4 Aandachtspunten kunststof kozijnen

Aandachtspunten kunststof kozijnenAandachtspunten kunststof kozijnen? De aankoop van kunststof kozijnen is niet zomaar gedaan. Op deze pagina lees je waar je zoal op moet letten bij de aanschaf ervan. Ontdek wat er allemaal bij komt kijken, bekijk de kosten en vergelijk vervolgens de prijzen door meerdere offertes in een keer via onze website aan te vragen. Op deze manier krijg je een beter beeld van de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken.

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Vast of los kozijn?

Er bestaan grofweg twee verschillende soorten kunststof kozijnen. Zo zijn er:

Indien je kiest voor een vaste variant dan kun je deze zoals de naam reeds laat vermoeden niet openen. Dat is in het bijzonder interessant voor ruimtes die inbraakgevoelig zijn of waar er bijvoorbeeld uitsluitend nood is aan natuurlijk lichtinval. In ruimtes die geventileerd moeten worden door middel van een raam is het uiteraard noodzakelijk om te kiezen voor een kozijn die kan worden geopend. Denk bijvoorbeeld aan een draaikiepraam. Ook is het handig om te weten of een raam naar binnen of buiten draait of van links naar rechts. Als alternatief kun je kiezen voor een vast kozijn met een ventilatierooster.

Aansluitende stijl

In eerste instantie staan mensen die over een oudere woning beschikken niet te springen om een kunststof kozijn te laten plaatsen. Op zich is deze vrees echter nergens voor nodig, in tegendeel. Door de jaren heen is een enorm aanbod verschenen aan diverse kunststof kozijnen waarvan de stijl probleemloos kan aansluiten op bijvoorbeeld een jaren 30 woning. Het plaatsen van dergelijke kozijnen in een oudere woning is hoe dan ook interessant, in het bijzonder omdat ze over een sterk verbeterde isolerende werking beschikken (lees ook: kunststof kozijnen duurzaamheid). Door te kiezen voor een klassiek kunststof kozijn kies je met andere woorden voor een kozijn die perfect aansluit op de stijl van je woning en dat terwijl je kan rekenen op een aanzienlijke energiebesparing! Lees verder over de mogelijkheden op de pagina: kozijnen opties. Meer informatie over andere soorten kozijnen?

Hogere kostprijs in vergelijking met andere kozijnen

Vroeger werd in het merendeel van de gevallen gebruik gemaakt van een houten kozijn. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. In eerste instantie zou hout over een betere isolerende factor beschikken en daarnaast zijn ze iets goedkoper. Hoewel het klopt dat kunststof kozijnen ook vandaag de dag nog steeds wat duurder zijn dan kozijnen uit hout is het wel zo dat de isolerende factor tegenwoordig bijzonder dicht bij elkaar ligt. Sterker nog, kunststof kozijnen isoleren het beste op dit moment door nieuwe technologie. Kunststof kozijnen hebben de laagste U-waarde, wat aangeeft dat dit type kozijn een hoge isolerende werking heeft ( Ter vergelijking: kunststof heeft een U-waarde tussen de 1 en 2,0 W/m2k 2,0, hout: 2,4 W/m2k en aluminium: tussen 1,8 en de 2,7 W /m2k). Daarnaast gaat kunststof lang mee, zo’n 50 tot 75 jaar, en dat zonder enig onderhoud! Denk ook aan goede isolatie om te besparen op je energierekening. Spouwmuurisolatie geeft het hoogste rendement.

Kunststof kozijnen kopen

Kijkend naar de voordelen van kunststof kozijnen is een investering in kunststof kozijnen zeer interessant. Wij raden je aan om niet direct bij de eerste de beste specialist kozijnen te kopen. Verstandig is om eerst meerdere offertes te vergelijken. Elk huis is anders en daarom wordt er in deze markt voornamelijk met offertes gewerkt. Gelukkig kun je via onze website gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten aanvragen en vergelijken. Vergelijk en bespaar ook tot 30% op je kozijnen.

Meer informatie

Deze website is in het leven geroepen om jouw te helpen. Wij helpen je op weg zodat jij goede kozijnen kunt vinden. Via de onderstaande links kun je meer informatie vinden over waar je zoal nog meer op zou moeten letten bij de aanschaf van kunststof kozijnen.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs