Schuifpui prijzen

Schuifpui prijzenSteeds vaker kiezen mensen er voor om in hun huis gebruik te maken van een zogenaamde schuifpui. Een schuifpui brengt dan ook enkele zeer interessante voordelen met zich mee. Niet alleen wordt er op deze manier namelijk een extra doorgang naar de tuin gecreëerd, bovendien zorgt ze ook nog eens voor een optimale lichtinval in je woning. Daarnaast is een schuifpui tegenwoordig verkrijgbaar in zeer veel uiteenlopende materialen. Zo kan je een keuze maken tussen hout, kunststof, aluminium, hardhout en staal. In het merendeel van de gevallen wordt er echter voor gekozen om gebruik te maken van een kunststof schuifpui. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze in een groot aantal verschillende kleuren verkrijgbaar is en daarenboven ook nog eens zeer eenvoudig te onderhouden is.

→ Direct weten wat een schuifpui voor jou gaat kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Verschillende schuifpui-systemen

kosten kozijnenWanneer ook jij geïnteresseerd bent om een schuifpui in je woning te plaatsen, dan is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat er verschillende soorten systemen bestaan. Al deze systemen kenmerken zich uiteraard door een eigen, specifieke prijs. We zetten deze prijzen alvast even voor jou op een rijtje:

Schuifpui met vast en schuif-kiep systeem Ongeveer 1.250 euro
Schuifpui met een vouw- en draai/kiepsysteem Ongeveer 2.250 euro
Schuifpui met een vast raam en een hef/schuifsysteem Ongeveer 2.000 euro
Schuifpui met een vast onderdeel, een hef/schuifgedeelte en terug een vast onderdeel Ongeveer 2.900 euro

Invloed van het materiaal op de kostprijs

Het type systeem waar voor een schuifpui gebruik van wordt gemaakt oefent uiteraard een niet onaanzienlijke invloed uit op het totale prijskaartje. Dit geldt evenwel ook voor het materiaal waaruit deze bestaat. Zoals eerder reeds aangegeven kiezen de meeste mensen er voor om een schuifpui te realiseren uit kunststof. Deze is in principe nog relatief voordelig met een prijskaartje van tussen de 1.250 & 1.750 euro afgaande op een breedte van 2 meter en een hoogte van 2,20 meter. Hout is evenwel een stukje voordeliger. De prijs voor dezelfde afmetingen ligt hier tussen de 1.050 en 2.000 euro. Aluminium is het duurste materiaal van de drie. Hiervoor ben je namelijk tussen de 1.250 & 2.250 euro kwijt voor dezelfde afmetingen.

Type glas

Naast bovenstaande dient er tot slot ook nog rekening te worden gehouden met het type glas waar gebruik van wordt gemaakt. Je kan er voor kiezen om gewone, enkele of dubbele beglazing te voorzien, maar ook hoogrendementsglas behoort tot de mogelijkheden. Dit speciaal, isolerend glas mag dan iets duurder zijn in aankoopt, het zorgt er wel voor dat je een aanzienlijke hoeveelheid energie kan besparen. Het glas in een schuifpui beschikt doorgaans immers over aanzienlijke afmetingen waardoor een goede bescherming tegen warmteverlies van cruciaal belang is.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs