondanks de hogere kostprijs realiseer je met behulp van dit type beglazing een mooie besparing op je energiefactuur en dat niet één keer, maar wel ieder jaar opnieuw.

Keuze 3: Eventuele extra opties?

Wanneer je gaat voor goedkope kunststof kozijnen zal je waarschijnlijk niet al teveel opties willen laten toepassen, maar toch kunnen enkele wel degelijk interessant zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het plaatsen van een ventilatierooster. Of wat te denken van speciaal gelaagd glas waardoor inbrekers geen kans krijgen en je kinderen niet zomaar het glas in je deuren stuk kunnen trappen? In ieder geval, er zijn verschillende interessante opties voor kunststof kozijnen op de markt terug te vinden, maar wees waakzaam, want ze kosten allemaal geld.

Echt goedkope kunststof kozijnen kopen?

Ben je nog steeds geïnteresseerd in kunststof kozijnen, maar vindt je toch nog steeds dat het kostenplaatje een beetje te hoog ligt? In dat geval hebben we nog een aantal interessante tips achter de hand die je kunnen helpen om een mooie, extra besparing op je kunststof kozijnen te realiseren.

  • Prijzen vergelijken = besparen! We hebben het eerder op deze pagina reeds aangegeven, maar het vergelijken van de prijzen bij verschillende bedrijven is altijd aan te raden. Door middel van een objectieve vergelijking kan je doorgaans namelijk niet alleen besparen op de aankoopprijs van de kunststof kozijnen op zich, maar ook het glas kan zomaar een behoorlijk stuk voordeliger worden.
  • Help een handje bij de plaatsing. Het zelf plaatsen van kunststof kozijnen is niet zo eenvoudig, maar je kan de vakman wel een helpende hand aanbieden. Je zal er van verstomt staan hoeveel tijd hij hiermee kan besparen en dat kan uiteraard een niet onaardige besparing verwezenlijken op de eindfactuur.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs