Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Kunststof kozijnen vergelijken

Waarom naar binnen draaien?

Een kunststof kozijn naar binnen open draaien is over het algemeen gezien het eenvoudigst. Niet alleen kan wind niet zoveel vat krijgen op het raam, daarnaast is deze veel eenvoudiger dicht te doen en levert het geen problemen op met een horre. Dit laatste is in het bijzonder een aandachtspunt waar rekening mee dient te worden gehouden. Hoewel er verschillende mogelijkheden op de markt bestaan om alsnog vliegen en andere kleine beestjes buiten te houden is dit bij een naar buiten open draaiend raam niet zo voor de hand liggend. Op dit vlak kan een naar binnen draaiend raam dan ook een stuk interessanter zijn.

Naar binnen of buiten draaiend kunststof kozijn

Voordelen van een naar buiten draaiend raam

In de meeste gevallen kiezen mensen er zoals je net hebt kunnen lezen voor om gebruik te maken van een naar binnen draaiend raam. Op vlak van gebruiksgemak is dit ook het eenvoudigst, maar waarom zou je er dan voor moeten kiezen om een naar buiten draaiend raam te installeren? Zeer eenvoudig. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een kunststof kozijn of een ander kozijn kan het niet zomaar mogelijk zijn om het raam naar binnen open te doen. Een beperking op vlak van ruimte kan daarvan aan de basis liggen. Voor mensen die slechts een beperkte ruimte ter beschikking hebben aan de binnenzijde van de kamer is het dan ook veelal interessanter om het raam naar buiten te kunnen openen.

Conclusie

Na het lezen van bovenstaande mag het duidelijk zijn, de keuze voor een naar binnen of naar buiten draaiend raam is eigenlijk geheel persoonlijk. Over het algemeen vinden woningeigenaars het wel eenvoudiger en interessanter om het raam naar binnen te openen, vooral omdat men dan geen halsbrekende toeren dient uit te halen om het raam terug naar binnen te trekken. Anderzijds kan het naar binnen openen van een raam, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een schuin afhellend dak geen optie zijn. In dat geval biedt een naar buiten draaiend raam net weer een perfecte oplossing!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

kozijnen

Zelf doen of uitbesteden?

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

afkitten kozijnen

Houtlook vs standaard plastic (wit)

Veel mensen vinden een houtlook kunstoog kozijn een stuk mooier dan de

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium