Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 04 jan 2019

Van alle kozijnen die er op de markt zijn terug te vinden kunnen we gerust stellen dat het met de standaard isolerende werking van kunststof behoorlijk goed zit. Ondanks het feit dat dit materiaal van nature dus reeds degelijk isoleert zijn er toch een aantal factoren waar je maar beter rekening mee kan houden. Wij zetten deze graag even voor jou op een rijtje.

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Kunststof kozijnen isolatiewaarde

Lage U-waarde

Ontzettend belangrijk bij het bepalen van het al dan niet goed isolerend zijn van een materiaal is de U-waarde waar deze over beschikt. Van kunststof is bekend dat ze over een zeer lage U-waarde beschikt. Deze is namelijk gelegen tussen 1 en 2. Let wel, de exacte U-waarde is afhankelijk van de kwaliteit van het kunststof, maar tevens ook van de opbouw van het kozijn evenals de plaatsing. Het feit dat de U-waarde van kunststof kozijnen gunstig is neemt evenwel niet weg dat dit ook voor de beglazing moet gelden. Daarnaast spelen ook de dichting tussen kozijn, glas en muur evenals de ouderdom van het kozijn hun rol. De combinatie van al deze verschillende factoren zal uiteindelijk bepalen hoe goed de door jou gekozen kunststof kozijnen al dan niet isoleren.

Isolatiewaarde van bestaande kozijn beïnvloeden

Bovenstaande is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar helaas heb je de exacte isolatiewaarde van kunststof kozijnen niet altijd volledig zelf in handen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de situatie waarin je een woning over hebt gekocht waar reeds kunststof kozijnen in terug te vinden zijn. In dat geval zal je willen nagaan hoe oud deze precies zijn en bovendien ook van welke beglazing er gebruik is gemaakt. Betreft het enkel glas, dubbel glas of werd er toch reeds gekozen voor hoogrendementsglas? Stel je vast dat er gewoon gebruik is gemaakt van enkel glas en wil je de isolatiewaarde van je kunststof kozijnen verbeteren? Dat kan op verschillende manieren.

Lees ook: isolatieglas prijzen

Isolatiewaarde kunststof kozijnen verbeteren

Op de markt is tegenwoordig zogenaamde isolatiefolie terug te vinden. Deze isolatiefolie wordt gewoon op de bestaande ramen aangebracht waardoor de isolerende factor kan worden verhoogd. Een andere mogelijkheid is gebruikmaken van voorzetramen, maar deze optie is opvallend minder populair (ondanks het feit dat ze voordeliger is dan het vervangen van de bestaande beglazing). Voel je merkbaar een tocht wanneer je voor je kunststof kozijnen staat en wil je dit warmteverlies in de kiem smoren? Dat is op relatief eenvoudige wijze mogelijk. Gewone tochtbanden plaatsen kunnen het warmteverlies van je kunststof kozijnen namelijk reeds aanzienlijk terugschroeven.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Blunder van een burgemeester: kozijnen vervangen zonder vergunning

maart 25, 2024

Het begon als een gewone renovatie, maar eindigde in een storm van

Stappenplan voor het oplossen van lekkage bij kunststof kozijnen

maart 8, 2024

Heeft u wel eens gemerkt dat er water langs uw kunststof kozijnen

Kunststof vs. Aluminium Kozijnen: Welke is het Beste voor Bedrijven?

februari 15, 2024

Bij het bouwen of renoveren van bedrijfspanden is het kiezen van de