Wij scoren een 9!    

→  690+ Google-reviews

Draaikiepramen prijzen

Draaikiepramen prijzenZou je graag een draaikiepraam willen laten plaatsen in je woning? Of misschien wil je een dergelijk raam wel in verschillende ruimtes van je woning realiseren? In dat geval zal je als vanzelfsprekend een goed zicht willen hebben op de gemiddelde kostprijs die voor een dergelijk raam in rekening wordt gebracht. Wij hebben de gemiddelde kostprijs van een draaikiepraam alvast voor jou uitgezocht en stellen ze graag aan je voor. Zo weet je meteen waar je op financieel vlak rekening mee dient te houden.

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Wat zijn draaikiepramen?

Een draaikiepraam is een raam die over een dubbele functie beschikt. Een dergelijk raam kan namelijk niet alleen draaien, maar ook kiepen. Dit zorgt er voor dat je bijvoorbeeld een bepaalde ruimte eenvoudig kan laten ventileren zonder dat er veel tocht of koude lucht binnen in de ruimte wordt gestuwd. Daarnaast is het ook nog eens zo dat een kiepstand een stuk veiliger is in vergelijking met het volledig open zetten van een raam. Het hoofdslot van een draaikiepraam bestaat uit een inbouwspagnolet in combinatie met een raamkruk. In bepaalde gevallen is deze laatste afsluitbaar. Het sluitwerk van een draaikiepraam bestaat verder uit vier tot meer dan tien sluitpunten. Het spreekt voor zich dat draaikiepramen in verschillende standen verkrijgbaar zijn.

Voordelen van draaikiepramen

Draaikiepramen zijn vandaag de dag bijzonder populair. We kunnen zelfs gerust stellen dat ze populairder zijn dan ooit en daar zijn veel goede redenen voor aan te halen. We zetten de verschillende voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van draaikiepramen dan ook graag even voor jou op een rijtje:

  • Draairamen zijn bijzonder eenvoudig te onderhouden. Ze kunnen op eenvoudige en bovendien veilige wijze zowel aan de binnen- als buitenkant worden gewassen.
  • In de valstand kan een draaikiepraam een degelijke ventilatie in de ruimte realiseren. Daarbij komt er geen tocht langs het hang- en sluitwerk en ook inwateren wordt onmogelijk gemaakt.
  • Klemmende ramen zullen nooit een probleem vormen en ook de bediening van een draaikiepraam is zeer eenvoudig en daardoor voor iedereen toegankelijk.
  • Draaikiepramen zijn in alle mogelijke afmetingen verkrijgbaar en daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van verschillende glassoorten. Op deze manier beschik je altijd over precies dat ene raam die perfect aan al je verwachtingen zal weten te voldoen.

Hoeveel kosten draaikiepramen?

kosten kozijnenWanneer je op het punt staat om een draaikiepraam in huis te halen zal je natuurlijk altijd een goed beeld willen hebben van de totale kostprijs waar je rekening mee dient te houden. Let op, er zijn verschillende factoren die een directe invloed hebben op het prijskaartje. Denk hierbij niet alleen aan de afmetingen van het draaikiepraam van je keuze, maar sta bijvoorbeeld ook even stil bij het type glas waar gebruik van wordt gemaakt. HR++ glas is bijvoorbeeld een stuk voordeliger in vergelijking met HR+++ glas. We zetten de verschillende prijzen voor draaikiepramen in ieder geval even voor jou op een rijtje:

Afmetingen Gemiddelde kostprijs
Draaikiepraam 60 x 60 centimeter Tussen 170 & 225 euro
Draaikiepraam 100 x 100 centimeter Tussen 240 & 255 euro
Draaikiepraam 120 x 180 centimeter Tussen 370 & 390 euro

In deze prijs zit de montage niet inbegrepen. De BTW evenals HR++ glas is wel inbegrepen. Wanneer je de montage van het raam wenst te laten uitbesteden dien je rekening te houden met een meerprijs die (afhankelijk van het aantal ramen en de afmetingen) tussen de 700 en 800 euro ligt voor een kozijn van 1 vierkante meter. In principe is het mogelijk om dit bedrag uit te sparen wanneer je er voor kiest om zelf de plaatsing te doen, maar let op, dit lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is!

Extra kosten waar je rekening mee dient te houden

Buiten de standaard kosten die voor draaikiepramen in rekening worden gebracht zijn er ook nog verschillende andere prijzen waar je graag even bij stil zal blijven staan. Zo worden er altijd extra kosten aangerekend voor het montagemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt en kunnen ook de zogenaamde voorrijkosten er voor zorgen dat het kostenplaatje wordt verhoogd. In ieder geval, vooraleer draaikiepramen te kopen en ze te laten plaatsen is het altijd belangrijk om een goede vergelijking tussen de verschillende bedrijven en vakmannen uit te voeren. Op deze manier kan er in de praktijk een meer dan behoorlijk bedrag worden uitgespaard waardoor je misschien nog wel wat extra geld beschikbaar hebt om bijvoorbeeld andere verbouwingen of renovaties mee uit te voeren.

Interessante bespaartips

Buiten het feit dat een vergelijking uitvoeren altijd interessant is dien je er als eigenaar van de woning ook nog rekening mee te houden dat er nog verschillende andere interessante bespaartips bestaan die er voor kunnen zorgen dat het kostenplaatje van draaikiepramen kopen behoorlijk kan worden gedrukt. We zetten ook deze bespaartips nog even voor jou op een rijtje:

  • Steek zelf de handen uit de mouwen! Het plaatsen van draaikiepramen is niet voor iedereen weggelegd. In vergelijking met bijvoorbeeld een vast raam beschikken draaikiepramen namelijk over een veel geavanceerder systeem. Deze zorgt er voor dat de plaatsing zeer precies dient te gebeuren. Is dat niet het geval, dan kan het voorkomen dat het raam niet goed past binnen de voorziene ruimte en bijgevolg gaat klemmen of andere gebreken gaat vertonen. Toch, ook wanneer je een beroep doet op een vakman kan je het totaal aantal arbeidsuren aanzienlijk beperken door zelf een beetje te helpen waar mogelijk.
  • Recht op kwantumkorting of niet? Denkt je buurman of buurvrouw er ook aan om één of meerdere draaikiepramen in haar woning te voorzien? Wees er dan zeker van dat je opdracht gezamenlijk aan één en dezelfde vakman toekent. Op deze manier kan je beiden rekenen op een interessante kwantumkorting die het totale kostenplaatje aanzienlijk kan verlagen.
  • Kies voor een vakman uit de buurt. De vakman die in zal staan voor de plaatsing van het draaikiepraam zal net als verschillende andere vakmannen altijd een bepaalde voorrijkost in rekening brengen. Op het eerste zicht lijken deze voorrijkosten misschien niet zo aanzienlijk, uiteindelijk kunnen ze er toch voor zorgen dat het totale prijskaartje behoorlijk wordt verhoogd. Door te kiezen voor een vakman uit de buurt kan dit probleem evenwel op zeer efficiënte wijze worden opgelost.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs