Aluminium kozijnen prijzen

aluminium kozijnen prijzenDenk je er over na om een investering te doen in aluminium kozijnen, maar wil je eerst graag een goed beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die aan een dergelijke investering is verbonden? In dat geval ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten de gemiddelde kosten van een kozijn in aluminium immers uitgebreid voor jou op een rijtje.

*Tip
→ Direct weten wat aluminium kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Hoeveel kosten aluminium kozijnen gemiddeld?

kosten kozijnenWanneer je aluminium kozijnen wenst aan te kopen zal je vooral rekening moeten houden met het type kozijn. We hebben de verschillende mogelijkheden op dit vlak inclusief de gemiddelde kostprijs en de voordelen even voor jou op een rijtje gezet door middel van onderstaande tabel:

Project Gemiddelde kostprijs Voordelen
Vast raam van 1 bij 1 meter Tussen 400 & 525 euro Vereist geen groot onderhoud
Draai-kiepraam van 1 bij 1 meter Tussen 650 & 720 euro Het betreft een sterk en licht materiaal waardoor het zeer geschikt is voor grote raamoppervlaktes.
Deurkozijn van 0,8 bij 2,30 meter Tussen 1.600 & 2.300 euro De binnen- en buitenkant kunnen over een verschillende kleur beschikken waardoor ze perfect matchen bij elk interieur.

De prijzen in bovenstaande tabel zullen je beslist een bepaald beeld geven van het kostenplaatje waar je in het geval van aluminium kozijnen rekening mee dient te houden. Er is echter meer. Om er zeker van te zijn dat je kiest voor die ene oplossing die perfect in lijn ligt met je verwachtingen hebben we de diverse prijssituaties even in detail voor jou uitgewerkt.

  • Goedkoopste oplossing. Zou je graag aluminium kozijnen willen kopen om te gebruiken in je woning, maar wil je dat wel doen tegen de scherpst mogelijke prijs? In dat geval is het interessant om te kiezen voor een vast raam. Deze vaste ramen zijn eenvoudig te maken en ook de plaatsing kan bijzonder efficiënt gebeuren. Beide factoren zorgen er voor dat dit bij uitstek de goedkoopste optie is. In het geval van een raam van 1 bij 1 meter dient er rekening te worden gehouden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 400 en 525 euro
  • Raam dat kan openen en sluiten. Zou je graag een aluminium kozijn willen bestellen voor een raam dat af en toe open gedaan kan worden waardoor er een beetje frisse lucht naar binnen kan stromen? In dat geval is kiezen voor een draaikiepraam de beste oplossing. Deze kan op twee verschillende manieren worden geopend, namelijk door ze in een kiepstand te plaatsen of door het raam open te draaien. Een draai-kiepraam met een aluminium kozijn van 1 vierkante meter kost tussen de 650 en 720 euro.
  • Vervangen van het deurkozijn. Ben je op zoek naar een nieuw deurkozijn, maar is het belangrijk dat deze niet veel onderhoud nodig heeft? Ben je bovendien op zoek naar een kozijn dat perfect aansluit op zowel het exterieur als het interieur van je woning? In dat geval is kiezen voor aluminium deurkozijn een aanrader. Voor een dergelijk kozijn mag je rekenen op een gemiddelde kostprijs van tussen de 1.600 & 2.300 euro.

De prijsopbouw van een aluminium kozijn

Gaan we de prijsopbouw van een aluminium kozijn even ontleden, dan zien we dat deze uit vier verschillende delen bestaat. We onderscheiden op dit vlak dan ook de kosten voor de arbeid (40 procent) evenals de kosten voor het materiaal (50 procent). De 10 procent die dan nog overblijft delen we in, in 2 delen. 5 procent is voorbehouden voor de sloopkosten terwijl de andere 5 procent wordt gebruikt om de montagekosten in te dekken. Bron: aluminium kozijn.

Keuzes die de kostprijs van een aluminium kozijn beïnvloeden

Bovenstaande moet je reeds een goed beeld geven van hoeveel je voor een aluminium kozijn dient uit te geven. Er zijn evenwel nog verschillende andere keuzes die de kostprijs op niet onaanzienlijke wijze kunnen beïnvloeden. We hebben ook deze keuzes even voor jou op een rijtje gezet:

Keuze 1: Het type kozijn

Eerder op deze pagina hebben we reeds aangegeven dat er verschillende soorten kozijnen bestaan. De prijs van een aluminium kozijn is sterk afhankelijk van de functie die deze zal vertegenwoordigen. De diverse mogelijkheden waarbij je op vlak van aluminium kozijnen over beschikt zijn:

  • Een vast raam: In dit geval zit het kozijn aan het raam vast. Dit wil zeggen dat er geen mogelijkheid bestaat om het raam te openen. Dit is veruit de voordeligste oplossing. Het betreft hier namelijk standaard kozijnen die geen lastige installatie vereisen. Een vast raamkozijn kan reeds worden aangekocht vanaf een kostenplaatje van slechts 400 euro.
  • Een draai-kiepraam: In het geval van een kozijn als deze is het mogelijk om het raam niet alleen open te draaien, maar ook op een kiepstand te openen. Op deze manier kan er een combinatie worden gemaakt van een vast raam welke voor een gedeelte kan worden geopend. Let wel op, de draai-kiepramen zijn een behoorlijk stuk duurder in vergelijking met vaste ramen. Dit heeft alles te maken met betrekking tot de lastigere constructie. Een kozijn als deze kan reeds worden aangekocht voor een prijskaartje vanaf 650 euro.
  • Een deur: Het spreekt voor zich dat ook een deur een kozijn dient te hebben. Een aluminium kozijn beschikt over een zeer degelijke sterkte waardoor ook zwaardere deuren er zonder probleem in gestopt kunnen worden. Een aluminium deurkozijn kan reeds worden aangekocht voor een kostprijs vanaf 1.600 euro.

Keuze 2: Het soort glas

Wanneer je er voor kiest om een raamkozijn te laten plaatsen zal je er in het merendeel van de gevallen meteen voor willen kiezen om deze te voorzien van een bepaald soort glas. Dit is een belangrijke keuze, want hoe beter de isolatiewaarde van het glas, des te meer er kan worden bespaard op de energiefactuur. Op deze manier verdient hoogrendementsglas zichzelf dan ook na verloop van tijd automatisch terug.

Type glas Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas (standaard) Tussen 70 & 85 euro per vierkante meter
HR glas Tussen 80 & 95 euro per vierkante meter
HR++ glas Tussen 90 & 105 euro per vierkante meter
HR+++ glas Tussen 105 & 135 euro per vierkante meter

Keuze 3: Ventilatieroosters voorzien of niet?

Tot slot is het mogelijk om bij het plaatsen van een aluminium kozijn te kiezen voor het voorzien van ventilatieroosters. Dergelijke roosters zorgen er voor dat er frisse lucht de woning in kan komen. Deze lucht beschikt over een droger karakter dan de vochtige lucht die zich doorgaans reeds in de woning bevindt. Door de aanvoer van droge lucht wordt het risico op schimmels in een woning hoe dan ook aanzienlijk verlaagd. Een klein ventilatierooster kan al worden aangekocht voor een prijs vanaf 20 euro terwijl een groot rooster verkrijgbaar is voor een prijs die start vanaf 65 euro.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs